Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ξεκινάει το 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Λιγότερες μέρες, περισσότεροι αθλητές, στατιστικά.

Μικρότερη κατά μια ημέρα αλλά μεγαλύτερη σε συμμετοχές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα είναι η Α ΄Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας, του 81ου, που αφορά στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Α-Γ Ελ. Βαρών Senior B και Εφήβων-Νεανίδων και θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Την Παρασκευή 17/4 αντί για σήμερα θα ξεκινήσουν οι αγώνες, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των σωματείων μελών της ΕΚΟΦΝΣ να περικοπεί η μία από τις τέσσερις μέρες για οικονομικούς λόγους, με αποτέλεσμα να προστεθούν κάποιες κούρσες την Παρασκευή το απόγευμα.

Μεγαλύτερη συμμετοχή από πέρυσι
Αντίθετα με την μείωση των ημερών υπάρχει αύξηση συμμετοχών αφού συνολικά θα λάβουν μέρος 28 σωματεία (όσα και πέρυσι) με 404 αθλητές κι αθλήτριες (379 πέρυσι) με 301 πληρώματα (272 το 2014).

Την πολυπληθέστερη ομάδα διαθέτει για ακόμη μια φορά ο μόνιμος πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων με 59 αθλητές κι αθλήτριες ενώ τις μικρότερες κατεβάζουν ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης και η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων που δήλωσαν από 3 αθλητές-τριες.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής του πρωταθλήματος είναι και φέτος ο Γιάννης Κουρκουρίκης . Ο πρωταθλητής του ΝΟ Θεσσαλονίκης έκλεισε πριν λίγες μέρες, στις 5 Μαρτίου, τα 44 του χρόνια (γενν το 1971) ενώ ο μικρότερος είναι ο κωπηλάτης του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, Γιάννης Ξυνέλλης, που στις 3 Ιουνίου θα κλείσει τα 12 (γενν το 2003).

Το πρόγραμμα
Την Παρασκευή 1η ημέρα του 81ου Πανελληνίου πρωταθλήματος το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 8πμ με τα προκριματικά των Εφήβων-Νεανίδων, θα ακολουθήσουν (στις 10:40) οι προκριματικές σειρές των Senior B και στη συνέχεια (στις 11:50) τα προκριματικά των Ανδρών-Γυναικών. Το πρωινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 13:30 και το απογευματινό με τους επαναληπτικούς σε όλες τις κατηγορίες θα ξεκινήσει στις 17:30 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19:30.

Το Σάββατο το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 07:00 με ημιτελικά των Εφήβων-Νεανίδων, θα ακολουθήσουν στις 08:38 επαναληπτικές σειρές στις κατηγορίες Α-Γ ενώ οι τελικοί για τις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Senior B θα ξεκινήσουν στις 09:40 και θα ολοκληρωθούν στις 14:00.

Την Κυριακή τελευταία ημέρα των αγώνων το πρόγραμμα των τελικών για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Α-Γ Ελ Βαρών θα ξεκινήσει στις 07:55 και θα ολοκληρωθεί παραδοσιακά με τον τελίκό των οκτακώπων στις 13:00.

Δείτε αναλυτικά τις κληρώσεις ΕΔΩ

Δείτε όλες τις πληροφορίες για τους αγώνες και το πρόγραμμα ΕΔΩ

Αναλυτικά αποτελέσματα και πληροφορίες για το 81ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ www.kopilasia.gr καθώς και στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας στο Facebook όπως και από τον λογαριασμό της στο twitter.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: