Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τρία χρυσά ο ΟΕΑ-ΝΑΒ στο 79ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα



Με τρία χρυσά μετάλλια στο ενεργητικό τους επέστρεψαν οι κωπηλάτες του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. από το 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, στις κατηγορίες Εφήβων - Νεανίδων, Ανδρών - Γυναικών, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά Μαραθώνα, από τις 9 έως 12 Μαίου 2013.
Συγκεκριμένα ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συμμετείχε με 3 πληρώματα στην κατηγορία Εφήβων- Νεανίδων και δύο πληρώματα στην κατηγορία Ανδρών και Ανδρών Ελαφρών Βαρών.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο κατακτήθηκε, στο αγώνισμα της Δικώπου μετά πηδαλιούχου Εφήβων (2+) με πλήρωμα τους Γεώργιο Παπασακελαρίου, Χρήστο Μητρομάρα και πηδαλιούχο τον Αλέξανδρο Ντέκα.
Την επιτυχία αυτή διαδέχθηκε το χρυσό μετάλλιο της Δικώπου άνευ (2-) Νεανίδων με τις Ασημίνα Μπίλλη και Θεοδώρα Στούκα που σε μία κούρσα με πολύ ισχυρό συναγωνισμό κατέκτησαν την πρώτη θέση και στέφθηκαν Πανελληνιονίκες.

Πολύ ισχυρός συναγωνισμός υπήρξε στον μεγάλο τελικό της τετρακώπου μετά πηδαλιούχου (4+) Εφήβων. Εκεί το πλήρωμα του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., αποτελούμενο κυρίως από τους Παίδες Δημοσθένη Μολόχα, Ιωάννη Καλανδαρίδη, Ιωάννη Ευαγγελινό, Στέφανο Λυγνό και πηδαλιούχο τον Αλέξανδρο Ντέκα, κατάφερε να κατακτήσει στην πέμπτη θέση.

Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε με τον μικρό Τελικό στο Σκίφ Ελαφρών Βαρών Ανδρών (2Χ) όπου το πλήρωμα του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., αποτελούμενο από τους Εφήβους Δημοσθένη Μολόχα και Ιωάννη Ευαγγελινό τερμάτισαν στην δεύτερη θέση και κατέκτησαν έτσι την 8η θέση στην Πανελλήνια Κατάταξη.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ήταν η σειρά του Ολυμπιονίκη, Στέργιου Παπαχρήστου στον Μεγάλο Τελικό του Σκιφ Ανδρών (1Χ). Ο αθλητής του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. απέδειξε για μία ακόμη φορά την υψηλή ποιότητα της προπόνησης που επιτελεί καθημερινά στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016, με την καθοδήγηση του προπονητή του Ομίλου Σίμου Σάμιου. Κατέκτησε έτσι επάξια την πρώτη Πανελλήνια Νίκη και το χρυσό μετάλλιο για μία ακόμη φορά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω επιτυχιών ήταν ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. να καταταχθεί 8ος στην Γενική Κατάταξη μεταξύ των 29 Ομίλων Πανελληνίως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. εκφράζει τα συγχαρητήρια του στους αθλητές και αθλήτριες , που με την καθοδήγηση των προπονητών τους, είχαν μία άριστη παρουσία στο 79ο Π. Π. Κωπηλασίας. Επίσης πολλά συγχαρητήρια, στους προπονητές Σίμο Σάμιο, Λευτέρη Καραγιάννη και Μαρία Παρδάλη που καθημερινά επιδιώκουν την ποιοτικότερη προπόνηση των αθλητών και αθλητριών και που όλο το καλοκαίρι θα είναι παρόντες στις εγκαταστάσεις του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. για να διδάξουν το άθλημα της Κωπηλασίας σε νέους αρχάριους μικρούς αθλητές και αθλήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: