Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

4 Μετάλλια για τους κωπηλάτες του Ν.Ο.Κατερίνης

81ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ.
4 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε η νέα αγωνιστική σεζόν 2015 για την κωπηλασία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, με 4 μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς το 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων, Ανδρών-Γυναικών και Ελαφρών Βαρών που πραγματοποιήθηκε 17-19 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Παρά το γεγονός ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση ανάγκασε τη διοργανώτρια ΕΚΟΦΝΣ να συμπτύξει το πρόγραμμα των αγώνων σε 3 ημέρες, η συμμετοχή ήταν αυξημένη σε σχέση με το 2014, με 404 αθλητές να συμμετέχουν σε 301 πληρώματα. Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, η καλή οργάνωση και οι 30 εθελοντές, επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε σε αυτή τη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με 16 αθλητές, σε 10 αγωνίσματα, που κατάφεραν να προκριθούν σε 8 τελικούς και να σταθούν 4 φορές στην εξέδρα των απονομών κατακτώντας 2 χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλια. Πραγματοποιώντας συνολικά πολύ δυναμική εμφάνιση, έφεραν τον Ν.Ο.ΚΑΤ. 5ο στον πίνακα μεταλλίων στις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών και Ελαφρών Βαρών, και 6ο στο σύνολο των κατηγοριών.

Πιο αναλυτικά:

Για μια ακόμη χρονιά αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σκιφ γυναικών η Κατερίνα Νικολαΐδου, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της στο αγώνισμα αυτό. Η Νικολαΐδου ήδη στον προκριματικό έδειξε την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση. Στον τελικό, στο πρώτο μισό του αγώνα, βρέθηκε αρκετά πίσω από την Σ. Ασουμανάκη του ΕΝΟΑ, αλλά στα τελευταία 750 μέτρα, με ένα πολύ δυνατό ανέβασμα, πέρασε μπροστά αφήνοντας 2η την αθλήτρια του ΕΝΟΑ και 3η την Α. Ιωάννου του ΝΟΘεσσαλονίκης.

Το χρυσό δίδυμο του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κακούρης Νίκος και Καραμήτρος Θωμάς, κατέκτησαν ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο για την Κατερίνη, στο αγώνισμα της δικώπου χωρίς πηδαλιούχο Νέων Ανδρών, όπου είχαν να αντιμετωπίσουν το πολύ δυνατό και έμπειρο πλήρωμα του Ν.Ο.Βόλου, ενώ στο ίδιο αγώνισμα στην κατηγορία Ανδρών, κατέκτησαν τη 2η θέση, πίσω από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Τζιάλα και Λαμπρίδη του Ν.Ο.Ιωαννίνων.

Στο αγώνισμα της τετρακώπου χωρίς πηδαλιούχο το πλήρωμα του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης με τους Καραμήτρο Θωμά, Κακούρη Νίκο, Ζέρβα Ειρηναίο και Ευσταθιάδη Λευτέρη, τερμάτισε στην 3η θέση και κρέμασαν στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο.

Στην τέταρτη θέση του τελικού του αγωνίσματος της τετρακώπου με πηδαλιούχο Εφήβων τερμάτισε το πλήρωμα των Ευσταθιάδη Λευτέρη, Χατζησαββίδη Χρίστου, Τσελίκα Νίκου και Μαχαιρίδη Κυριάκου, και Μπούφτα Αιμμανουήλ χάνοντας για πολύ λίγο το χάλκινο μετάλλιο. Για λίγο έχασαν μια θέση στο βάθρο και οι Κλειτσίδη Μαριαλένα και Νικολαΐδου Δέσποινα που τερμάτισαν τέταρτες στον τελικό του αγωνίσματος διπλό σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών, ενώ στη 5η θέση τερμάτισε το ίδιο πλήρωμα στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών.

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση των αθλητριών Τσιβούλα Ουρανίας και Δανά Ζωής που, αν και κορασίδες, κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος της δικώπου Νεανίδων, όπου και τερμάτισαν στην 6η θέση. Ακόμη οι νεαροί αθλητές Ζαβαντίας Κωνσταντίνος, που αγωνίστηκε στο σκιφ εφήβων και Τσέτσας Αντώνης και Καζάκας Γιώργος στο διπλό σκιφ εφήβων, αν και έδειξαν ιδιαίτερη αγωνιστικότητα δεν κατάφεραν να προκριθούν στη δωδεκάδα του αγωνίσματός τους, κέρδισαν όμως πολύτιμη εμπειρία, ενόψει του επερχόμενου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων που θα γίνει το Καλοκαίρι.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας πραγματοποιήθηκε στο Σχινιά και προπονητικό κάμπ προετοιμασίας 16 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών ηλικίας 13 ετών, από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα στους 16 αθλητές που κλήθηκαν από την Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Ανάπτυξης κα Δ.Γιαννιού και τους συνεργάτες της ήταν και 2 αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης οι Νάστος Σωτήρης και Σταμκόπουλος Μάρκος που εκτός από την προπόνηση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προσφέροντας ταυτόχρονα και ως εθελοντές στη διοργάνωση.

Την αποστολή των αθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. συνόδεψαν ο Έφορος κωπηλασίας Γιάννης Νικολαΐδης, και ο Προπονητής του τμήματος Γιώργος Μπικογιάννης, ενώ στον Μαραθώνα ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες πολλοί γονείς, μέλη και φίλοι του Ν.Ο.ΚΑΤ. και της κωπηλασίας, στηρίζοντας τους αθλητές στην προσπάθειά τους. Στις κατάμεστες από θεατές κερκίδες του κωπηλατοδρομίου βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο των τελικών και ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Αττικής Σπύρος Πάντζας, πολλοί Πρόεδροι και στελέχη των συμμετεχόντων συλλόγων και φίλοι του ναυταθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: