Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μία ασυνήθιστη κούρσα

By teamSportsfeed




Ο Βασίλης Πολύμερος έζησε από κοντά το θρίαμβο της Σοφίας Ασουμανάκη στη Βοστόνη. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης περιέγραψε στο Sportsfeed την… ασυνήθιστη κούρσα της νεαρής κωπηλάτριας.

του Άκη Ιωακείμογλου

Η επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ από τη Σοφία Ασουμανάκη στα 2.000μ. νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου για όσους ήταν κοντά της και γνώριζαν τις δυνατότητές της δεν ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη. Η επίτευξή του ήταν ένας πολύ ρεαλιστικός στόχος για την κωπηλάτρια του ΕΝΟΑ. Αυτό που εξέπληξε τους πάντες ήταν ο χρόνος που έκανε τελικά. «Περιμέναμε να είναι στο 6:31, 6:32 αλλά πραγματικά το 6:30 ήταν εντυπωσιακό. Ήταν και λίγο ασυνήθιστη η κούρσα της Σοφίας. Συνήθως το πρώτο 500άρι είναι το πιο γρήγορο, τα δύο μεσαία είναι τα ίδια και το τρίτο λόγω της κούρασης το πιο αργό. Στη Σοφία της βγήκε το τελευταίο πάρα πολύ γρήγορα, πιο γρήγορα απ’ όλα», τόνισε ο Βασίλης Πολύμερος, που ζούσε για δεύτερη φορά αυτή την εμπειρία, στην προκειμένη περίπτωση όμως όχι πάνω στο εργόμετρο αλλά πίσω από αυτό. «Όπως σαν αθλητής ξέρεις τι πας να κάνεις, έτσι και τώρα και με τη Σοφία. Έκανε την προπόνησή της και περίμενα ότι θα κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ. Η διαφορά της με άλλα παιδιά είναι ότι όταν μιλάμε για έναν αγώνα κάποιοι όσο καλοί κι αν είναι υπάρχει το άγχος που μπορεί να τους λυγίσει. Η Σοφία διψούσε να ανέβει στο εργόμετρο και να κάνει το διχίλιαρο. Οι εννιά στους δέκα έχουν άγχος. Η Σοφία ανυπομονούσε να ανέβει», συνέχισε ο δύο φορές Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας.
Στις επιτυχίες του έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο σχολιαστής του αγώνα, που περιέγραφε διαρκώς την κούρσα της Ασουμανάκη. «Κάποια στιγμή άκουσα το όνομα της Σοφίας. Γνωριζόμαστε με τον συγκεκριμένο, είναι πολλά χρόνια στο χώρο. Όταν είπε για μένα είχε τόσο θόρυβο που δεν μπορούσα να ακούσω περισσότερα», πρόσθεσε ο Πολύμερος, ενώ αποκάλυψε και τι της έλεγε κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Δεν ήθελα να της μιλάω και πάρα πολύ. Το κοντέρ δείχνει το χρόνο που περνάς τα 500 μέτρα, ξέραμε πού είναι το παγκόσμιο και από την αρχή που τραβούσε ήταν μέσα στο ρεκόρ. Της μιλούσα στη μέση της κούρσας που έρχεται η κούραση λέγοντάς της ‘εντάξει, το έχουμε, προσπάθησε’ και λίγο στο τέλος, στα τελευταία 300 μέτρα που η κούραση είναι πολύ μεγάλη και ήθελα να την ενθαρρύνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: