Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ευρωπαίκό πρωτάθλημα: Ιδανική πρεμιέρα στο Πόζναν





Μόνο ως ιδανική μπορεί να χαρακτηριστεί για τα ελληνικά πληρώματα η σημερινή πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στη λίμνη Μάλτα του Πόζναν της Πολωνίας.

Από τα οκτώ πληρώματα που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα των αγώνων το ένα εξασφάλισε απευθείας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό , τα τέσσερα πέρασαν στα ημιτελικά κι ένα ακόμη διεκδικεί το πρωί του Σαββάτου την είσοδό του στην καλύτερη 12άδα.

Πιο αναλυτικά η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου-Γιώργο Τζιάλλα-Γιάννη Τσίλη-Διονύση Αγγελόπουλο πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό και προκρίθηκε απευθείας στον τελικό της Κυριακής εξασφαλίζοντας μάλιστα μια παραπάνω ημέρα ξεκούρασης.

Εντυπωσιακή στην πρώτη της παρουσία σε επίσημους αγώνες και η βάρκα του διπλού σκιφ γυναικών με την Κατερίνα Νικολαϊδου και την Σοφία Ασουμανάκη (φωτό) να τερματίζουν στην 2η θέση των προκριματικών και να κλείνουν θέση στα ημιτελικά χωρίς να περάσουν από επαναληπτικούς.

Στο διπλο σκιφ ελ βαρών ο Παναγιώτης Μαγδανής αφού τερμάτισε 4ος στον προκριματικό πήρε στη συνέχεια την πρώτη θέση στον επαναληπτικός και πέρασε κι αυτός στον ημιτελικό.

Ανάλογη πορεία και για το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών , ένα επίσης νέο πλήρωμα με τις Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου που αν και τις χωρίζουν περίπου 13 χρόνια δούλεψαν αρμονικά και μετά την 4η θέση στα προκριματικά πήραν την 1ηστον επαναληπτικό και προκρίθηκαν στον ημιτελικό.

Πολύ καλή εμφάνιση και για το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τους Σπύρο Γιάνναρο και Στέφανο Ντούσκο να είναι 4οι στον προκριματικό αλλά και 2οι στον επαναληπτικό κερδίζοντας κι αυτοί την συμμετοχή τους στον ημιτελικό.

Ο Λευτέρης Κόνσολας στο σκιφ ελ βαρών ήταν 3ος στον προκριματικό και 5ος στον ημιτελικό και πλέον θα διεκδικήσει μια θέση στον Γ΄τελικό του αγωνίσματός του

Μόνο κερδισμένη από εμπειρίες μπορεί να είναι η Θωμαή Εμμανουηλίδου . Η 17χρονη κωπηλάτρια στην πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν 5η στον προκριματικό και 4η στον επαναληπτικό χάνοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Το πρωί του Σαββάτου την πρόκριση σε ακόμη ένα ημιτελικό θα διεκδικήσει και το 8ο ελληνικό πλήρωμα η δίκωπος άνευ ελ βαρών με τους Γιώργο Κόνσολα και Γιάννη Πέτρου που ήταν 3οι στον προκριματικό.

Το Σάββατο εξάλλου από τις 11:30 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν και όλοι οι ημιτελικοί των ελληνικών πληρωμάτων στην προσπάθειά τους να προκριθούν στους μεγάλους τελικούς της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το πρόγραμμα των τελικών της Κυριακής θα μεταδόσεις απευθείας το κανάλι Plus της Δημόσιας Τηλεόρασης (ώρα έναρξης 11:30).
Πηγή: www.kopilasia.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Που την είδατε την ιδανική πρεμιέρα μόνο κούραση φάνηκε στα παιδιά