Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Παγκόσμιοι με κίνητρο την αγάπηΣτο Ρίο της Βραζιλίας, εκεί όπου όλοι θέλουν να βρεθούν το χρόνου το καλοκαίρι συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πριν λίγες μέρες οι Γιώργος Παπασεκαλλαρίου και Κώστας Μάντζιος κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το μέλλον που υπάρχει στο άθλημα της κωπηλασίας.

συνέντευξη Σεβαστή Βρακατσέλη

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές μοιράστηκαν με το Sportsfeed τις ανησυχίες τους για το μέλλον τους σε ένα άθλημα που δεν τους προσφέρει κίνητρο σε μια διαδρομή που ο συνδυασμός πρωταθλητισμού και πανεπιστημίου μόνο εύκολος δεν είναι. Φτάνει άραγε μόνο η αγάπη τους για αυτό που κάνουν για να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο;

Πως μπήκε η κωπηλασία στη ζωή σας, τι σημαίνει πλέον για εσάς και ποια τα κίνητρα σας και συνεχίζεται;
Κώστας Ένας προπονητής από τον ΝΟΙ με είδε στο σχολείο μου πριν 4 χρόνια και μου ζήτησε να ξεκινήσω κωπηλασία… Πλέον η κωπηλασία για εμένα δεν είναι μόνο ένα άθλημα αλλά τρόπος ζωής. Επειδή η κωπηλασία επαγγελματικά δεν παρέχει κανένα οικονομικό όφελος και αποκατάσταση,αποκλειστικό κίνητρο αποτελεί για εμένα να ξεπερνώ συνεχώς τα όρια μου και να θέτω συνεχώς ψηλότερους στόχους
Γιώργος Η κωπηλασία μπήκε στη ζωή μου εξαιτίας της μητέρας μου πρώην κωπηλάτριας με έβαλε να δοκιμάσω και μετά από εκεί το ερωτεύτηκα δυστυχώς δεν υπάρχει κίνητρο είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα δεν ξέρω πόσο θα συνεχίσω έτσι ακόμα όσο και να το αγαπάω.

Ποια ήταν τα συναισθήματα σας την ώρα του τερματισμού;
Γιώργος Όταν τερματίζω πάντα νιώθω μια ανακούφιση αλλά τα συναισθήματα μου είναι ανάλογα με την επιτυχία μου φέτος ένιωσα μια ανταμοιβή για τον κόπο όλης τις χρονιάς.
Κώστας Τα συναισθήματα στο τέλος του αγώνα ήταν πάρα πολύ έντονα λόγω της αδρεναλίνης του αγώνα και η χαρά ήταν απερίγραπτη.

Κώστα πώς είναι η συνύπαρξη σας ως δίδυμο στην βάρκα. Ποιο είναι το δυνατό σημείο του καθενός;
Παρόλο που ήμασταν πλήρωμα μόνο για ενάμιση μήνα ταιριάξαμε από την αρχή και καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα χάρη στη σκληρή δουλειά και την καλή επικοινωνία που υπήρχε μεταξύ μας.Το δυνατό σημείο του Γιώργου ήταν η ενθάρρυνση σε στιγμές που μας κατέβαλε η κούραση…ενώ για μένα θεωρώ ότι βοήθησα στο να διατηρώ την ψυχραιμία της βάρκας στις στιγμές υψηλής πίεσης.

Γιώργο ποιοι είναι οι στόχοι σας από δω και πέρα;
Ο στόχος μας είναι το χρυσό στο βαλκανικό πρωτάθλημα και μετά βλέποντας και κάνοντας…

Κώστα ποια συμβουλή σας δίνουν οι προπονητές σας πριν τους αγώνες;
Μας συμβουλεύουν να έχουμε καθαρό μυαλό,να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ευχαριστηθούμε τον αγώνα.

Γιώργο πως είναι η καθημερινότητα σας;
Το χειμώνα υπήρχε μόνο κούραση είχα το πρωί προπόνηση το μεσημέρι σχολείο και μετά ξανά προπόνηση έκτος όταν έλειπα στα κοινόβιο που είχα μόνο προπόνηση τώρα έχουν χαλάρωση τα πράγματα είμαστε καλύτερα

Πέρα από την κωπηλασία τι άλλο υπάρχει στη ζωή σας;
Γιώργος Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου και ότι άλλο προκύψει!
Κώστας Φέτος για εμένα ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά γιατί έπρεπε να συνδυάσω προπόνηση και πανελλήνιες. Ευτυχώς κατάφερα να περάσω στο οικονομικό στη σχολή που ήθελα και πλέον θα προσπαθήσω να μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στην προπόνηση και στο πανεπιστήμιο.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: