Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

11 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ


Τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κατέκτησε την Κυριακή 6/9 στη Γαλλία το Ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών με την Κατερίνα Νικολαΐδου  του Ν.Ο.ΚΑΤ. και τη Σοφία Ασουμανάκη του Ε.Ν.Ο.Α. εξασφαλίζοντας παράλληλα και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και κάνοντας τους ανθρώπους του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης να πανηγυρίζουν ένα ακόμη μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το ενδέκατο που έχουν φέρει στην Πιερία οι αθλητές του ιστορικού αυτού συλλόγου αγωνιζόμενοι με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας.
                Ήταν μάλλον μια ευχάριστη έκπληξη το μετάλλιο που ήρθε στην Ελλάδα από το νέο αυτό πλήρωμα που μετρά λίγους μόνο μήνες και μάλιστα σε ένα αγώνισμα (διπλό σκιφ) που είχε κατά γενική ομολογία τον σκληρότερο ανταγωνισμό των τελευταίων χρόνων.
                Οι «διαθέσεις» του Ελληνικού Πληρώματος φάνηκαν από τον προκριματικό αγώνα, όπου τερματίζοντας πρώτες πέρασαν απευθείας στη δωδεκάδα αλλά και στον ημιτελικό όπου τερμάτισαν και πάλι πρώτες με τον καλύτερο χρόνο και εξασφάλισαν το εισιτήριό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
                Την Κυριακή, σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο τελικό, οι Νικολαΐδου και Ασουμανάκη που ήταν  νεαρότερες από όλες τις αθλήτριες, ήταν τα αουτσάιντερ σε έναν αγώνα όπου όλα τα πληρώματα είχαν τα φόντα για ένα μετάλλιο. Είχαν να αντιμετωπίσουν τα πολύ έμπειρα πληρώματα της Νέας Ζηλανδίας (περσινές  παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο αγώνισμα), της Λιθουανίας (πρωταθλήτριες το 2013), της Πολωνίας, Γερμανίας και Μ.Βρετανίας όλα με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους. Το ελληνικό πλήρωμα κάνοντας πολύ δυνατή εμφάνιση και με ένα φρενήρη ρυθμό στα τελευταία 400 μέτρα κατόρθωσε να τερματίσει δεύτερο πίσω από το πλήρωμα της Ν.Ζηλανδίας, αφήνοντας στην τρίτη θέση τις γερμανίδες.
                Ήταν το πρώτο μετάλλιο στη κατηγορία γυναικών για τη Σοφία Ασουμανάκη που πριν ένα μήνα είχε κατακτήσει επίσης αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Για την Κατερίνα Νικολαΐδου ο δρόμος προς το βάθρο ήταν γνώριμος καθώς είναι το 7ο μετάλλιο που κατακτά η μεγάλη αυτή πρωταθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το 3ο στην κατηγορία γυναικών. Για την ιστορία να επισημάνουμε ότι στον ίδιο στίβο, στη λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας ο πρωταθλητής και σημερινός Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κ.Καρυώτης, το 1997 κατέκτησε στη δίκωπο με τους Γ.Φώτου και Λ.Ρίζο, το πρώτο μετάλλιο  της Ελληνικής κωπηλασίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών.
                Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κ.Καρυώτης δήλωσε για τη μεγάλη επιτυχία: «Ο 7ος συνεχόμενος τίτλος της αθλήτριας μας αποδεικνύει ότι η Κατερίνα Νικολαΐδου ανήκει στην Ελίτ της Παγκόσμιας Κωπηλασίας. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ν.Ο.ΚΑΤ. την ευχαριστούμε και την καμαρώνουμε ελπίζοντας ότι το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από την τροπαιοθήκη του ιστορικού συλλόγου θα μας το φέρει από την Ολυμπιάδα του Ρίο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον αρχιτέκτονα των Κατερινιώτικων επιτυχιών τον προπονητή Γιώργο Μπικογιάννη» ενώ ο προπονητής της Νικολαΐδου στο Ν.Ο.ΚΑΤ.  Γ. Μπικογιάννης πρόσθεσε «23 χρόνια μετά τη συμμετοχή του Κώστα Καρυώτη στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, έχω τη χαρά να βλέπω για 2η φορά σαν προπονητής, αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης να προκρίνεται στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, τους  Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συγκίνηση όλων μας είναι πολύ μεγάλη όταν βλέπουμε μια αθλήτριά μας να πραγματοποιεί τα όνειρά της. Η Κατερίνα Νικολαΐδου πίστεψε στον εαυτό της και δικαιώθηκε»

Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: