Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Εργομετρικά τεστ στα Γιάννενα - δηλώσεις Τόλη Παλαιοπάνου

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. «ζεσταίνονται» ενόψει προκρίσεων στην Εθνική!
Εργομετρικά τεστ στα Γιάννενα - δηλώσεις Τόλη Παλαιοπάνου

Δεκάδες νεαροί κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων δοκιμάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας, μέσω εργομετρικών τεστ που έγιναν στις κλειστές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι..
Στόχος της ΕΚΦΟΝΣ να αξιολογήσει τους αθλητές τόσο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων όσο και συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να επιλεγούν στη συνέχεια οι καλύτεροι, οι οποίοι θα στελεχώσουν φέτος τις εθνικές της ομάδες όλων των κατηγοριών.
Οι δοκιμασίες στον Ν.Ο.Ι. έγιναν υπό την επίβλεψη του Γιαννιώτη ομοσπονδιακού Τεχνικού Τόλη Παλαιοπάνου και με τη συνδρομή της προπονητικής ομάδας του Ομίλου. Σε δηλώσεις του ο κ. Παλαιοπάνος σημείωσε ότι «τα τεστ αυτά αποτελούν μία πολύ δυνατή προπόνηση για τα παιδιά, στα οποία δίνεται η δυνατότητα να αξιολογήσουν ακόμα και μόνα τους το αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται».
Όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός Προπονητής, ο Ν.Ο.Ι. συμμετέχει πάντα με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών στις δοκιμασίες της ΕΚΟΦΝΣ αλλά και στις εθνικές της ομάδες, ενώ πρόσθεσε: «Έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της αξιολόγησης, ακολουθεί η δεύτερη Ρεγκάτα στον Σχινιά και ένα κοινόβιο Εφήβων – Νεανίδων μέσα στον Μάρτιο, ενώ με την ολοκλήρωση των σχολείων πολλοί αθλητές θα συμμετέχουν σε κοινόβιο ενόψει συμμετοχής τους στα φετινά Παγκόσμια Πρωταθλήματα».
Φυσικά και στην Κωπηλασία υπάρχουν προβλήματα αυτή την περίοδο, καθώς τα οικονομικά είναι περιορισμένα, ωστόσο, όπως ανέφερε ο Γιαννιώτης Προπονητής, η Ομοσπονδία προσπαθεί να στηρίξει όσο μπορεί τις ομάδες της. Καταλήγοντας, τόνισε ότι «στόχος μας είναι να εντοπίσουμε καλούς νέους αθλητές και να τους φέρουμε σε προολυμπιακά κοινόβια για να δουν το σύστημα προετοιμασίας που γίνεται σ’ αυτά».

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων



Δεν υπάρχουν σχόλια: