Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Κράτησαν ψηλά τη σημαία του ΟΕΑΝΑΒ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Κράτησαν ψηλά τη σημαία του ΟΕΑΝΑΒ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα
Με τέσσερα μετάλλια, δυο χρυσά και δύο ασημένια, επέστρεψαν οι αθλητές του ΟΕΑ-ΝΑΒ μετά την ολοκλήρωση της α' φάσης του 81ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων, που διεξήχθη το τριήμερο από τις 17 έως τις 19 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά-Μαραθώνα.

Η αγωνιστική ομάδα του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. αποτελούμενη από 21 αθλητές και αθλήτριες, μετά σκληρή προετοιμασία, έλαβε μέρος σε 12 αγωνίσματα με έντονο ανταγωνισμό και κατάφερε να κατακτήσει δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια, ενώ ξεχώρισε η επανεμφάνιση στους αγώνες του Ολυμπιονίκη Νίκου Σκιαθίτη, μετά από έξι χρόνια απουσίας από τα κωπηλατοδρόμια.

Την πρώτη θέση πήραν οι διεθνώς διακεκριμένοι αθλητές Παπασακελλαρίου Γιώργος και Καλανδαρίδης Γιάννης σε δύο αγωνίσματα, στο Διπλό Σκιφ Εφήβων και στη Δίκωπο με πηδαλιούχο Εφήβων μαζί με τον Παπαδήμα Αναστάσιο.

Τα αργυρά μετάλλια κέρδισαν οι ίδιοι αθλητές, Παπασακελλαρίου-Καλανδαρίδης στο αγώνισμα της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου Εφήβων και οι πολύ νεαρές αθλήτριες Βαρελοπούλου Ειρήνη και Μπιτζιλαίου Ιωάννα στο αγώνισμα της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου Νεανίδων. Οι δύο αθλήτριες πραγματικά εντυπωσίασαν αφού τερμάτισαν στη δεύτερη θέση σε μία κούρσα με πολύ σημαντικό ανταγωνισμό, πίσω από αθλήτριες μεγαλύτερες οι οποίες μάλιστα τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στην Εθνική Ομάδα κωπηλασίας. Αγωνίστηκαν στη μεγαλύτερη κατηγορία από αυτή στην οποία ανήκουν και ελπίζουν σε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στη β' φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, στο οποίο θα συμμετάσχουν τον ερχόμενο Ιούλιο, στην Καστοριά.

Σημαντική ήταν και η παρουσία και των υπόλοιπων αθλητών που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα. Αναλυτικότερα: Την τέταρτη θέση στο αγώνισμα της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου Γυναικών πήραν οι αθλήτριες Μπίλλη Ασημίνα και Στούκα Θεοδώρα. Την πέμπτη θέση στο αγώνισμα του ατομικού σκιφ Νεανίδων πήρε η αθλήτρια Γεωργούδη Μαργαρίτα καθώς και οι αθλητές Αθανασίου Λάμπρος, Σάμιος Βασίλης Σχιζοδήμος Γρηγόρης και Μυρίντζος Χαράλαμπος στο αγώνισμα του Τετραπλού σκιφ Εφήβων. Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Παπασακελλαρίου Γιώργος ο οποίος είχε την τύχη να κωπηλατήσει μαζί με τον Ολυμπιονίκη Νίκο Σκιαθίτη, στο αγώνισμα του Διπλού σκιφ Ανδρών. Τέλος την τέταρτη και την πέμπτη θέση στο μικρό τελικό, πήραν αντίστοιχα οι Βλαχάβα Μαριαλένα-Γιάνου Άσπα, στο Διπλό σκιφ Νεανίδων και οι Βαλσάμης Νίκος-Θεοδοσίου Δημήτρης, στο Διπλό σκιφ Εφήβων.

Άτυχοι όμως στάθηκαν οι αθλητές της Τετρακώπου με πηδαλιούχο Εφήβων, Κουκουτής Βασίλης, Τσίρτογλου Γιώργος, Ψαρρός Παναγιώτης και Νικολαίδης Κώστας οι οποίοι, αν και κατέβηκαν στο πρωτάθλημα με την καλύτερη προετοιμασία και με πολύ μεγάλη πιθανότητα για ένα ακόμη μετάλλιο, εν τούτοις δεν αγωνίστηκαν, μετά την ακύρωση που δέχτηκαν από την αγωνόδικο επιτροπή με πρόεδρο τον Βολιώτη κ. Δ. Τσόγκα, εξαιτίας της ολιγόλεπτης καθυστέρησης -βάσει κανονισμού- στη ζύγιση του πηδαλιούχου.

Όλες οι παραπάνω επιτυχίες κατατάσσουν τον ΟΕΑ-ΝΑΒ και τη φετινή χρονιά σε μια από τις πρώτες θέσεις και συγκεκριμένα στην 5η, στη γενική κατάταξη, μεταξύ 28 σωματείων από όλη την Ελλάδα πίσω από πολύ μεγάλους ομίλους όπως οι Ναυτικοί όμιλοι Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης που πρωταγωνιστούν πάντα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ο προπονητής και τεχνικός σύμβουλος Σίμος Σάμιος, μαζί με τους συνεργάτες -προπονητές Καραγιάννη Λευτέρη, Σοφία Τασσιού και Παπαντωνίου Δημήτρη συνεχίζουν το έργο τους με μεγάλη χαρά και να προπονούν εντατικά όλους τους αθλητές ενόψει της β' φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο στίβο της Καστοριάς, προσδοκώντας σε πολλές και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για τα βολιώτικα κουπιά του Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο 3ος αγώνας αξιολόγησης που γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Σχινιά, για την τελική επιλογή των αθλητών που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο τεχνικός σύμβουλος Σίμος Σάμιος με τους αθλητές Παπασακελλαρίου Γιώργο, Καλανδαρίδη Γιάννη, Κουκουτή Βασίλη και Ψαρρό Παναγιώτη βρίσκονται στο Σχινά από την Παρασκευή, συμμετέχουν στις δοκιμασίες νερού και αναμένονται πολύ καλά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: