Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

«Μάχιμη ως το τέλος»

By teamSportsfeed


Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι από την άλλη πλευρά του ατλαντικού η Σοφία Ασουμανάκη επέστρεψε από τη Βοστόνη. Η κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ στην κωπηλασία κλειστού χώρου μίλησε στο Sportsfeed για τη σπουδαία επιτυχία της.

του Άκη Ιωακείμογλου

Με το χρυσό μετάλλιο, το σφυρί που απονέμουν οι διοργανωτές και τον τίτλο της κατόχου παγκοσμίου ρεκόρ επέστρεψε από τη Βοστόνη η Σοφία Ασουμανάκη. Η νεαρή κωπηλάτρια πέτυχε το απόλυτο των στόχων της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κλειστού χώρου και απολαμβάνει αυτή την επιτυχία της. Λίγο μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα μίλησε στο Sportsfeed για την εμπειρία της, την επιτυχίας της και τις ιδιαίτερες στιγμές που έζησε σε αυτή τη διοργάνωση.

Σοφία, φτάνεις στα τελευταία 500 μέτρα και σε βλέπουμε κυριολεκτικά να τα δίνεις όλα. Θα ήθελα να περιγράψεις αυτές τις στιγμές.
Φτάνοντας στα τελευταία 500 μέτρα του αγώνα ήμουν στο στάδιο μόνο εγώ και το μόνιτορ του εργόμετρου και από πίσω μου η φωνή του προπονητή μου να με καθοδηγεί. Τερματίζοντας δεν είχα καταλάβει τι χρόνο είχα κάνει. Όσο ήμουν ξαπλωμένη ένιωσα από την βουή του κοινού ότι είχα κάνει κάτι καλό. Ο προπονητής μου μου είπε το χρόνο αλλά χρειάστηκαν αρκετά δευτερόλεπτα για να το συνειδητοποιήσω.

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα;
Το πρώτο συναίσθημα ήταν η ανακούφιση ότι τελείωσα τον αγώνα όπως τον είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου, μάχιμη μέχρι το τελευταίο μέτρο. Τα υπόλοιπα συναισθήματα ήρθαν μετά από μερικά λεπτά. Χαρά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και ευτυχία που πέτυχα τους στόχους που είχα εξαρχής, χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ.

Η διαφορά των τριών δευτερολέπτων από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ήταν έκπληξη και για σένα;
Σε καμιά περίπτωση δεν το περίμενα να κάνω τόσο μεγάλη διαφορά, παρόλο που ήμουν προετοιμασμένη να σπάσω το ρεκόρ. Πιστεύω πως με βοήθησε η μοναδική ατμόσφαιρα για έναν αθλητή ερασιτεχνικού αθλήματος, που είχε δημιουργήσει το κοινό στο στάδιο και φυσικά η καθοδήγηση και οι συμβουλές του Βασίλη Πολύμερου.

Ακολούθησες συγκεκριμένη τακτική στον αγώνα;

Ναι, ακολούθησα τις οδηγίες του Βασίλη Πολύμερου, καθώς και ο ίδιος έχει αγωνιστεί στην ίδια διοργάνωση παλιότερα και ήταν ο καταλληλότερος να μου μεταφέρει τις εμπειρίες του. Θα ήθελα να αναφέρω την πιο σημαντική συμβουλή του για μένα. Να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό μέχρι το τέλος και ό,τι κι αν συμβαίνει εκείνη την ώρα να μην τα παρατήσω.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της κατηγορίας σου η κάμερα ήταν διαρκώς επάνω σου. Το αντιλήφθηκες καθόλου αυτό;
Δεν το αντιλήφθηκα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη στην προσπάθειά μου. Το μόνο που άκουγα ήταν τον εκφωνητή να λέει το όνομά μου.

Πώς πανηγυρίσατε την επιτυχία;
Πήγαμε για φαγητό μαζί με τους συνοδούς μου τη Σμαράγδα Καϊμάκη, τον Κυριάκο Ζαρουλέα και τον Βασίλη Πολύμερο και συζητούσαμε την εμπειρία μας από τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: