Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Αλλαγή "σημαίας" στη FISA

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κωπηλασίας γύρισε σελίδα στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Λουκέρνης

Ο Jean-Christophe Rolland ανέλαβε την προεδρία της FISA παραλαμβάνοντας από τον Denis Oswald το συμβολικό κλειδί των κεντρικών γραφείων της Ομοσπονδίας σε επίσημο δείπνο στην Λουκέρνη το Σάββατο 12 Ιουλίου.

Η βραδιά ήταν μια γιορτή της πολύχρονης θητείας του Oswald στην FISA και στο Ολυμπιακό Κίνημα καθώς και ένα καλωσόρισμα του νέου προέδρου, παρουσία προσκεκλειμένων από τον ευρύ αθλητικό κόσμο συμπεριλαμβανομένου του επίτιμου Προέδρου της ΔΟΕ, Jacques Rogge, του προέδρου της διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Philip Craven, του αντιπροέδρου της ΔΟΕ, John Coates και του πρώην προέδρου της Sportaccord, Hein Verbruggen. Παρευρέθηκαν επίσης πρόεδροι Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών από όλο τον κόσμο, πολλά μέλη της ΔΟΕ και αθλητικές προσωπικότητες.

Ο Rolland αναφέρθηκε στην αξιοζήλευτη καριέρα και την συνδρομή του Oswald στην ανάπτυξη της κωπηλασίας. «θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ τυχεροί στην FISA." είπε ο Γάλλος αξιωματούχος. "Αν έχουμε διαφωνίες και συζητήσεις, αυτές δεν συνδέονται ποτέ με προσωπικά συμφέροντα, χειρισμούς ή οικονομικές καταχρήσεις, αλλά πάντοτε με το καλό του αθλήματος και των κωπηλατών. Κύριες πρόεδρε πάντα στον πυρήνα των συζητήσεών βάζατε σε προτεραιότητα το συμφέρον των αθλητών ."

Ολυμπιονίκης της Γαλλίας το 2000, ο Rolland είναι μέλος της FISA τα τελευταία 21 χρόνια . Αναμείχθηκε ως αθλητής στην επιτροπή Αθλητών το 1994. Κατόπιν εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών το 2002 και έτσι έγινε μέλος του Συμβουλίου της FISA. Το 2004 ο Rolland εκλέχθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο Rolland είναι κάτοχος πτυχίου ηλεκτρολόγου - μηχανικού και επικοινωνίας. Δουλεύει από το 1993 για την EDF, μία από τις πρωτοπόρες παγκοσμίως εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόσφατα ο Rolland κατάφερε να αποσπάσει πρόγραμμα χορηγίας της EDF με την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. του 2012 στο Λονδίνο. Από την μετακόμιση του στη Λωζάννη, λόγω της θέσης του στην EDF, ο Rolland μπορεί να εργάζεται εθελοντικά ως πρόεδρος της FISA.

Εκλεγμένος ως Πρόεδρος της FISA τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Συνέδριο της FISA, ο Rolland πέρασε τους τελευταίους εννέα μήνες δουλεύοντας μαζί με τον Oswald στη μεταφορά γνώσεων για τον προεδρικό του ρόλο.

Ο νέος πρόεδρος κληρονομεί μια σπουδαία Διεθνή Ομοσπονδία που άφησε ο Ντένις Όσβαλντ. Ο Τελευταίος που διατέλεσε πρόεδρος για 25 ολόκληρα χρόνια , από το 1989 παρέλαβε την FISA με 67 χώρες μέλη και την παραδίδει με 142, την κατηγορία ελ βαρών στο ολυμπιακό πρόγραμμα και το άθλημα να μετέχει στους παραολυμπιακούς αγώνες.
Πηγή:  www.kopilasia.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kai sta dika mas