Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Παιδιά και αποπαίδια στον αθλητισμό



Ο Σταύρος Κοντονής αποδεικνύεται εξαιρετικός πολιτικός, αλλά ανεπαρκής ως υφυπουργός αθλητισμού. Η επιλογή του μάλιστα να έχει παιδιά και αποπαίδια στον αθλητισμό δεν τον τιμά ως πολιτική αρχή του αθλητισμού.

του Θανάση Νικολάου

Αποτελεί κοινό μυστικό στην Ελλάδα πως η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Πολύ σύντομα μάλιστα (κάποιοι κάνουν λόγο για τις 27 Σεπτεμβρίου). Αυτό σημαίνει πως άπαντες οι πολιτικοί διεξάγουν ήδη προεκλογικό αγώνα και όπως είναι φυσικό, οι κυβερνώντες εκμεταλλεύονται τις θέσεις τους για περισσότερη προβολή.
Ο Σταύρος Κοντονής βρέθηκε σε ένα από τα πιο προβεβλημένα υπουργεία. Αυτό του αθλητισμού. Μάλιστα είχε την τεράστια ευκαιρία να μείνει στην ιστορία ως ο πιο επιτυχημένος υφυπουργός αθλητισμού, αλλά την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.
Για τα λάθη του και για όλα όσα δεν έκανε ως υφυπουργός, θα αναφερθούμε εν καιρώ. Προς το παρόν θα σταθούμε στην επιλογή του να διαχωρίζει τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού.
Το τελευταίο 20ήμερο η Ελλάδα πανηγύρισε τις εξής επιτυχίες.
Κωπηλασία Χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωταθλημα Κ23 με την Αμαλία Τσιάβου και χάλκινο στην ίδια διοργάνωση με το δίδυμο Στέφανος Ντούσκος – Γιάννης Πέτρου. Επίσης αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 με την Σοφία Ασουμανάκη και χάλκινο με τους Γιώργο Παπασακελαρίου και Κώστα Μάντζιο.
Τζούντο Χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό νέων με την Ελισάβετ Τελτσίδου και χρυσό στο παγκόσμιο εφήβων με τον Βισίλι Μπαλαμπανασβίλι.
Πάλη Χάλκινο μετάλλιο με τον Γιωρίκα Πιλίδη στο ευρωπαϊκό παίδων.
Ιστιοπλοΐα Αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο νεανίδων στα 470 από τις Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Αργυρό μετάλλιο και από τον Λεωνίδα Τσορτανίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων στην κατηγορία techno που είναι ο προθάλαμος της Ολυμπιακής κατηγορίας RS:Χ.
Σκοποβολή Ο Μάκης Μίτας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που του χάρισε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κολύμβηση Αργυρό μετάλλιο η Κέλλυ Αραούζου στα 5χλμ, open water στο παγκόσμιο του Καζάν και στην ίδια διοργάνωση, ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χάλκινο στα 10χλμ.
Υδατοσφαίριση Χάλκινο μεταλλιο για την Εθνική ομάδα των ανδρών στο παγκόσμιο του Καζάν.
Μπάσκετ Χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Κ18 για την Εθνική ομάδων.

Για ποιες επιτυχίες υπήρξε συγχαρητήρια ανακοίνωση; Για όλες όσες ήταν τηλεοπτικές. Μάλιστα η ανακοίνωση πήγαινε πρώτα στην ΕΡΤ για να διαβαστεί από τους σχολιαστές του γεγονότος καθώς εκείνη τη στιγμή η τηλεθέαση ήταν στο αποκορύφωμα.
Για τα παιδιά της κωπηλασίας, του τζούντο, της πάλης, της σκοποβολής και της ιστιοπλοΐας ούτε λέξη. Όχι ότι θα αλλάξει τίποτα στην προσπάθεια αυτών των παιδιών. Ούτε σημαίνουν κάτι αυτά τα copy paste συγχαρητήρια που τα συντάσσει το γραφείο Τύπου. Όταν όμως έχεις θεσμική θέση και είσαι ο πολιτικός ηγέτης του αθλητισμού, δεν κάνεις διαχωρισμούς. Δεν έχεις παιδιά και αποπαίδια.
Ναι, ο υφυπουργός δεν μπορεί να ασχολείται με κάτι που δεν μπορεί να το δει στην τηλεόραση. Ναι δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ποιος είναι ο Γιωρίκας Πιλίδης και πόσο σημαντικό είναι το μετάλλιο που κατέκτησε. Για το λόγο αυτό υπάρχουν οι σύμβουλοι, οι οποίοι φροντίζουν να μην εκτίθεται ο υφυπουργός. Όταν όμως, ο υφυπουργός που δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον αθλητισμό, έχει επιλέξει να συμβουλεύεται δικηγόρους που επίσης δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό, τότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Και κάτι ακόμα. Μόνιμη επωδός του υφυπουργού αποτελεί η ενίσχυση του ΕΣΚΑΝ και η ενεργοποίηση του, όταν οι προηγούμενοι τον είχαν καταστήσει αδρανές. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, όπου το δόθηκε βήμα για να μιλήσει για το έργο του σε ζωντανή μετάδοση την ώρα των αγώνων, τόνιζε και ξανατόνιζε την προσωπική του επιτυχία όσον αφορά το ΕΣΚΑΝ.
Mε αποκαλυπτική έρευνα του Σταύρου Γεωργακόπουλου έγινε γνωστό πως κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος έγιναν μόλις εννέα (ναι 9) έλεγχοι. Οι λιγότεροι από κάθε άλλη φορά! Η έρευνα του Σταύρου είναι στη διάθεση του υφυπουργού.

ΥΓ. Δεν ξεχνάμε το θέμα του Καυτανζόγλειου σταδίου. Θα επενέλθουμε πολύ σύντομα για το θέμα των «4» του ιδρύματος που δήθεν φρενάρουν τα έργα αποκατάστασης.
Πηγή: sportsfeed.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NA KOITAME KAI TΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ < ..ΝΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΙ/////

Ανώνυμος είπε...

Θα πρότεινα στον κ. Υφυπουργό δύο πράγματα, άσχετα υπήρξε, ή δεν υπήρξε ποτέ ποτέ του αθλητής.
1. Να επισκεφθεί μια μέρα ένα προπονητικό κοινόβιο προετοιμασίας της εθνικής μας ομάδας στον Σχινιά.
2. Να δει λίγο τους χρόνους τερματισμού (2ος, 3ος, 4ος)του τελικού της τετρακώπου άνευ (4-) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων στο Rio de Janeiro. (Το Ελληνικό πλήρωμα ήταν το τέταρτο κ. Υπουργέ, ότι και αυτό να σημαίνει για σας).

Από έναν παλιό αθλητή της κωπηλασίας.
Υ.Γ Δυστυχώς τα αθλήματα της πάλης, του τζούντο, της σκοποβολής, όπως και πολλά ακόμη έχουν ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ και αυτοί δεν φέρνουν ψήφους.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΊΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΟΦΝΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 11000 ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΣΕΙ ....