Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Θερμή υποδοχή στα Γιάννενα για τους Πρωταθλητές της Κωπηλασίας

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θερμή υποδοχή στα Γιάννενα για τους Πρωταθλητές της Κωπηλασίας
Τι δήλωσαν Κ. Μάντζιος, Ν. Βλάχος και ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρ. Αλεξίου

Στην κορυφή του κόσμου ανέβασαν για μία ακόμη φορά τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία οι νεαροί πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Ρίο της Βραζιλίας και η υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε χθες το πρωί κατά την άφιξή τους στα Γιάννενα ήταν αντάξια των επιτυχιών τους.
Στα σπίτια τους επέστρεψαν χθες οι δύο εκ των τεσσάρων πρωταθλητών, οι Κωστής Μάντζιος και Νίκος Βλάχος, τους οποίους υποδέχθηκε ο Ν.Ο.Ι., όπως παραδοσιακά συνηθίζει, στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Μέλη της Διοίκησης του Ομίλου, προπονητές, δεκάδες συναθλητές και φυσικά οι οικογένειες και φίλοι των δύο παιδιών έσπευσαν να τους χειροκροτήσουν, να τους αγκαλιάσουν και να τους συγχαρούν από κοντά για τις διακρίσεις τους στο Ρίο.
«Ξεχωριστή εμπειρία…»
Σε δηλώσεις του ο χάλκινος παγκόσμιος Πρωταθλητής της Δικώπου Κωστής Μάντζιος υπογράμμισε ότι «οι αγώνες στο Ρίο ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για μένα και χαίρομαι που κατάφερα να τη ζήσω και να αγωνιστώ στον στίβο όπου θα διεξαχθούν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες». Αναφερόμενος στην κούρσα του τελικού, τόνισε πως ήταν πολύ δύσκολη, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν καλό και με σκληρή προσπάθεια το ελληνικό πλήρωμα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Επόμενος στόχος για τον ίδιο είναι μία εξίσου επιτυχημένη με αυτή συμμετοχή σε κάποιο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Από την πλευρά του ο Νίκος Βλάχος, μέλος της Τετρακώπου εφήβων που κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Ρίο, δήλωσε ευχαριστημένος με την προσπάθεια της βάρκας του, η οποία έχασε το μετάλλιο για λίγα μόλις δέκατα του δευτερολέπτου, προσθέτοντας με έμφαση πως «έτσι είναι ο αθλητισμός, απρόβλεπτος, όμως πάνω απ’ όλα είναι η χαρά της συμμετοχής και του αγώνα που μετράει και το να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου ανεξαρτήτως αποτελέσματος»! Ο νεαρός πρωταθλητής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένειά του, τους προπονητές του στον Ν.Ο.Ι. και στην Εθνική Ομάδα, για τη συμπαράσταση που του πρόσφεραν.
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου, τέλος, σημείωσε ότι «τα παιδιά μας που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων εκπροσώπησαν επάξια και τίμησαν την πόλη μας και την Ελλάδα όλη. Να επισημάνω ότι η Εθνική Ομάδα στους συγκεκριμένους αγώνες αποτελούνταν σε ποσοστό άνω του 60% από αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, γεγονός που αποδεικνύει τη δουλειά που γίνεται σ’ αυτόν από πλευράς και της Διοίκησης και των προπονητών και των αθλητών». Ο κ. Αλεξίου δεν παρέλειψε επίσης να απευθύνει δημόσιο κάλεσμα σε όλα τα Γιαννιωτόπουλα ηλικίας από 12 έως 15 ετών να πάνε στον Ν.Ο.Ι., να πλαισιώσουν τις τάξεις του Ομίλου και να ασχοληθούν με την Κωπηλασία. Ενασχόληση απ’ την οποία, όπως είπε, έχουν να ωφεληθούν τα μέγιστα!
Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: