Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Στον 20ο ουρανό η ελληνική κωπηλασία

Η ελληνική κωπηλασία ήταν και πάλι πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία. Το μεσημέρι της Κυριακής στην λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και την Σοφία Ασουμανάκη μετά από μια εξαιρετική κούρσα στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο που ήταν το 20ο της Ελλάδας στο θεσμό στα τελευταία χρόνια από το 2005 και μετά.

Το νεότατο πλήρωμα, με μόλις έξι μήνες «ζωής», έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο από τα ημιτελικά μπήκε χωρίς άγχος στην κούρσα, έμεινε στην 4η θέση στα πρώτα 1000μ. και την κατάλληλη στιγμή «μίλησε» με τις δυο πρωταθλήτριες να κάνουν ένα εντυπωσιακό φινάλε και να πέφτουν δεύτερες στην γραμμή του τερματισμού σε 6:46.51 πίσω μόνο από τη Νέα Ζηλανδία που πήρε το χρυσό με 6:45.09 ενώ άφησε πίσω τη Γερμανία στην τρίτη θέση με 6:47.19 αλλά και την περσινή ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Πολωνία που τερμάτισε 4η με 6:47.91.

Είναι το 20ο ελληνικό μετάλλιο στα 10 τελευταία χρόνια Παγκοσμίων πρωταθλημάτων και 8ο ασημένιο , το 3ο μετάλλιο της Κατερίνας Νικολαϊδου και το 1ο της Σοφία Ασουμανάκη σε Παγκόσμια πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών. Επίσης η Ελλάδα κατακτά μετάλλιο και πάλι σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην συγκεκριμένη λίμνη Εγκμπελέτ όπως είχε κάνει και το 1997 στο μοναδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε γίνει μέχρι φέτος εκεί από την δίκωπο μετά πηδαλιούχο με τους Καρυώτη-Φώτου και Ρίζο.

Η ελληνική αποστολή φεύγει από την Γαλλία με δυο προκρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες αφού το εισιτήριο εκτός του διπλού σκιφ πήρε και η τετράκωπος με τους Γιάννη Τσίλη, Γιάννη Χρήστου, Διονύση Αγγελόπουλο και Γιώργο Τζιάλλα που κατέλαβε την 3η θέση στον μικρό τελικό.

Αντίθετα με την 12η θέση που πήρε το διπλο σκιφ ελ βαρών με τους Λευτέρη Κόνσολα-Παναγιώτη Μαγδανή δεν κατυάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες όπως και το αντίστοιχο πλήρωμα των γυναικών με τις Αμαλία Τσιάβου-Γεωργία Δημάκου που έμειναν εκτός 12άδας και πήραν την 15η θέση στη γενική.

Την 16η κατέκτησε η τετράκωπος άνευ ελ βαρών με τους Ντούσκο-Πέτρου-Βαρδάκα-Αντώνη που όμως έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στην πρώτη του παρουσία σε Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών.

Και τα τρία παραπάνω Ολυμπιακά πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν για τελευταία φορά το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς από την προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης την ερχόμενη άνοιξη.

Στο σκιφ ελ βαρών των ανδρών ο Σπύρος Γιάνναρος πήρε την 1η θέση στον Γ΄τελικό και κατετάγη 13ος ενώ στην δίκωπο άνευ ελ βαρών οι Γιώργος Κόνσολας και Κωνσταντίνος Μάντζιος έμειναν εκτός ημιτελιkών και αποσύρθηκαν από τον Γ΄τελικό.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει το πρωί της Δευτέρας (10:45 Swiss 1820) μέσω Γενεύης.
Πηγή: www.kopilasia.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΜΕΤΑ; ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ; ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΚΟΥΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΚΩΠΗΛΑΤΟΥΣΑΝ; ΕΚΕΙΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ; ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΡΥΩΤΗΣ, ΦΩΤΟΥ,ΡΙΖΟΣ, ΚΟΥΡΚΟΥΡΙΚΗΣ, ΜΗΛΙΩΤΗΣ, ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ, ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ,ΓΚΡΕΜΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΠΙΣΚΙΤΖΗ,ΖΩΡΑ,ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΧΝΩ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α-Γ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΟΦΝΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΣΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ