Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Γιορτή για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία η πρόκριση των Τσίλη – Τζιάλλα στο Ρίο

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιορτή για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία η πρόκριση των Τσίλη – Τζιάλλα στο Ρίο
*Θα είναι η έκτη Ολυμπιάδα με συμμετοχή αθλητών του Ν.Ο.Ι.!
*Χρήστος Αλεξίου: Είμαστε όλοι χαρούμενοι και περήφανοι…


Παρών σε μία ακόμη Ολυμπιάδα θα είναι, χάρη στους σπουδαίους αθλητές του, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος αυτές τις ημέρες γιορτάζει την πρόκριση που εξασφάλισαν στους Ολυμπιακούς του Ρίο οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας.
Οι δύο Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. κατέκτησαν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Ολυμπιάδα του 2016 στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη στη λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας με την Τετράκωπο των Ανδρών, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Χρήστου και Διονύσης Αγγελόπουλος, πετυχαίνοντας έτσι το μεγάλο τους στόχο. Η ελληνική βάρκα κατετάγη ένατη στον κόσμο και είναι σαφές πως θα χρειαστεί σκληρή προετοιμασία για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στο Ρίο.
Οι Ολυμπιακοί του 2016 θα είναι οι δεύτεροι για τους δύο Γιαννιώτες Πρωταθλητές, οι οποίοι αγωνίστηκαν επίσης στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012, κατακτώντας την τέταρτη θέση στο αγώνισμα της βαριάς Τετρακώπου των Ανδρών. Επιτυχία που αποτελεί και τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας!

Οι Ολυμπιακές συμμετοχές
Πέρα από τους Τσίλη και Τζιάλλα, τρεις ακόμη Πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έχουν φτάσει να αγωνιστούν τα τελευταία  30 χρόνια σε τέσσερις διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτη και καλύτερη η Τόνια Σβάιερ, η οποία ήταν ουσιαστικά η πρώτη ελληνίδα κωπηλάτρια που έφτασε σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Η Σβάιερ συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιάδες, δηλαδή σ’ αυτή της Σεούλ το 1988, στη Βαρκελώνη το 1992 και στην Ατλάντα το 1996. Οι καλύτερες επιδόσεις της ήταν η έβδομη θέση στο Σκιφ Γυναικών που κατέκτησε στη Σεούλ και στη Βαρκελώνη.
Σε δύο Ολυμπιάδες, αυτές της Ατλάντα και του Σύδνεϋ το 2000, αγωνίστηκε η Αγγελική Γκρέμου, με καλύτερη επίδοση την ενδέκατη θέση στο Διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών παρέα με την Χρύσα Μπισκιτζή στη δεύτερη διοργάνωση. Τέλος, ο Παναγιώτης Μηλιώτης συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Σύδνεϋ, όπου κατέκτησε την 8η θέση στο Διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών των Ανδρών με τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο.
Συνολικά, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων έχει συμμετάσχει με αθλητές του σε πέντε Ολυμπιάδες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες (μαζί με αυτή του Λονδίνου), ενώ η παρουσία των Τσίλη – Τζιάλλα στο Ρίο θα σηματοδοτήσει την έκτη Ολυμπιακή διοργάνωση στην οποία θα είναι παρούσα η Γιαννιώτικη Κωπηλασία!
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.
Σε δήλωσή του με αφορμή την εξασφάλιση του «εισιτηρίου» για το Ρίο από την Τετράκωπο με τους δύο Γιαννιώτες Πρωταθλητές, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Χρήστος Αλεξίου ανέφερε τα ακόλουθα:
«Η πρόκριση των δύο Πρωταθλητών μας, του Γιάννη Τσίλη και του Γιώργου Τζιάλλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο γεμίζει όλους μας, τη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου, τους προπονητές και τους συναθλητές τους χαρά και υπερηφάνεια. Η συμμετοχή σε μία Ολυμπιάδα αποτελεί το μεγαλύτερο όνειρο για κάθε αθλητή και αφορμή γιορτής για το σωματείο στο οποίο αυτός ανήκει. Για μας είναι διπλή γιορτή και τιμή, γιατί μιλάμε για δύο αθλητές που θα αγωνιστούν μάλιστα για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιώργος Τζιάλλας αποτελούν υπόδειγμα αγωνιστικότητας, δύναμης ψυχής και ήθους και με το παράδειγμά τους δείχνουν τον δρόμο σε όλους τους αθλητές, όχι μόνο της Κωπηλασίας αλλά και γενικότερα».
Οι άλλοι Γιαννιώτες
Πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας και οι υπόλοιποι αθλητές του Ν.Ο.Ι., με την Αμαλία Τσιάβου να χάνει για δέκατα του δευτερολέπτου την πρόκριση με το Διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών των Γυναικών. Η Γιαννιώτισσα Πρωταθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για το Ρίο του χρόνου, πριν από τους Ολυμπιακούς. Το… βάπτισμα του πυρός πήραν στο Παγκόσμιο και οι νεαροί (έφηβοι) Πρωταθλητές του Ομίλου Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Αντώνης Κώστας Βαρδάκας και Κωστής Μάντζιος, χωρίς φυσικά να λάβουν την πρόκριση για την Ολυμπιάδα.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: