Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ευρωπαικό πρωτάθλημα : Δυο τελικοί για τα ελληνικά κουπιά



Δυο θα είναι τα ελληνικά πληρώματα που θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας που ολοκληρώνεται αύριο στο Πόζναν της Πολωνίας.
Μετά την τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου που έκλεισε θέση στο μεγάλο τελικό απευθείας από τα προκριματικά και η δίκωπος άνευ ελαφρών βαρών των ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα και Γιάννη Πέτρου προκρίθηκαν το πρωί του Σαββάτου από τον επαναληπτικό του αγωνίσματος στα 6 κορυφαία πληρώματα της Ευρώπης . Μάλιστα οι δυο Έλληνες πρωταθλητές προκρίθηκαν με τον καλύτερο χρόνο από όλους τους αντιπάλους τους τερματίζοντας σε 6.34:72.

Αντίθετα, για μια μόλις θέση έχασαν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό τρία άλλα ελληνικά πληρώματα, που τερμάτισαν 4α στα ημιτελικά και θα αγωνιστούν στους Β΄ τελικούς, διεκδικώντας θέσεις από 7-12 .
Αυτά είναι το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαΐδου που τερμάτισαν σε 6.58:65, το σκιφ ελ βαρών ανδρών με τον Παναγιώτη Μαγδανή που έπεσε στον τερματισμό σε 7.04:86 και το διπλό σκιφ ελ βαρών γυναικών με τις Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου που τερμάτισαν σε 7.04:70.

Εκτός μεγάλου τελικού έμεινε και το διπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών με τους Σπύρο Γιάνναρο και Στέφανο Ντούσκο που τερμάτισαν στην 6η θέση με 6.41:41, ενώ ο Λευτέρης Κόνσολας αγωνίστηκε στον Γ΄τελικό του σκιφ όπου τερμάτισε 5ος και κατετάγη 17ος στη γενική.

Και κατά την δεύτερη μέρα των αγώνων ο άνεμος ήταν δυνατός στην λίμνη Μάλτα του Πόζναν προκαλώντας κατά διαστήματα έντονο κυματισμό που δυσκόλεψε όλα τα πληρώματα.
 
Φινάλε τελικών την Κυριακή 
Η τελευταία ημέρα των αγώνων, η Κυριακή, θα ξεκινήσει με τους μικρούς τελικούς και θα ακολουθήσουν οι μεγάλοι τελικοί που θα ξεκινήσουν στις 11:33 (ώρα Ελλάδας) με ελληνικό ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για τον τελικό της δικώπου άνευ των ανδρών όπου μετέχουν οι Γιώργος Κόνσολας –Γιάννης Πέτρου. Ο δεύτερος τελικός με ελληνικό ενδιαφέρον έχει προγραμματιστεί για τις 13:18 και δεν είναι άλλος από αυτόν της τετρακώπου άνευ των ανδρών όπου οι Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος θα επιδιώξουν να προσθέσουν ακόμη ένα μετάλλιο στη συλλογή τους . Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική τετράκωπος έχει ανέβει στο βάθρο και στα 7 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει λάβει μέρος από το 2007 και μετά με εξαίρεση το 2013 που θα υπήρχε ελληνική συμμετοχή. Πέρυσι στο Βελιγράδι με την ίδια σύνθεση ακριβώς είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο ενώ συνολικά στα 7 ευρωπαϊκά έχει κατακτήσει 4 χρυσά , 2 ασημένια κι 1 χάλκινο.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: