Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ


Ακόμη μια φορά ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, χαρίζοντας ένα μετάλλιο στη χώρα μας, σε Παγκόσμια διοργάνωση, η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, τερματίζοντας δεύτερή στον τελικό του σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών, στο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε από τις 11ως 13 Ιουλίου στη λίμνη Ροτσί της Ελβετίας.

Η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια που κατέκτησε το μοναδικό μετάλλιο της Ελληνικής αποστολής, ταλαιπωρούνταν από ίωση και είχε περάσει στον τελικό με το χειρότερο χρόνο από τις αντιπάλους της. Παρά το άσχημο ξεκίνημα (ήταν έκτη στο πρώτο μισό του αγώνα) τελικά ξεπέρασε τον εαυτό της και κατέκτησε με ένα πολύ δυνατό φίνις τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Και να πώς σχολιάζει η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας την κούρσα της Νικολαΐδου:

«Από την αρχή η Έντουαρντ (Νέα Ζηλανδία) πήρε τον έλεγχο της κούρσας και μέχρι τα 500 μέτρα είχε ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες αθλήτριες. Η Αυστρία έκανε μια καλή προσπάθεια να κρατηθεί δίπλα στην Έντουαρτ αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα εξαντλήθηκε τελείως. Τότε από την τελευταία θέση η Αικατερίνη Νικολαΐδου από την Ελλάδα αποφάσισε να κάνει το σπριντ της ζωής της. Η Νικολαΐδου ήταν περισσότερα από 6 δευτερόλεπτα πίσω από την Έντουαρτ, αλλά την πλησίαζε με κάθε κουπιά. Όμως η Έντουαρντ είχε αυτή την κούρσα υπό τον έλεγχό της. Η Νικολαΐδου παρόλα αυτά κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με το ψυχωμένο φίνις της, ενώ η Frenken της Ολλανδίας τερμάτισε τρίτη.»

Η Νικολαΐδου αμέσως μετά την απονομή του μεταλλίου δήλωσε:
«Πραγματικά δεν το περίμενα το μετάλλιο, γιατί τις δύο τελευταίες ημέρες ήμουν άρρωστη. Την απόφαση να αγωνιστώ την πήρα την τελευταία στιγμή. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη χαρά μου γι αυτό το μετάλλιο. Είμαι μόλις 22 χρονών. Μπροστά μου έχω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23, σε δυο εβδομάδες, στο Βαρέζε και μετά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: