Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Βρέθηκε χρυσός εξαφανισμένος 68 χρόνια!



Ένα χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 το οποίο ήταν εξαφανισμένο για 68 χρόνια, βρέθηκε σε κρυφό χρηματοκιβώτιο χτισμένο μέσα σε τοίχο!

του Σούλη Μέζου

Ο Γερμανός κωπηλάτης Χορστ Χεκ, στους Αγώνες του 1932 στο Λος Άντζελες είχε κερδίσει στην τετράκωπο με πηδαλιούχο το χρυσό μετάλλιο. Ένα μετάλλιο το οποίο αποχωρίστηκε το 1947 όταν συνελήφθη καθώς αρνήθηκε να δουλέψει για τον σοβιετικό στρατό. Ο Χεκ εγκατέλειψε Κλίνμαντσνο καθώς απεδρασε από τους Σοβιετικούς και πήρε την οικογένεια του για να κρυφτεί στη δυτική πλευρά του Βερολίνου. Προς μεγάλη του θλίψη δεν κατάφερε ποτέ στα επόμενα χρόνια να βρει το μετάλλιο. Μέχρι το 1969 όποτε και πέθανε, ο Χεκ προσπαθούσε να εντοπίσει το μετάλλιο του.
Τελικά μετά από 68 χρονιά, οι εργάτες που κλήθηκαν να ρίξουν έναν τοίχο στο παλιό σπίτι της οικογένειας Χεκ το οποίο έχει μετατραπεί σε δημόσιο παιδικό σταθμό, βρέθηκαν προ μεγάλης εκπλήξεως. Πίσω από τον τοίχο, υπήρχε και δεύτερος τοίχος στον οποίο ήταν ενσωμάτωμένο ένα χρηματοκιβώτιο. Το άνοιξαν και μέσα σε αυτό υπήρχε ένα μαύρο κουτί που περιείχε το μετάλλιο του Χεκ. Αμέσως ο δήμαρχος του Κλίνμαντσνο, επικοινώνησε με την 76χρονη κόρη του Χεκ για να της ανακοινώσει τα ευχάριστα. «Είμαι χαρούμενη αλλά και νιώθω και μια πίκρα που δε ζει ο πατέρας μου για να δει το μετάλλιο του» δήλωσε η Κάριν Ίσερμαν κρατώντας στα χέρια της τον πολύτιμο χρυσό.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: