Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω»Η παρότρυνση του θείου της Αμαλίας Τσιάβου πριν από λίγα χρόνια και το γεγονός ότι έκαναν κωπηλασία και τα ξαδέρφια της ήταν αυτό που την οδήγησε να μπει σε βάρκα και να πιάσει το κουπί.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Η Αμαλία Τσιάβου τότε δεν μπορούσε να φανταστεί πως κωπηλατώντας θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου αλλά ακόμα και τώρα που έχει για συντροφιά της το χρυσό μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 πάνω από 24 ώρες δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει όπως εξομολογείται στο Sportsfeed. «Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω, νιώθω πολύ περήφανη αλλά και δικαιωμένη για τους κόπους μου».
«Its Kind of fun to do the impossible» έγραφαν πάνω τα μπλουζάκια που έφτιαξαν οι γυναίκες της αποστολής πριν την αναχώρηση για τη Βουλγαρία αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν το θες πολύ και η Γιαννιώτισα πρωταθλήτρια το ήθελε και το πήρε. «Το ήθελα πάρα πολύ και αυτή η θέληση είναι που με οδήγησε στο χρυσό. Είχα πολύ άγχος πριν την κούρσα. Κατά την διάρκεια του τελικού σκεφτόμουν να είμαι μπροστά και να μην αφήσω να με περάσουν. Μόλις συνειδητοποίησα ότι ήμουν μπροστά δεν μπορούσα να το πιστέψω και ακόμα δεν το πιστεύω».
Η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που χρησιμοποιείς όλο σου το σώμα και μαζί με τη στιγμή της εκκίνησης είναι τα δυο πράγματα που συναρπάζουν περισσότερο τη 19χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια πλέον η οποία από τη μοναξιά του μονού θα επιστρέψει στο διπλό όπου την περιμένει η Γεωργία Δημάκου για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των μεγάλων στη Γαλλία.
«Ο επόμενος στόχος μου είναι να μπούμε με την Γεωργία στην 11άδα του παγκοσμίου της Γαλλίας και να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας».Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: