Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

«Φταίνε ΔΕΗ και δήμος»

By Sportsfeed


Θέση στο πρόβλημα με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο πήρε η διοίκηση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου! Με επίσημη ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρίας επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ μας και κατηγορεί ευθέως τη ΔΕΗ και τον δήμο Μαραθώνα, ενώ ζητάει συγγνώμη από τους αθλητές της κωπηλασίας που ταλαιπωρήθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου

«Η διακοπή ηλεκτροδότησης της εγκατάστασης είναι αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΗ και του Δήμου Μαραθώνα», ανέφερε ξεκάθαρα η διοίκηση της ΕΤΑΔ που «κατέβαλε και καταβάλλει συνεχώς και αδιαλείπτως όλες τις χρεώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ για τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, αρνούμενη ωστόσο να πληρώνει και τα δημοτικά τέλη που εδώ και χρόνια χρεώνει ο Δήμος μέσω της ΔΕΗ, εφόσον η Ολυμπιακή εγκατάσταση ρητά απαλλάσσεται δια νόμου από την καταβολή τελών (Ν. 3342/2005 άρθρο 7)», όπως αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Συγκεκριμένα στην ετυμηγορία του διοικητικού εφετείου με αριθμό 1737/2013, που όμως κατά την άποψη όλων στην ΕΤΑΔ, αγνοούν επιδεικτικά ο δήμος Μαραθώνα και η ΔΕΗ.
«Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους χρήστες του κωπηλατοδρομίου για την αναστάτωση και να τους διαβεβαιώσουμε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την άμεση επανασύνδεση. Ειδικότερα, ενόψει της πρόσφατης διακοπής της ηλεκτροδότησης, η ΕΤΑΔ ήδη από την περασμένη εβδομάδα απέστειλε εξώδικη πρόσκληση – διαμαρτυρία και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στη ΔΕΗ, ενώ η προσωρινή διαταγή, με αίτημα την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, συζητείται εντός της εβδομάδας», καταλήγει η ανακοίνωση. Περιμένουμε την αντίδραση του Ηλία Ψηνάκη που δύσκολα θα αφήσει αναπάντητη την επίθεση από την ΕΤΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: