Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μαρία Καραΐσκου : Πρωταθλήτρια και Πολυνίκης Κωπηλασίας



Η Μαρία Καραΐσκου ασχολείται με την κωπηλασία την οποία ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια. Εντάχθηκε στην αγωνιστική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, προπονείται συστηματικά, και τα τελευταία 3 χρόνια, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό:
 Πρωταθλήτρια Κύπρου: Κατέκτησε 13 χρυσά και ένα ασημένιο στα Κυπριακά πρωταθλήματα αναδεικνύοντας την ως την κορυφαία και με διαφορά την πολυνίκη αθλήτρια κωπηλασίας όλων των κατηγοριών για 3 συνεχή χρόνια.
 Χρυσή Πανελληνιονίκης: Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης στην Κεφαλονιά στο διπλό σκιφ κατετάγη πρώτη, εξασφαλίζοντας το χρυσό μετάλλιο.
 Παγκύπριο Ρεκόρ: 3 συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Κύπρου, είναι κάτοχος του Παγκύπριου Ρεκόρ και η μόνη αθλήτρια που το έχει βελτιώσει 3 συνεχόμενες φορές.
 Εθνική Ομάδα: Από την σύσταση της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας έχει επιλεγεί ως μέλος και είναι η μικρότερη αθλήτρια της Εθνικής Κύπρου.
 Διεθνείς Αγώνες: Έλαβε μέρος με την Εθνική Κύπρου ή και με τον Όμιλο της σε αρκετούς διεθνείς αγώνες κορασίδων, νεανίδων ακόμα και γυναικών με σημαντικές διακρίσεις, μερικές ήταν πρωτόγνωρες για την Κυπριακή Κωπηλασία: 1η θέση κορασίδων, 2η νεανίδων, 5η γυναικών στη Γάνδη (η μικρότερη αθλήτρια) , 1η θέση παγκορασίδων στο Αργοστόλι, 4η θέση γυναικών στο Λούξορ (η μικρότερη αθλήτρια των αγώνων από 18 χώρες), 8η θέση νεανίδων στο Μπρνο (η νεαρότερη αθλήτρια).
 Δευτεραθλήτρια Ευρώπης: Στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας που έγινε στο Νόττινχαμ με συμμετοχή 26 χωρών και 1200 αθλητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κατέλαβε τη 2η θέση με Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ και χρόνο 7.31.6 κατατάσσοντας την πλέον δεύτερη στην Ευρώπη! Προσέχθηκε ιδιαίτερα από τους διοργανωτές και δέχθηκε δεκάδες συγχαρητήρια ενώ ήταν από τις ελάχιστες αθλήτριες που επιλέγηκαν και για προσωπική συνέντευξη στο press room της διοργάνωσης με τον προπονητή της. Η θέση αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο κλειστής κωπηλασίας και μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της Κυπριακής Κωπηλασίας.
 Βραβεύτηκε από την ΚΟΕ ως η καλύτερη νεάνιδα κωπηλάτρια της χρονιάς.
Η Μαρία εκτός από την κωπηλασία έχει ασχοληθεί περιστασιακά και διαπρέψει και σε άλλα αθλήματα κατακτώντας μάλιστα και μετάλλια όλων των χρωμάτων: Καγιάκ, Καλαθόσφαιρα, Τριπλούν, Ανώμαλο, Σφαιροβολία, Σκυταλοδρομία κ.ά. Βραβεύτηκε από αρκετούς φορείς για τις σημαντικές διακρίσεις της. Φοιτά Σήμερα είναι στην Β’ τάξη στο Λανίτειο Β’ Αθλητικό Λύκειο. Λαμβάνει μέρος σε αρκετές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν αγώνες δρόμου, μαζί με τον ΝΟΛ αλλά και τον σύλλογο ερασιτεχνών δρομέων Περικλή Δημητρίου, στον οποίο είναι ενεργό μέλος.
Οι ψηλές επιδόσεις της Μαρίας δεν επήλθαν τυχαία αφού εκτός από ταλέντο απαιτείται θέληση με σκληρή και προγραμματισμένη προετοιμασία υπό την καθοδήγηση του προπονητή της Αριστοτέλη Ιωάννου. Παρά τις κατά καιρούς αντίξοες συνθήκες και καταστάσεις προσβλέπει σε συνεχή πρόοδο και βελτίωση.
Πρωταθλήτρια Κύπρου, Χρυσή Πανελληνιονίκης και Δευτεραθλήτρια Ευρώπης η νεαρή Μαρία Καραΐσκου δηλώνει ότι αυτή η ενασχόληση της αρέσει πάρα πολύ και καλεί τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Πηγή: www.sigmalive.com

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και Καλή Συνέχεια!

Δίκωπος είπε...

Μπράβο Κοπελλιά!!

XX είπε...

Έτσι Μπράβοοοοοοο! Καλή Πρόοδο!

Πατριώτης είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω πατριωτάκια να προοδεύουν...
Θερμά Συγχαρητήρια!

I.K. είπε...

BRAVO!!!

Ανώνυμος είπε...

Φοβερη! Μπραβο στην καλη δουλεια και εις ανωτερα στις επιτυχιες! Συγχαρητηρια!!!

Λ.Κ. είπε...

Μια Κοπελιά Λεβεντιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Τιμή και Δόξα...

Παλιός είπε...

Τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι η ελπίδα και το οξυγόνο του λαού! Είναι φως στο σκοτάδι της σημερινής μίζερης κοινωνίας που ζούμε... Είναι η πυξίδα του μέλλοντος... Οι επιτυχίες τους αναπτερώνουν το ηθικό του καταταλαίπωρου σήμερα -από τόσα και τόσα- κοσμάκι.
Εύγε και ένα μεγάλο ευχαριστούμε σε αυτούς τους μικρούς ήρωες της σημερινής κοινωνίας μας.

ΕΛΕΟΣ! είπε...

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!
ΟΜΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ;; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ Ή ΟΧΙ;; ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΜΗΝ ΠΩ! ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ...!!! ΕΛΕΟΣ!!

MELLON! είπε...

AFTO EINAI TO MELLON TOU TOPOU...
DOSTE DYNAMI KAI ELPIDA STON KOSMO!
SYGXARITIRIA!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!!!
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑΣ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ..!!

Κερυνειώτης είπε...

Αυτή η κοπελλιά είναι Κερυνειώτισσααααααααααα!!
Τράβα κουπί κοπελλιά να πάμε στο Λιμανάκι και στο Έξη Μίλι! Να κωπηλατίσομε ελεύθερα!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

πωωωω φιλε, η κοπελια τα σπαει!
Μπραβο και καλη συνεχεια :)

ΝΑΙ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!

BRAVO! είπε...

BRAVO KOROU TZE EIS ANOTERA! BRAVO SOU!!

YES!!! είπε...

YES!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΕΕΕΕ ΟΛΕΕΕΕ ΟΛΕΕΕΕ !!!!
ακαταμάχητος συνδυασμός ομορφιάς και ταλέντου! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

PO PO... ASTERIII I MIKRI BRAVO!!!

ΚΩΠΗΛΑΤΡΙΑ είπε...

ΚΑΛΑ ΤΟ' ΛΕΓΑ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!! ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ! ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΑ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ! ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

CONGRATULATIONS!!!!!!!!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ! είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!
ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!

ΑΜ είπε...

ΕΛΑ ΚΟΠΕΛΛΙΑ!
ΔΩΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!
ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ!

νεος είπε...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΠ'ΤΗ ΚΥΠΡΟ!
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΗ!