Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμος

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμοςΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Τρίτη (25/11) το προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, στόχος του νομοσχεδίου είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου και η διασφάλιση της διαφάνειας, ενώ φορείς και απλοί πολίτες θα μπορούν να σχολιάσουν τα 118 άρθρα του νέου νόμου.
Αναλυτικά η δήλωση του Ανδριανού:
«Κατατέθηκε σήμερα προς δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου, με 118 άρθρα που καλύπτουν με τρόπο συνολικό τα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό στην Ελλάδα σήμερα.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με τομές και σαφή προσανατολισμό. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου, η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, η ανάπτυξη του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού και η κατοχύρωση του για όλους τους Έλληνες.

Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο θα το επεξεργαστούμε περαιτέρω στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ώστε το τελικό προς ψήφιση κείμενο να αντανακλά πλήρως τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας της κοινωνίας μας, που ζητά αθλητισμό υγιή, εύρωστο και ανοιχτό για όλους».Στη φάση που ξεκινά σήμερα, στη δημόσια διαβούλευση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, μπορούν να καταθέσουν τις εποικοδομητικές τους προτάσεις στον ιστότοπο 
opengov.gr οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στο τελικό κείμενο.

Διαβάστε το προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου εδώ
Πηγή: www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: