Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014 στο Άμστερνταμ



Large entry for 2014 World Rowing Championships in Amsterdam


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας (FISA), με περηφάνια παρουσίασε τις συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2014, που πρόκειται να διεξαχθεί στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. 

Το σημαντικότερο κωπηλατικό γεγονός της χρονιάς συγκέντρωσε έναν εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών που ξεπερνούν τους 1100 αθλητές και αθλήτριες από 60 χώρες. Οι αγώνες περιλαμβάνουν 27 κατηγορίες αγωνισμάτων, που είναι 14 Ολυμπιακά, 8 Διεθνή και 5 Παρα-Κωπηλασίας. Υπάρχει επίσης, μια σημαντική αύξηση της συμμετοχής στα μεγάλα κουπιά των γυναικών στη δίκωπο, τετράκωπο και οκτάκωπο. Η μεγάλη προσέλευση προκάλεσε μια μικρή τροποποίηση στο πρόγραμμα.

Συνολικά, το σκιφ των ανδρών έχει προσελκύσει το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων και τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα διεκδικήσουν σκιφίστες από 32 χώρες. Ως φαβορί προβάλλουν ο  Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ondrej Synek από την Τσεχία και ο Ολυμπιονίκης Mahe Drysdale της Νέας Ζηλανδίας. Το σκιφ των γυναικών έχει ρεκόρ συμμετοχών με σκιφίστριες από 29 χώρες. Οι κορυφαίες υποψήφιες για τον τίτλο είναι η χρυσή και η ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια από το 2013, Kim Crow από την Αυστραλία και Emma Twigg από την Νέα Ζηλανδία αντίστοιχα.
Η Ιταλία έχει δηλώσει τη μεγαλύτερη ομάδα με 26 σκάφη και τελευταία παρουσιάζονται πολύ δυνατοί στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει 25 πληρώματα η κάθε μία. Η Γερμανία είναι ιδιαίτερα ισχυρή στο τετραπλό σκιφ των γυναικών και στην οκτάκωπο των ανδρών, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ισχυρή στην οκτάκωπο των γυναικών. Η οικοδέσποινα Ολλανδία έχει δηλώσει 22 πληρώματα, με επικεφαλής την δίκωπο των ανδρών και την τετράκωπο των ανδρών.

Η Παρά-κωπηλασία έχει προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό συμμετοχών στο AS σκιφ των ανδρών με πληρώματα από 14 χώρες. Στη δεύτερη χρονιά του ως αγώνισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το LTA μικτό διπλό σκιφ έχει αυξημένο ενδιαφέρον, με πληρώματα από οκτώ χώρες να παίρνουν μέρος. 

Ο στίβος του Bosbaan στο Άμστερνταμ έχει φιλοξενήσει μια σειρά από κορυφαία γεγονότα κωπηλασίας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας το 2007 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 το 2005 και το 2011. Το κωπηλατοδρόμιο είναι η έδρα της ολλανδικής εθνικής ομάδας και η πιο δημοφιλής ετήσια εκδήλωση είναι η Holland Beker Regatta, που για πρώτη φορά διεξήχθη το 1886.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2013 στην Chungju της Κορέας, η Ιταλία τερμάτισε στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων, κερδίζοντας οκτώ μετάλλια εκ των οποίων τρία χρυσά. Η Αυστραλία ήταν δεύτερη και η Μεγάλη Βρετανία τρίτη. Αυστραλία και Μεγάλη Βρετανία μετέχουν με 19 πληρώματα στο Άμστερνταμ.

Οι αγώνες ξεκινούν την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 στις 13:00 CET με τα προκριματικά.
Για το πρόγραμμα, αποτελέσματα, πλήρεις αναφορές αγώνων, φωτογραφίες, live blogging και ζωντανή μετάδοση αγώνων επισκεφτείτε το www.worldrowing.com .

Μετάφρασή "Greek Rowers" από το www.worldrowing.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: