Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Το πρώτο θύμα του Ρίο



Ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει απώλεια στο test event της ιστιοπλοϊας που γίνεται στα μολυσμένα νερά του κόλπου του Ρίο. Ο Νοτιοκορεάτης Γουόνγου Τσο διεκομήσθει στο νοσοκομείο και όπως ήταν φυσικό εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο αθλητής που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη, (RS:X) προσπάθησε να αγωνιστεί στην 7η και 8η ιστιοδρομία όμως δεν τα κατάφερε και σε καμία από τις δύο και εγκατέλειψε. Ο Τσο είχε υψηλό πυρετό, είχε πολλούς εμετούς και έπαθε αφυδάτωση και είχε μόνιμα ρίγη. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο «Σαμαρίτης» όπου και νοσηλεύεται.
Λίγη ώρα αργότερα, ο προπονητής του Ντάνι Οκ έγραψε τα ακόλουθα στη σελίδα του στο facebook. «Περισσότερα από δέκα χρόνια προσπάθειας και αγώνας μιας ολόκληρης ζωής καταστράφηκαν σε μία μέρα. Η κατάσταση δεν είναι επείγουσα, όμως είναι πολύ απογοητευτική. Ο Τσο από ότι φαίνεται αρρώστησε από κάποιον ιό κατά τη διάρκεια των αγώνων, στα νερά τα οποία υποτίθεται ότι είναι ασφαλή. Ελπίζω να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο όχι μόνο για την ομάδα μας, αλλά και για όλους τους αθλητές που αγωνίζονται στα ίδια νερά. Επίσης ελπίζω η ΔΟΕ και η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας να σκεφτούν σοβαρά το πόσο μολυσμένα είναι τα νερά και πόσο μπορεί αν βελιτωθεί η κατάσταση μέχρι του χρόνου. Ίσως να μην μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα, μπορούμε όμως να μειώσουμε το ρίσκο για την υγεία των αθλητών» έγραψε ο προπονητής του Τσο.
Να σημειωθεί, ότι πριν από λίγες μέρες διεξήχθει στο Ρίο το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ18 και 10 μέλη της αποστολής των ΗΠΑ, (οι επτά αθλητές) επέστρεψαν στην πατρίδα τους άρρωστοι.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: