Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

«ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ… “ΠΑΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ;..»













ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25/11/2014 
ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΙΑ 3Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ''ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ…ΠΑΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ;..''

Το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, σταθερά προσανατολισμένο στους εκπαιδευτικούς του στόχους, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία, για τρίτη συνεχή χρονιά, την πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Την Κυριακή...πάμε Μουσείο;...». Το δημοφιλές εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού Μουσείου, απευθύνεται για άλλη μια χρονιά σε όλη την οικογένεια και υλοποιείται με τη μορφή θεματικών κύκλων κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, εντός της μόνιμης έκθεσης Ολυμπιακών Αγώνων, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους, να γνωρίσουν τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες μας, αλλά και τα αθλήματα που εκπροσωπούν, με ψυχαγωγικό και δημιουργικό τρόπο. Ο δεύτερος θεματικός κύκλος με τίτλο «Γνωρίζω τα Ολυμπιακά Αθλήματα» που έρχεται ως συνέχεια του πρώτου με τίτλο «Ανακαλύπτω το Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας μου» αποτελείται από εκπαιδευτικές δράσεις που γίνονται με τη συμμετοχή και την υποστήριξη των Ολυμπιονικών, των Παραολυμπιακών, των Πρωταθλητών, των αθλητών και των συλλόγων μας.

Με γραμμή εκκίνησης την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας για κοινές εκπαιδευτικές δράσεις με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Ολυμπιακό Μουσείο συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιώδη αποδοχή εκπαιδευτικές δράσεις για τους μικρούς του φίλους, που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη και την εθελοντική συμμετοχή των Ολυμπιονικών μας. Έτσι, την αυλαία της φετινής χρονιάς άνοιξαν δύο έλληνες Ολυμπιονίκες, με αναρίθμητες διακρίσεις στο ενεργητικό τους, δύο σύγχρονοι ήρωες - που αποδεικνύουν έμπρακτα με κάθε ευκαιρία τη στήριξή τους σε εκπαιδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, οι Ολυμπιονίκες μας Βασίλης Πολύμερος και Χρύσα Μπισκιτζή, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά σε μικρούς και μεγάλους θαυμαστές τους ένα ολόκληρο Κυριακάτικο.... ''Ολυμπιακό Πρωινό'' τους μύησαν στα μυστικά του ιστορικού αυτού αθλήματος και τους αφηγήθηκαν μοναδικές ιστορίες και πρωτόγνωρες εμπειρίες.. Ολυμπιακές! Αναφέρθηκαν στις υπέροχες αθλητικές στιγμές και αναμνήσεις, αλλά και στις δυσκολίες που βιώνει ένας αθλητής υψηλού επιπέδου, το άγχος και το στρες που τον διακατέχει πριν τον αγώνα, αλλά και την υπέροχη εμπειρία της συμμετοχής και της νίκης. Κατόπιν απάντησαν σε ερωτήματα και προβληματισμούς των παιδιών, τα οποία μπήκαν για τα καλά σε ρόλο δημοσιογράφου, ενώ λίγο αργότερα έγινε παρουσίαση και επίδειξη του αθλήματος, σε επαγγελματικά εργομετρικά μηχανήματα κωπηλασίας, με προπονητές... τους ίδιους! Στο τέλος της δράσης, η Διευθύντρια του μουσείου Δρ Κ.Ουδατζή, απένειμε αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, επιβραβεύοντας έτσι την έννοια της συμμετοχής.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Βασίλη Πολύμερο και Χρύσα Μπισκιτζή, καθώς και όλους τους Ολυμπιονίκες μας που συνδράμουν στις κοινές προσπάθειες του Ολυμπιακού Μουσείου και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Επιπρόσθετα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη αναφερόμενη στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά το Ολυμπιακό Μουσείο για την άριστη συνεργασία, τονίζοντας παράλληλα ότι οι δυο φορείς, θα συνεχίσουν μαζί σε δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Σκοπός της δράσης «Πάμε Μουσείο;..» είναι να παρακινήσει την οικογένεια στην εξοικείωση με το χώρο του μουσείου και του αθλητισμού και να μεταλαμπαδεύσει στους νέους μας τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και τις αξίες του Ολυμπισμού. Η συμμετοχή στα προγράμματα για οικογένειες είναι ΔΩΡΕΑΝ και ολοκληρώνεται μετά από την κατάθεση σχετικής αίτησης, που βρίσκει κανείς στην ιστοσελίδα του μουσείου (http://olympicmuseum-thessaloniki.org) και την οποία αποστέλλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (edu@olympicmuseum.org.gr). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και στους γονείς τους, ενώ τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ &  3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Τ  23 10 96 85 31-2     FΑΧ   23 10 96 87 26
www.olympicmuseum-thessaloniki.org                     
Email    edu@olympicmuseum.org.gr / pr@olympicmuseum.org.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ:   ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 9:00 – 19:00 / ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00 – 14:00     

Δεν υπάρχουν σχόλια: