Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«Τα έξοδα δικά σου...»

Για πολλούς αθλητές, όπως και η Μήδεια (δεξιά), η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς είναι το ταβάνι και είναι έτοιμοι να κάνουν αλλά και να ρισκάρουν τα πάντα για να προκριθούν. Τα πάντα όμως…
Οι αρμόδιοι (;) της πρότειναν να πάει Ολυμπιάδα, αλλά όλα τα έξοδα (προετοιμασία, φυσιοθεραπευτές) θα έπρεπε να τα βάλει απ’ τσέπη. Απίστευτο και όμως Κυπριακό

Του Ανδρέα Οδυσσέως

Άλλη μία απόδειξη του πόσο ερασιτεχνικά και επιπόλαια λειτουργούμε σε αυτό το νησί σε θέματα αθλητισμού (και όχι μόνο βέβαια), αποτελεί η ιστορία της Μήδειας Χατζηξενοφώντος, κωπηλάτριας απ’ τη Λεμεσό.

Κοντολογίς, οι της αρμόδιας Ομοσπονδίας αφού πρότειναν στη Μήδεια αν θέλει να προσπαθήσει για μία θέση στην Ολυμπιάδα στο διπλό ελαφρών βαρέων γυναικών -κάτι που φυσικά δέχθηκε-, της είπαν πως θα πρέπει να προετοιμαστεί με όλα τα έξοδα… δικά της!

Έξοδα, που ήταν αρκετά ψηλά αφού περιλάμβαναν κάθε μήνα ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και διαμονή μίας εβδομάδας, ώστε να προπονείται με τη συναθλήτρια της, που φοιτά στην Ελλάδα. Διαβάστε όμως το στόρι, που περιλαμβάνει αρκετά ακόμη δείγματα ερασιτεχνισμού και όχι μόνο.

Πρωταθλήτρια
Η Μήδεια το 2000, σε ηλικία 15 χρονών ξεκίνησε την ενασχόληση της με το απαιτητικό και συνάμα πολύ δύσκολο άθλημα της κωπηλασίας. Το σπορ, που για όσους δεν γνωρίζουν αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα απ’ το 1908, μετρούσε ήδη τότε (σ.σ. το 2000) στη χώρα μας 8 χρόνια, σε οργανωμένο επίπεδο.

Οι επιδόσεις της Μήδειας ήταν εντυπωσιακές σε τοπικό επίπεδο, αφού τερμάτιζε πρώτη σε όσους αγώνες λάμβανε μέρος στην Κύπρο. Σε διεθνές επίπεδο, λίγο η απειρία εμπλεκομένων, προπονητών και άλλοι λόγοι δεν επέτρεψαν στη τότε μαθήτρια να σημειώσει κάποια καλή επίδοση.

Αφού φεύγει για σπουδές, συνεχίζει την αγάπη και το πάθος της στην Ελλάδα όπου και σπουδάζει. Υπό την ομπρέλα πλέον του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης (Θεσσαλονίκη) αγωνίζεται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και σημειώνει πολύ καλές επιδόσεις, συλλέγοντας αρκετά μετάλλια. Ένας σοβαρός τραυματισμός δεν την αφήνει να πιάσει κουπί για δύο χρόνια, αλλά αυτό δεν την σταματάει απ’ το να αποφοιτήσει απ’ τη Γυμναστική ακαδημία (ΤΕΕΦΑ) με ειδίκευση, που αλλού, στην κωπηλασία.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 2007, τα πράγματα στον χώρο της κωπηλασίας παραμένουν τα ίδια, όπως παραδέχεται. Καμία στήριξη στους αθλητές, μειωμένα κονδύλια και πολλοί λάθος χειρισμοί. Αναχωρεί εκ νέου για το εξωτερικό, αυτή τη φορά στην Αγγλία για δεύτερη σπουδή. Με το πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ θα αγωνιστεί σε πανεπιστημιακά πρωταθλήματα και εκεί θα διακριθεί και πάλι, προσθέτοντας κι άλλα μετάλλια στη συλλογή της.

Η «πρόταση»
Επιστρέφει και πάλι στην Κύπρο τον Σεπτέμβρη του 2011, σε καλή φόρμα και πανέτοιμη να βοηθήσει την χώρα μας να διακριθεί και σε αυτό το άθλημα. Ταυτόχρονα πιάνει δουλειά στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, ως προπονήτρια κωπηλασίας. Οι καλές επιδόσεις στην Αγγλία δεν περνάνε απαρατήρητες και η «πρόταση» δεν αργεί να έρθει. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας της προτείνει να ξεκινήσει προπονήσεις με τη νεαρή Άννα Ιωάννου, το ανερχόμενο ταλέντο της χώρας στην κωπηλασία, ώστε να προσπαθήσουν για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τα κριτήρια όμως που θέτουν στις δύο κοπέλες, για να… πάνε στη τελική ρεγκάτα πρόκρισης στη Λουκέρνη (που θα διεξαχθεί στις 20/05), είναι αρκετά. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μηνιαία τεστ εντός και εκτός νερού και διάκριση στους Πανελλήνιους αγώνες πρόκρισης τον περασμένο Φλεβάρη, εκεί όπου έτρεξαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Ως… κερασάκι στην τούρτα, έρχεται το δικαιολογητικό εκ μέρους των ιθυνόντων πως η Μήδεια δεν έτρεξε σε αγώνα πρόκρισης για επιλογή της Εθνικής ομάδας, έτσι δεν λογίζεται ως διεθνής και δεν έχει καμία οικονομική (ή αλλιώς) υποχρέωση η Ομοσπονδία απέναντι της. Οι κακεντρεχείς θα έλεγαν πως θα προτιμούσαν να μην στείλουν τις δύο κωπηλάτριες, αλλά εμείς ποιοι είμαστε να στηρίξουμε κάτι τέτοιο;

Η Μήδεια δέχεται την πρόσκληση της Ομοσπονδίας για να προσπαθήσει για μία θέση στην Ολυμπιάδα. Οι προπονήσεις όμως, παρέα με την συναθλήτρια της Άννα, θα έπρεπε να γίνονταν στη Θεσσαλονίκη, όπου φοιτά η τελευταία και οι συνθήκες (προπονητές, εξοπλισμός, οργάνωση) είναι κατά πολύ καλύτερες. Η προετοιμασία λοιπόν, περιλάμβανε ένα ταξίδι κάθε μήνα στη Ελληνική συμπρωτεύουσα και εντατική (6-8 ώρες τη μέρα) προπόνηση για μία εβδομάδα. Στο μεσοδιάστημα, ειδικοί γυμναστές και φυσιοθεραπευτές θα αναλάμβαναν δράση για να κρατήσουν σε άψογη φόρμα τις δύο αθλήτριες.

Τα πιο πάνω ήταν εις γνώση της Μήδειας, αφού της τα μετέφεραν απ’ την Ομοσπονδία. Ήταν όμως αφού δέχτηκε με τους όρους, που της είπαν το αμίμητο και απίστευτο, «τα έξοδα δικά σου». Η Μήδεια είχε όμως πορωθεί και έτσι ξεκίνησε, με δικά της έξοδα να ακολουθεί το πρόγραμμα που αναφέραμε πιο πάνω.

Όσκαρ ατυχίας
Η προετοιμασία ξεκινάει τον Οκτώβρη. Οι προπονήσεις κυλάνε πολύ καλά, ενώ τα αποτελέσματα στα τεστ εξαιρετικά. Η απουσία στήριξης και βοήθειας συνεχίζεται, ενώ πλησιάζει το μεγάλο τεστ του Φλεβάρη, που θα μετρούσαν δυνάμεις κόντρα στις Ελληνίδες Παγκόσμιες πρωταθλήτριες.

Δεν αργεί όμως να χτυπήσει η ατυχία. Πόνοι στην πλάτη της Μήδειας την αναγκάζουν να σφίξει τα δόντια για να μπορέσει να λάβει μέρος στον αγώνα πρόκρισης της Ελλάδας. Μερικές μέρες πριν τον αγώνα προσλαμβάνεται η συναθλήτρια της από σοβαρή μορφή γαστρεντερίδας και αναγκάζεται να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, χάνοντας έτσι τον σημαντικό αγώνα.

Οι πόνοι, απόρροια χρόνιου προβλήματος και των εντατικών προπονήσεων, στη συνέχεια γίνονται αφόρητοι και δεν της επιτρέπουν να πιάσει το επίπεδο που θα ήθελε στον αγώνα που λαμβάνει μέρος στην Κύπρο, αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Κάπου εκεί αφήνει το κουπί, αφού η πλάτη χειροτερεύει πολύ. Σήμερα, τέλη Απριλίου, κλείνει ένα μήνα ολημερίς στο κρεβάτι, αφού η θεραπεία δεν της επιτρέπει να μείνει όρθια για περισσότερο από 15 λεπτά, χωρίς να νιώσει πόνους.

Ο δρόμος της επαναφοράς, μακρύς και επίπονος, αφού περιλαμβάνει καθημερινά θεραπείες, αλλά και μοναχικός αφού και πάλι κανείς δεν είναι εκεί να την βοηθήσει.

«Μακάρι να είναι καλά ο πατέρας μου», μας δήλωσε η Μήδεια, ο οποίος πατέρας της επωμίστηκε όλο το οικονομικό (και όχι μόνο) βάρος των τελευταίων μηνών. Μεταξύ άλλων είναι και τα εκατοντάδες ευρώ την εβδομάδα που πρέπει να πληρώνουν για τη θεραπεία σε ειδικό γιατρό και που θα συνεχιστεί για 6 μέχρι 12 μήνες, μέχρι να ξαναπιάσει κουπί. Γιατί αυτή είναι η πρώτη της έγνοια, να επιστρέψει και να κάνει αυτό που αγαπά, παρά τα όσα πέρασε…


Υ.Γ. Επειδή τα πιο πάνω μπορούν να ληφθούν ως κραυγή για ελεημοσύνη απ’ τη Μήδεια, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μέλημα της είναι, όπως τονίζει, να καλυτερέψουν οι συνθήκες για τις επόμενες γενιές αθλητών.

Υ.Γ. 2
Παρότι η Κυπριακή Ομοσπονδία δεν την αναγνωρίζει ως «δική της» αθλήτρια, γιατί είναι εγγεγραμμένη στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού που την εργοδοτεί, την στήριξε τόσο στην προετοιμασία της όσο και τώρα που δεν μπορεί να εργαστεί, όπως δηλώνει η ίδια.

33 σχόλια:

ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΛΟΙ είπε...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ... Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ... ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ (!) ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ (?!) ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ... Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Ο ΚΟΑ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΟΗΘΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΜΕ, ΤΑ ΑΔΙΚΟΥΜΕ... ΑΝ Η ΜΗΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ (ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ) ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ... ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΠΡΩΤΑ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ...

ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ!! ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ Ή ΚΛΑΙΝΕ?!? ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ? ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ!? ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ?? Ή ΜΗΠΩς ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ?? ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ? (ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ...) Α ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ.
ΜΗΔΕΙΑ, ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ!

Ε.Λ. είπε...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ-ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΟΙ "ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ" (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!!) ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΗ 8 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ...!!!

Χ.Γ. είπε...

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΝ ΜΑΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ, ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ... ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ROWER είπε...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΟΥΠΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΚΑΤ' ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΙ, ΑΦΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ...) ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ, ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ, ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ''ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ'' ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑ... ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ... ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ, ΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΝ, ΑΔΙΚΟΥΝ, ΦΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΝ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ""ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ""!!

KON είπε...

ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ.
ΑΘΛΗΤΕΣ: ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΕΣΑΣ
ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ
Ή ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΘΑΙ,
ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΜΑΛΙΣΤΑ...!!

Χ.Γ. είπε...

ΟΝΤΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!
ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Ο ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΗΣ.
ΕΛΠΙΖΟΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ...
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

το ψάρι βρωμάει από την κεφαλή...

Ανώνυμος είπε...

Η Μήδεια είναι άριστη αθλήτρια με τεράστιες επιτυχίες και εμπειρίες.
Δουλεύει πολύ σωστά και μεθοδικά. Δυστυχώς οι ανεγκέφαλοι της Ομοσπονδίας και πάλιν έκαναν το θαύμα τους...

tolis είπε...

Συχαρητηρια στην αξια πρωταθλητρια της κυπρου,που καταφερε με ολες αυτες τις δυσκολειες να φτασει εδω που εφτασε,μπραβο στην οικογενεια και ολους τους ανθρωπους που την στηριξαν τοσα χρονια προπονωντας την.Ειναι κριμα να χανουν ετσι αδοξα την προκριση αθλητριες οπως η μηδεια.Κριμα και ντροπη ομως ειναι να χανονται ετσι τα ταλεντα της ελληνικης και κυπριακης κωπηλασιας.ελπιζω να αναρρωσει η αθλητρια και να συνεχισει την πορεια της οπως αυτη ξερει...

Ανώνυμος είπε...

SYNHARITIRIA STI MIDEIA KAI KALI SYNEXEIA.
OSO GIA TIN OMOSPONDIA...!!! AMAN!!!

ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ! είπε...

Οι αρμόδιοι (;) στην περίπτωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ! Δεν έχουν υπόθεση! Καταστρέφουν το άθλημα και τους αθλητές (εκτός ίσως από 2-3 που είναι τα αγαπημένα τους παιδιά)!

ARMODIOS!! XA XA XA! είπε...

BRAVO STI MIDIA! SYGXARITIRIA!
OI "ARMODIOI" KATI ALLO EINAI, OXI ARMODIOI!

μήπως?! είπε...

και τι είναι οι αρμόδιοι;; μήπως...?!

BOW είπε...

ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΑΡΜΟΔΙΟΙ"??
ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ?? "NAME AND SHAME"...

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΗΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ.
ΑΤΥΧΗΣΕ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ,
ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΜΗΔΕΙΑ.

Αίσχος! είπε...

Ειμαστε σοβαροί? Ζούμε στην εποχή του σκοταδισμού και του μεσαίωνα? Οι "αρμόδιοι" που τα βλέπουν, τα ακούνε και τα ζούνε γιατί δεν βγαίνουν να μιλήσουν?? Κρύβονται στην καρέκλα της εξουσίας για επίδειξη δύναμης?? Να βγουν τώρα να κάνουν δήλωση! Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να πάνε σπίτι τους! Άμεσα! Τέτοιους ανθρώπους δεν τους χρειάζεται ο αθλητισμός! Να πάνε σπίτι τους να δείξουν τη δύναμη τους (αν τους περνά) και όχι στους αθλητές που δυστυχώς εξαρτώνται από τις αποφάσεις 5-6 ανεγκέφαλων! Αίσχος!

ΚΟΝ είπε...

ΑΗΔΙΑ! ΑΗΔΙΑ! ΕΜΕΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

SORRY MIDIA, ALLA DEN ISE APO TA AGAPIMENA PAIDEIA TIS OMOSPONDIAS...

ανθρωπάκια... είπε...

Τα ανθρωπάκια της Ομοσπονδίας νομίζουν ότι είναι Άνθρωποι.
Όμως ο Άνθρωπος θέλει το Α κεφαλαίο...

Ανώνυμος είπε...

ο Άνθρωπος κάνει την καρέκλα και όχι η καρέκλα τον Άνθρωπο...

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ Ε ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ...
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΙΛΙΣΜΟ...
ΒΓΕΙΤΕ ΑΝΤΡΙΚΙΑ (?!) ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ... ΤΕΤΟΙΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ... ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ? ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΝΤΑΡΕΣ? ΟΥΤΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΑ ΜΙΛΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

eshos ntropi kai aidia! eftyxws oi athlites den masane, agapane tin kopilasia ke synexizoun, diaforetika tha emenan oi "armodioi" monoi tous, xwris athlites!! oust!

Ανώνυμος είπε...

χε χε χε! εδώ είμαστε, στην κυπριακή φτωχή (τω πνεύματι) πραγματικότητα!

Ανώνυμος είπε...

έστω... ξανθούληδες!

Ανώνυμος είπε...

βρε παιδια, ενπάνε να ... πλυθούνε και να μας παραιτήδουνε ήσυχους! ακούς εκεί ομοσπονδίες, οργανισμοί και κουραφέξαλα! άσχετοι έ άσχετοι!

Δράμα είπε...

Κλάφτα Χαράλαμπε... όπως έλεγαν στο χωριό μου... Δράμα η κατάσταση. Δράμα...!!!

Μπανανία! είπε...

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ! Στέλλουν αποστολή με 2 αθλητές και 2 συνοδούς (!!) ή 6 αθλητές και 3 συνοδούς (!!) Ναι αυτά συμβαίνουν στην Μπανανία νήσο...!!! κατά τα άλλα έχομε κρίση και αποκλείομε άλλους αθλητές ή άλλες αποστολές... Έλεος Κύριοι... έλεος! Ταξιδάκια αναψυχής από "μεγαλοπαράγοντες" "καρεκλοκένταυρους" εισαγωγείς σκαφών με εμπλεκόμενα συμφέροντα... οι αθλητές από τη τσέπη τους ή να βγουν στη ζητιανιά να μαζέψουν τα έξοδα τους! Αυτά στον Ευρωπαϊκό αιώνα της διαφάνειας!!;;!!