Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Λεφτά υπάρχουν, αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ

By Sportsfeed


Τελικά λεφτά υπάρχουν, αρκεί να είσαι του κόμματος. Οι παθογένειες των κυβερνώντων δεν αλλάζουν όποιο κόμμα και αν βρεθεί στην ηγεσία. Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε για άλλη μία φορά τις προσδοκίες της αλλαγής εφαρμόζοντας και αυτή το κομματικό δόγμα.

του Θανάση Νικολάου

Θα μπούμε κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης. Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Κύδωνας Χανίων, είναι ο Σάκης Κουβάτσος, ο οποίος αποτελεί στέλεχος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά και εδώ και περίπου ένα μήνα, είναι και πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων. Αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων είναι ο Σωτήρης Λαβουτάς, ο οποίος τυγχάνει να είναι αντιπρόεδρος του Κύδωνα Χανίων αλλά και πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Να θυμίσουμε επίσης ότι το αθλητικό κέντρο των Χανίων σύμφωνα με υπουργική απόφαση θα επιχορηγηθεί με περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.
Την περασμένη Δευτέρα, ο σύλλογος του Κύδωνα Χανίων διοργάνωσε τα 67α «Βενιζέλεια». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο μίτιγκ πριμοδότησε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με 50.000 ευρώ, ενώ και ο ΣΕΓΑΣ φρόντισε να δώσει 10.000 ευρώ για να διασωθεί ένα μίτιγκ που οδηγείται σε μαρασμό. Απευθυνθήκαμε στη ΓΓΑ για να δούμε αν ευσταθούν οι καταγγελίες περί 50.000 ευρώ καθώς το ποσό είναι μεγάλο σε μια εποχή μάλιστα που ομοσπονδίες λειτουργούν με δανεικά και αθλητές μας δεν μετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις αφού δε διαθέτουν 1.000 ευρώ για εισιτήρια και διαμονή.
Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι δόθηκαν μεν χρήματα, όχι όμως τόσα πολλά. Σύμφωνα με τη ΓΓΑ η οικονομική βοήθεια ήταν 8.000 ευρώ. Ζητώντας το χαρτί που αποδεικνύει του λόγου το αληθές, η απάντηση ήταν πως δεν μπορεί να βρεθεί. Τρεις μέρες αναζητείται το έγγραφο όπου φαίνεται η οικονομική ενίσχυση προς τον Κύδωνα Χανίων ότι είναι 8.000 ευρώ και όχι 50.000 ευρώ.
Την Κυριακή, ο Κύδωνας Χανίων διοργανώνει και άλλον αγώνα, αυτή τη φορά δρόμου (10.500μ.) όπου και εκεί υπάρχει η… αιγίδα της ΓΓΑ και δεν αποκλείτεται από εκεί να περάσουν τα υπόλοιπα 42.000 ευρώ, που ψάχνει να βρουν πως θα δικαιολογήσουν. Από ότι φαίνεται η τακτική κομματικά παιδιά και οι υπόλοιποι αποπαίδια, ζει και βασιλεύει με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιο διεθνές μίτιγκ;
Παρά την οικονομική ενίσχυση που δόθηκε από ΣΕΓΑΣ και ΓΓΑ στον Κύδωνα Χανίων, τα «Βενιζέλεια» ούτε διεθνές μίτιγκ είναι εδώ και τρία χρόνια ούτε έχουν την παραμικρή λάμψη του παρελθόντος. Στο σύνολο των 17 αγωνισμάτων, συμμετείχαν 85 αθλητές από τους οποίους μόλις 10 ήταν αξιολογημένοι αθλητές από τον ΣΕΓΑΣ (που ανήκουν στον σχεδιασμό σε κατηγορία στήριξης, όχι τίποτε άλλο πιο σοβαρό…), ενώ οι 45 ήταν από την Κρήτη, 29 από την υπόλοιπη Ελλάδα, 4 Κύπριοι, 3 Βούλγαροι, 3 Ρουμάνες και ένας 60χρονος Νορβηγός δισκοβόλος ο οποίος μάλλον τουρισμό έκανε στην περιοχή, έμαθε για τους αγώνες και αποφάσισε να θυμηθεί τα νιάτα του ρίχνοντας βολή στα 24.56μ.!
Δεν ήταν όμως μόνο αυτό, υπήρχαν και πολλά και σοβαρά οργανωτικά προβλήματα. Από τους αθλητές που ταξίδεψαν στα Χανιά από όλόκληρη την Ελλάδα, ζητήθηκε να αποχωρήσουν από τα δωμάτια του ξενοδοχείου στις 12 το μεσημέρι την ημέρα του αγώνα… Δεν υπήρχε μέσο μεταφοράς για τους αθλητές και τους προπονητές από και πρός το αεροδρόμιο, ενώ τα μετάλλια που δόθηκαν στους νικητές ήταν… ανάμεικτα, ότι είχε περισσέψει από άλλους αγώνες κάτι που σχολιάστηκε αρνητικότατα από τους αθλητές…

ΥΓ1. Εδώ και ένα μήνα έχουν γίνει οι τοποθετήσεις διοικήσεων στα περισσότερα ΕΑΚ της Ελλάδας. Από τα ελάχιστα για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμα κίνηση, είναι το Καυτανζόγλειο Στάδιο. Σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιοι άγνωστοι εμφανίστηκαν να κόβουν βόλτες στους χώρους μαζί με τους παραιτημένους της προηγούμενης κυβέρνησης… Περιμένουμε να δούμε ποιούς θα τοποθετήσει ο υφυπουργός. Επίσης από τη ΓΓΑ δεν έχει γίνει η παραμικρή νύξη για την ανακαίνιση του στίβου και των λοιπών χώρων στο Καυτανζόγλειο. Μάλλον η κομματική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης δεν είναι τόσο ισχυρή για τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ2. Για τα 10.000 ευρώ που έδωσε ο ΣΕΓΑΣ για ένα μίτιγκ που είχε… άδεια αγωνίσματα και 60χρονο τουρίστα δισκοβόλο θα τα πούμε άλλη φορά…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν πιστευω στα ματια μου γι αυτα που διαβαζω...
κανει τετοια ο ΣΥΡΙΖΑ ????? κρίμα και νομιζα ότι κατι θα αλλαζε...