Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τι έγραψε το site της FISA για τις κούρσες του LW1X και LM4X

Lightweight Women’s Single Sculls (LW1x) – Final
_Q7T1617
Great Britain's Ruth Walczak,
Austria's Michaela Taupe-Traer,
Greece's Aikaterini Nikolaidou and
Belarus' Alena Kryvasheyenka are exhausted
after the A-final of the lightweight women's single
sculls at the 2013 World Rowing Championships in
Chungju, Korea. ©Igor Meijer/FISA
Ήταν μια σπουδαία σεζόν για την Αυστριακή Michaela Taupe-Traer αλλά θα κατάφερνε να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην καριέρα της σήμερα (το Σάββατο); Η Taupe-Traer ήταν στην αρχή του αγώνα πίσω από την Βρετανίδα Ruth Walczak και στο μέσον της κούρσας είχε βρεθεί στην κορυφή. Όμως, ένα μόνο δευτερόλεπτο χώριζε τις τέσσερεις πρώτες βάρκες και συνειδητοποιώντας το η Taupe-Traer, κράτησε ψηλά το ρυθμό της στις 34 κουπιές.  

Στο μεταξύ, η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια -23, Κατερίνα Νικολαΐδου, έκανε την κούρσα της καριέρας της. Στο δεύτερο μισό η Νικολαΐδου κυνηγάει την Taupe-Traer που προηγείται. Όταν η Taupe-Traer ξεκινούσε τη διεθνή της καριέρα, η Νικολαΐδου δεν είχε καν γεννηθεί και αυτή είναι η ομορφιά της κωπηλασίας – ένα άθλημα ζωής! Στη συνέχεια η Νικολαΐδου, μη δείχνοντας τον παραμικρό σεβασμό, πήρε το προβάδισμα. Ωστόσο η Taupe-Traer δεν ήταν διατιθεμένη να το επιτρέψει αυτό.
Η 38χρονη Taupe-Traer από το Klagenfurt κατάφερε να τερματίσει πρώτη και έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον 22ο χρόνο της διεθνούς καριέρας της. Η Νικολαΐδου πήρε το ασημένιο και  η Walczak το χάλκινο.
Results: AUT, GRE, GBR, BRA, RSA, BLR

Michaela Taupe-Traer - Gold
«Μόλις έγινα παγκόσμια πρωταθλήτρια! Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι η πιο φανταστική εμπειρία και δεν υπάρχει τίποτα να το συγκρίνω. Πάλευα τόσο καιρό γι αυτό είναι η πρώτη φορά που θα ακούσω τον Εθνικό Ύμνο στο βάθρο. Μοιάζει με όνειρο και ελπίζω να μη ξυπνήσω»

Aikaterini Nikolaidou - Silver
«Ήταν η δυσκολότερη κούρσα της καριέρας μου. Τράβηξα δυνατά από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό το ασημένιο με κάνει πιο χαρούμενη απ’ ότι το χρυσό στο -23 γιατί είναι σίγουρα πιο δύσκολο. Θέλω να πάω στους Ολυμπιακούς, αλλά χρειάζομαι μια παρτενέρ για το διπλό. Το σκιφ είναι το αγαπημένο μου σκάφος και αφού για την ώρα δεν έχω παρτενέρ θα παραμείνω σ’ αυτό».

Ruth Walczak - Bronze
«Μετά από μια σεζόν τέταρτη, τέταρτη, τέταρτη, επιτέλους ένα μετάλλιο!»

Lightweight Men’s Quadruple Sculls (LM4x) – Final
DSC_0915
Greece's Georgios Konsolas (b), Spyridon Giannaros, Panagiotis Magdanis
and Eleftherios Konsolas (s) finish first, Germany's Moritz Moos (b),
Julius Peschel, Jonas Schuetzeberg and Jason Osborne (s) second in the
A-final of the lightweight men's quadruple sculls at the 2013 World Rowing
Championships in Chungju, Korea. ©Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com
Στους προκριματικούς η Ιταλία έδειξε ότι θα είναι το πλήρωμα που θα κερδίσει, καθώς πέτυχε τον καλύτερο χρόνο. Αλλά δεν είχαν συναντηθεί με τους Έλληνες που είχαν κερδίσει τον άλλο προκριματικό.
Σήμερα (το Σάββατο) ήταν μια καινούρια κούρσα και οι Γερμανοί, που είχαν προκριθεί από τα ρεπεσάζ, πήραν την πρωτοπορία. Οι Γερμανοί ήταν 5οι πέρσι, οι Ιταλοί 4οι και οι Έλληνες 2οι.

Στη μέση της κούρσας οι Γερμανοί Moos, Peschel, Schuetzeberg και Osborne είναι ακόμη στην κορυφή, αλλά οι Έλληνες (Γιάνναρος, Μαγδανής και οι αδελφοί Κόνσολα) τους κυνηγούν με πείσμα. Το ελληνικό πλήρωμα δείχνει να διαχειρίζεται ελαφρώς καλύτερα την κούρσα και, 600μ πριν το τέλος, περνούν στην κορυφή. Μετά από αυτό δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει. Οι Έλληνες πετούν και αφήνουν τους υπόλοιπους πίσω τους.

Το 2013 η Ελλάδα ανέβηκε από το ασημένιο στο χρυσό. Η Γερμανία στη δεύτερη θέση και η Ιταλία στην Τρίτη. 
Τι όμορφα εκτελεσμένη κούρσα από την Ελλάδα!
Results: GRE, GER, ITA, DEN, AUS, HKG

Panagiotis MagdanisGold
«Ήταν δύσκολα εξαιτίας του κόντρα αέρα. Αλλά όλα πήγαν καλά, πολύ καλά για μας στα τελευταία μέτρα».

Jason OsborneSilver
«Στα πρώτα 1000μ πήγαμε πολύ επιθετικά αλλά δεν μας έμειναν δυνάμεις, έτσι στο τέλος οι Έλληνες ήταν πολύ καλύτεροι. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ανώτερο από οτιδήποτε άλλο έχω κάνει. Υπήρχε υπέροχη ατμόσφαιρα και είναι πολύ σημαντικές οι εμπειρίες αυτού του επιπέδου. Εγώ και ο Moritz (Moos) είμαστε ακόμη -23 και ο στόχος μας για το 2014 είναι να κερδίσουμε το διπλό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα -23 και ίσως να μπούμε στο τετραπλό των ανδρών. Ο τελικός στόχος είναι το διπλό στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016».

Francesco Rigon - Bronze
«Δεν ξεκινήσαμε καλά. Ο αέρας που ήταν κόντρα μας εμπόδισε να εκτελέσουμε τα πλάνα μας. θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε το γρηγορότερο πλήρωμα, τα δώσαμε όλα έτσι είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα».
Μετάφραση "Greek Rowers" από www.worldrowing.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: