Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ο Ν.Ο. Γιαννιτσών στο Ολυμπιακό Μουσείο


Μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν οι Κωπηλάτες και κωπηλάτριες του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών που επισκέφθηκαν την Κυριακή 8 Μαρτίου το Ολυμπιακό Μουσείο στην Θεσσαλονίκη. Τους Αθλητές του Ν.Ο.Γ. ‘’υποδέχθηκε’’ στο εσωτερικό του μουσείου η εντυπωσιακή ξύλινη Οχτάκωπος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης με την οποία πολλά χρόνια πριν, το 1989, πλήρωμα του ΝΟΓ είχε πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Ιωάννινα.

Στην συνέχεια οι Αθλητές ξεναγήθηκαν στον χώρο του μουσείου από την ξεναγό του μουσείου, η οποία τους ενημέρωσε για την ιστορία των Αρχαίων αλλά και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει χιλιάδες σπάνια και πολύ σημαντικά αντικείμενα από όλες τις διοργανώσεις των Αγώνων. Το μεγαλύτερο φυσικά μέρος της συλλογής αποτελείται από δωρεές και παραχωρήσεις Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Οι Αθλητές του ΝΟΓ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μετάλλια των Βασίλη Πολύμερου και Νίκου Σκιαθίτη στην Αθήνα το 2004, των Βασίλη Πολύμερου και Δημήτρη Μούγιου στο Πεκίνο το 2008 και φυσικά της Αλεξάνδρας Τσιάβου και Χριστίνας Γιαζιτζίδου στο Λονδίνο το 2012. Σημαντικό έκθεμα για όλη την ομάδα αποτέλεσε φυσικά και η αθλητική ενδυμασία και το Ασημένιο μετάλλιο στο taekwondo της δικιάς μας Έλλης Μυστακίδου στην Αθήνα το 2004. Στο τμήμα του Κανόε Καγιάκ εκτίθενται και δύο αγωνιστικά σκάφη και εξοπλισμός που έχει παραχωρήσει ο Ν.Ο.Γ.

Αμέσως μετά συνέχεια είχε επάνω όροφος όπου με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται και φέτος η έκθεση που είναι αφιερωμένη στην Κωπηλασία και συμμετέχει σε αυτήν, εκτός από τους Ναυτικούς Ομίλους της Θεσσαλονίκης και Κατερίνης ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών.
Εδώ οι Αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα μεγάλο κομμάτι των πολύ σημαντικών επιτυχιών που έχει προσφέρει στον Ελληνικό Αθλητισμό η Κωπηλασία, μετάλλια σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, αναμνηστικά και αντικείμενα από συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες όπως του ‘’δικού μας’’ Γιάννη Κουρκουρίκη, του Κατερινιώτη Κώστα Καρυώτη, της Χρύσας Μπισκιντζή και πολλών άλλων.
Σημαντική στιγμή για όλους μας το σταντ με τα κύπελλα, τα μετάλλια και το έμβλημα που παραχώρησε ο ΝΟΓ για την έκθεση, όπως και τα ξύλινα, ‘’αντίκες’’ πλέον, κουπιά που πρόσφεραν πολλές επιτυχίες και διακρίσεις στο παρελθόν στον Αθλητισμό των Γιαννιτσών και της Πέλλας.
Ακολούθησαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες στον χώρο του μουσείου και η επιστροφή στα Γιαννιτσά μια και ο βροχερός καιρός δεν άφησε περιθώρια για μια βόλτα στην όμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Την αποστολή του ΝΟΓ συνόδεψαν ο Πρόεδρος, Νίκος Θωμαΐδης, ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Μαξούρης, ο Έφορος Υλικού και Εγκαταστάσεων Τάσος Μητκάκης, η Προπονήτρια Χριστίνα Πασχαλούδη, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αλέξανδρος Δαφνής και γονείς των Αθλητών.

Ο ΝΟΓ ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφ. Ενότητας Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Περιφερειακό σύμβουλο, εντεταλμένο για θέματα Αθλητισμού Λάκη Βασιλειάδη για την πολύτιμη συμπαράσταση τους στην πραγματοποίηση της εκδρομής.

Επίσης ευχαριστούμε την Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Δρ. Κυριακή Ουδατζή για την βοήθεια της και την συγχαίρουμε για την εξαιρετική προσπάθεια που έχει κάνει ώστε να φτάσει το μουσείο στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: