Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Στην ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. ο Κοντονής

By Sportsfeed«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ», λένε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς θεωρούν ότι φτάνει το πλήρωμα του χρόνου για την πρώτη επίσημη συνάντηση της ολομέλειας με τον Σταύρο Κοντονή.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις πέντε το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου και η ενημέρωση που έχουν στην ΕΟΕ θέλει ως σίγουρη την παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού. Είχαν, βέβαια, ανάλογη ενημέρωση στην ΕΟΕ και πριν από περίπου ένα μήνα. Μόνο που τότε υπήρχαν πολλά ανοικτά μέτωπα και ο Κοντονής ακύρωσε την επίσκεψή του στον αριθμό 52 της οδού «Δημητρίου Βικέλα». Μόνο που τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους 1ους ευρωπαϊκούς αγώνες που πρόκειται να διεξαχθούν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά κυρίως στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αντιλήφθηκαν πώς οι περισσότερες ομοσπονδίες βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου. Έτσι, ο Κοντονής έστειλε το μήνυμα για την αποδοχή της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Σπύρος Καπράλος.

Πέρα από το οικονομικό ζήτημα που αναμφίβολα θα ανοίξουν αρκετοί πρόεδροι ομοσπονδιών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα τεθεί και το ζήτημα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Με τους παράγοντες να διαφωνούν ανοικτά με το άρθρο που θεσπίζει ανώτατο όριο θητείας στο προεδρείο κάποιας ομοσπονδίας. Μία διαφωνία που θα εκφραστεί στον υφυπουργό αθλητισμού με γαρνιτούρα για την παρέμβαση των διεθνών ομοσπονδιών, ακόμα και της ΔΟΕ που «θέλει το αυτοδιοίκητο στις εκλογικές διαδικασίες», όπως λένε χαρακτηριστικά όσοι διαφωνούν με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία του Σταύρου Κοντονή. Έστω και αν ακόμα δεν έχει φτάσει στα χέρια τους κάποιο σχέδιο νόμου. Απλά οι παράγοντες των αθλητικών ομοσπονδιών θεωρούν ως δεδομένη τη στάση της πολιτείας απέναντι στην ΕΠΟ και προετοιμάζονται για να μη βρεθούν προ τετελεσμένου γεγονότος.
Θα έχει, λοιπόν, τεράστιο ενδιαφέρον η πρώτη παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού στην ΕΟΕ. Από τη συζήτηση θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό και η ατμόσφαιρα στον ελληνικό αθλητισμό ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: