Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Γάλλος Ρολάντ νέος πρόεδρος της FISA



Ο 45χρονος Γάλλος Ολυμπιονίκης Ζαν-Κριστόφ Ρολάντ θα είναι ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Τσουνγιού της Κορέας στο ετήσιο συνέδριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών παρουσία και του προέδρου της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Καρρά.

Ο Ρολάντ έλαβε 117 ψήφους έναντι 50 του Αυστραλού Μπούλτμπι και 12 της Καναδέζας Τρίσια Σμιθ .

Ο νέος πρόεδρος της FISA θα αναλάβει καθήκοντα από τον Ιούλιο 2014 όταν και παραδώσει την προεδρία ο Ντένις Όσβαλντ ο οποίος ήταν στο τιμόνι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από το 1989 και θα παραμείνει ως ισόβιος επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.



Τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες έχει ο νέος πρόεδρος της FISA όπου κέρδισε το χάλκινο στην Ατλάντα και το χρυσό στο Σίδνεϊ, ενώ στο παλμαρέ του έχει και πέντε μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα εκ των οποίων τα δυο χρυσά.

Το 1994 μπήκε στην Επιτροπή Αθλητών της FISA και διατέλεσε πρόεδρός της από το 2002 ως το 2011 . Μετείχε εξάλλου στην Εκτελεστική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας απο το 2004 ως το 2011.

Έχει κάνει μεταπτυχιακά στα ηλεκτρονικά και στην επικοινωνία της μηχανικής . Έχει εργαστεί στην EDF μια απο τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο ενώ διεύθυνε το χορηγικό πρόγραμμα της εν λόγω εταιρείας με την Οργανωτική Επιτροπή των ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 .

Το συνέδριο της FISA εξέλεξε ακόμη στη θέση της Αντιπροέδρου την Τρίσια Σμιθ με 98 ψήφους που παίρνει τη θέση της Ανιτα Ντε Φρανς.

Απο εκεί και πέρα για τις επερχόμενες διοργανώσεις ορίστηκαν οι πόλεις που θα τις φιλοξενήσουν ως εξής:

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών του 2017 θα γίνει στη Σαρασότα των ΗΠΑ και το παγκόσμιο του 2018 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας όπως και το Παγκόσμιο U23 του 2015

Επίσης το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015 θα αναλάβει το Βαρέζε της Ιταλίας και το 3ο η Λουκέρνη της Ελβετίας η οποία θα φιλοξενήσει το 2ο του 2016 που θα είναι και η τελική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο ενώ το 3οθα γίνει στο Πόζναν της Πολωνίας.

Επίσης τη σκυτάλη των Παγκοσμίων Παράκτιας Κωπηλασίας από την Θεσσαλονίκη θα πάρει για την διοργάνωση του 2015 η Λίμα του Περού.

Τέλος πέντε νέα κράτη εγγράφηκαν ως νέα μέλη της FISA.Πρόκειται για τα: Μπενίν, Μποτσουάνα, Μάλι, Σαουδική Αραβία και St.Vincent & Grenadines. ΄Έτσι συνολικά έφτασαν τα 142 κράτη μέλη.

*Στη φωτογραφία ο νέος πρόεδρος της FISA Ζαν-Κριστόφ Ρολάντ με τον πρόεδρο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά και την προϊσταμένη των διοικητικών υπηρεσιών της ΕΚΟΦΝΣ Λία Τρίκα λίγο μετά την εκλογή του στην Κορέα
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: