Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

79ο Π.Π.Κ.-FORD: Δύο χρυσά και τρία αργυρά για την Άννα Ιωάννου!



Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου το 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας το οποίο διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά και στο οποίο "έλαμψε" με την εκπληκτική αγωνιστική παρουσία της η Κύπρια πρωταθλήτρια Άννα Ιωάννου.

Η Άννα Ιωάννου, η οποία σπουδάζει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και αγωνίζεται με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Ν.Ο.Θ) συμμετείχε σε πέντε αγωνίσματα έχοντας την πραγματικά εντυπωσιακή συγκομιδή των δύο χρυσών και τριών ασημένιων μεταλλίων. Συγκεκριμένα η Άννα κατέλαβε τις πρώτες θέσεις στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών (LW1x) και στο διπλό γυναικών κάτω των 23 χρόνων W2x(-23). Δεύτερες θέσεις κατέλαβε στο διπλό γυναικών (W2x), στο τετραπλό γυναικών (W4x) και στην οκτάκωπο γυναικών (W8+).

Εδώ θα πρέπει να τονισθεί ότι οι επιτυχίες της Άννας Ιωάννου έχουν τεράστια σημασία εάν αναλογιστούμε το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η κωπηλασίας στην Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια. Η κωπηλασίας χάρισε στην Ελλάδα τρία συνεχόμενα ολυμπιακά μετάλλια (2004, 2008 & 2012) ενώ μόνο κατά την περσινή χρονιά είχε μισή ντουζίνα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο αγώνισμα του διπλού σκιφ γυναικών, στο οποίο η Άννα κατετάγη δεύτερη μαζί με την συναθλήτρια της Στέλλα Κουμπλή, πρώτο αναδείχθηκε το πλήρωμα της χάλκινης ολυμπιονίκη Αλεξάνδρας Τσιάβου.

Οι πρόσφατες επιδόσεις της Άννας Ιωάννου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας επιβεβαιώνουν την άριστη αγωνιστική κατάσταση στην οποίο βρίσκεται η νεαρή Κύπρια κωπηλάτρια και την πλήρη ετοιμότητα της για τις διεθνείς της υποχρεώσεις με τα χρώματα της Κύπρου μας αυτή την φορά. Η Άννα ξεκινά στις αρχές Ιουνίου με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Σεβίλλη ενώ αμέσως μετά ετοιμάζει βαλίτσες για τους μεσογειακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στην Μερσίνα της Τουρκίας γύρω στα τέλη Ιουνίου. Στους μεσογειακούς αγώνες η Κύπρος θα συμμετάσχει και με δεύτερο πλήρωμα στο αγώνισμα του διπλού ανδρών ελαφρών βαρών με τους Αριστοτέλη Ιωάννου και Όμηρο Αντωνίου.

Φετινός μεγάλος στόχος της Άννας Ιωάννου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Linz-Ottensheim της Αυστρίας. Θυμίζουμε ότι στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στην Λιθουανία η Άννα Ιωάννου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του μονού σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών.
Πηγή: www.24sports.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: