Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ανακοινώθηκαν από την FISA οι επικρατέστεροι για το βραβείο Thomas Keler Medal




Το βραβείο Thomas Keller Medal θεσμοθετήθηκε το 1990 για να επιβραβεύει αθλητές οι οποίοι είχαν εξαιρετική καριέρα στην κωπηλασία, τεχνική γνώση του αθλήματος και επέδειξαν παραδειγματικά φίλαθλο πνεύμα προσλαμβάνοντας θρυλική διάσταση, τόσο εντός όσο και εκτός των αθλητικών χώρων. 
Μετά από δημόσια ψηφοφορία-πρόταση υποψηφίων, το Συμβούλιο και τα μέλη της Επιτροπής της FISA ανακοίνωσαν τους επικρατέστερους που είναι οι εξής:

  • Caroline (Meyer) and Georgina Evers-Swindell (Earl), Νέα Ζηλανδία
  • Caryn Davies, Ηνωμένες Πολιτείες
  • Greg Searle, Μεγάλη Βρετανία
  • Itzok Cop, Σλοβενία
  • Rob Waddell, Νέα Zealand
  • Rossano Galtarossa, Ιταλία
Caroline (Meyer) and Georgina Evers-Swindell (Earl) - Νέα Ζηλανδία 

Οι μονοζυγωτικές δίδυμες αδελφές Caroline και Georgina αποσύρθηκαν το 2008 ενώ είχαν στεφθεί δύο φορές Ολυμπιονίκες. Η πρώτη φορά ήταν το 2004 στην Αθήνα και η δεύτερη στο Πεκίνο το 2008, που ήταν και η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών που κάποιο πλήρωμα υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο διπλό σκιφ των γυναικών. 
Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες στέφθηκαν για πρώτη φορά το 2002, ενώ οι διεθνείς τους επιτυχίες ενέπνευσαν πολλούς Νεοζηλανδούς να ασχοληθούν με την κωπηλασία. Στη συνέχεια πρόσθεσαν δυο ακόμη Παγκόσμιους τίτλους και έγιναν οι κυρίαρχες του αγωνίσματος, με αποτέλεσμα να ανακηρυχθούν δύο φορές Πλήρωμα της Χρονιάς από την παγκόσμια Ομοσπονδία. Η σπουδαιότητα
των διδύμων αδελφών στον αθλητισμό της Νέας Ζηλανδίας αναγνωρίστηκε το 2010 όταν ανακηρύχθηκαν «Αθλήτριες της Δεκαετίας»

Caryn Davies - Ηνωμένες Πολιτείες 

Η Caryn Davies περιγράφεται ως η επιτομή της αθλήτριας-λόγιου. Έχοντας πτυχίο Bachelor of Arts στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ από το 2005 και Διδακτορικό Νομικής από το Πανεπιστήμιο Columbia από το 2013, παράλληλα έγινε Ολυμπιονίκης δύο φορές και τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μεταξύ 2002 και 2012.  
Τακτικό μέλος της οκτακώπου γυναικών των ΗΠΑ στο νικηφόρο σερί που ξεκίνησε το 2006 και, μεταξύ άλλων, έκανε δυο φορές καλύτερο παγκόσμιο χρόνο. Τώρα σπουδάζει για Master of Business Administration (MBA) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στη Μεγάλη Βρετανία και ήταν μέλος της οκτακώπου που κέρδισε στο φετινό Boat Race με αντίπαλο το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.
Η Davies έχει βοηθήσει πολλούς νέους κωπηλάτες να πετύχουν σε πανεπιστήμια, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Greg Searle - Μεγάλη Βρετανία

Μεταξύ του 1990 και του 2000, ο Βρετανός Greg Searle αγωνίστηκε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και σε επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κατέκτησε δύο Ολυμπιακά μετάλλια και πέντε Παγκόσμια μετάλλια σε διάφορα σκάφη, από οκτάκωπες σε τετράκωπες και σε δίκωπες με πηδαλιούχο, καθώς και σε μία περίπτωση, στο σκιφ των ανδρών.
Αυτός και ο αδελφός του Jonathan, έγιναν διάσημοι όταν κατέκτησαν το χρυσό στη δίκωπο με πηδαλιούχο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους θρυλικούς Ιταλούς αδελφούς Abbagnale, μια φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και στη συνέχεια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 1993.
Μετά από την τέταρτη θέση στη δίκωπο των ανδρών στους Αγώνες του Σίδνεϊ, ο Searle αποσύρθηκε από το άθλημα για εννέα χρόνια, για να επιστρέψει και να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο τού ανταγωνισμού και ενώ πλησίαζε τα 40. Κερδίζοντας δύο ακόμη Παγκόσμια μετάλλια και ένα Ολυμπιακό, μεταξύ των ηλικιών 37 και 40, έβαλε οριστικό τέλος στην καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, 20 χρόνια μετά την πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Iztok Cop – Σλοβενία

Ο Iztok Cop, θρυλικό πρόσωπο του Σλοβένικου αθλητισμού, είχε μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερο από δύο δεκαετίες και περιλάμβανε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες και 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας. Η επιτυχία του ξεκίνησε ως έφηβος όταν αγωνιζόταν για τη Γιουγκοσλαβία, κερδίζοντας δύο τίτλους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, το 1989 και το 1990.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992, ο Cop κατέκτησε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για τη νεοσύστατη Σλοβενία, ​​στη δίκωπο των ανδρών. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, αυτός και ο συνεργάτης του Luka Spik, έγιναν Ολυμπιονίκες στο διπλό σκιφ των ανδρών. Αυτή η συνεργασία συνεχίστηκε και τους επόμενους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Cop να προσθέτει ένα αργυρό και ένα χάλκινο στην Ολυμπιακή συλλογή του. Στη συλλογή έχει επίσης 12 Παγκόσμια μετάλλια, τέσσερα εκ των οποίων ήταν χρυσά.
Ο Cop λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των συναθλητών του. Σέβεται πάντα τους αντιπάλους του και στις ήττες του παραμένει ευχάριστος και αναγνωρίζει και τιμά αυτούς που ήταν καλύτεροι.

Rob Waddell - Νέα Ζηλανδία

Ο Rob Waddell υπήρξε πετυχημένος σκιφίστας, ο οποίος κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2000 και δύο χρυσά μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 1998 και του 1999, ενώ είχε κάποια καρδιακή πάθηση.
Το 1993, όταν διεγνώσθη ότι είχε πρόβλημα με καρδιακή αρρυθμία, ο Waddell, επειδή δεν ήθελε να ’’κρεμάσει’’ το πλήρωμά του κατά τη διάρκεια κάποιου αγώνα, συνέχισε να αγωνίζεται στο σκιφ.
Στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του 2014, ο Waddell είχε ορισθεί Αρχηγός αποστολής για τις ομάδες της Νέας Ζηλανδίας, καθώς επίσης και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Ο Rob είναι σήμερα ανώτερο στέλεχος της ιστιοπλοϊκής ομάδας America’s Cup, της Νέας Ζηλανδίας.  

Rossano Galtarossa – Ιταλία

Ο Ιταλός Rossano Galtarossa ξεκίνησε  την καριέρα του το 1989 ως έφηβος και αποσύρθηκε το 2012. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αγωνίστηκε σε δέκα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας, (κερδίζοντας μετάλλιο οκτώ φορές, ενώ τέσσερεις φορές χρίστηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής), και σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες (κερδίζοντας τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού).
Ο Galtarossa εθεωρείτο μάστερ των σκιφ, με το διπλό και το τετραπλό να είναι στις προτιμήσεις του. Στην Ιταλία είχε τα προσωνύμια “Cavalieri Delle Acque” (Ιππότης των υδάτων) και “The Captain” (Ο καπετάνιος) από τα άλλα μέλη της Εθνικής Ομάδας. Το 2012, στην ηλικία των 41, ήταν ο μεγαλύτερος κωπηλάτης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Από το Νοέμβρη του 2012 ο Galtarossa είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιταλικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας.
Στα περιστατικά που δείχνουν τον χαρακτήρα του συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι έσωσε τη ζωή ενός άνδρα στη λίμνη Βαρέζε και ότι στις πλημμύρες του 2010 εργάστηκε σκληρά να περισώσει ότι μπορούσε από το υλικό του Ομίλου του.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο στη διάρκεια του 3ου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2015, στη Λουκέρνη. Το 18 καρατιών χρυσό μετάλλιο θα απονείμει ο γιος τού πρώην Προέδρου της FISA  Thomas Keller, Dominik Keller.

Στους πρώην νικητές συμπεριλαμβάνονται οι Vaclav Chalupa (CZE), James Tomkins (AUS), Kathrin Boron (GER), Eskild Ebbesen (DEN). Πέρυσι, νικητής ήταν ο Drew Ginn από την Αυστραλία. 
Για την πλήρη λίστα των νικητών, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ.  http://www.worldrowing.com/athletes/thomas-keller-medal

Δεν υπάρχουν σχόλια: