Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κυρίαρχες Γερμανία και Κίνα στο Μπλεντ

By teamSportsfeed


Η Γερμανία και η Κίνα κυριάρχησαν στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο, που έγινε στο Μπλεντ της Σλοβενίας. Αγώνες της σειράς θα φιλοξενηθούν στη Βρετανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Μπορεί η Κίνα να έστειλε τη μεγαλύτερη αποστολή στους αγώνες, κερδίζοντας συνολικά εννιά μετάλλια, ωστόσο η Γερμανία ήταν εκείνη που πήρε την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων χάρη στα τέσσερα χρυσά της (συνολικά πήρε επτά μετάλλια). Από τις σημαντικότερες στιγμές των αγώνων ήταν η εμφάνιση των Μαρσέλ Χάκερ, χάλκινου Ολυμπιονίκη το 2000 και παγκόσμιου πρωταθλητή το 2002 στο σκιφ και Στέφαν Κρουέγκερ, που κέρδισαν πρόσφατα τις γερμανικές προκρίσεις στο διπλό σκιφ. Αν και αγωνίζονται στην ίδια βάρκα μόλις λίγες εβδομάδες, κατέλαβαν την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω τους τα πληρώματα της Σερβίας και της Τσεχίας. Η γερμανική ομάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο και στο διπλό σκιφ των γυναικών, στο τετραπλό σκιφ των ανδρών και την οκτάκωπο.
Στις υπόλοιπες συμμετοχές, η έξι φορές Ολυμπιονίκης Εκατερίνα Κάρστεν από τη Λευκορωσία, κέρδισε στο παγκόσμιο κύπελλο σε ηλικία 42 ετών. Τέλος η Πολωνία πήρε έξι μετάλλια συνολικά ολοκληρώνοντας τους αγώνες στην τρίτη του πίνακα των μεταλλίων. Συνολικά 20 χώρες συγκέντρωσαν πόντους στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπλεντ. Η διοργάνωση θα συνεχιστεί μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τον επόμενο αγώνα να διεξάγεται στο Βαρέζε της Ιταλίας, 18-21 Ιουνίου και θα ακολουθήσει αυτός της Λουκέρνης στις 10-12 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: