Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Υψηλές προσδοκίες

By teamSportsfeed


Η Σοφία Ασουμανάκη θα ταξιδέψει σε μερικές ημέρες στη Βοστόνη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου. Ο Βασίλης Πολύμερος, που θα τη συνοδεύσει, έπλεξε το εγκώμιο της νεαρής κωπηλάτριας.
του Άκη Ιωακείμογλου

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από τη «μεταγραφή» της από την κολύμβηση στην κωπηλασία η Σοφία Ασουμανάκη έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα και έχει αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Βασίλης Πολύμερος ήταν ο άνθρωπος που την έπεισε να δοκιμάσει το νέο της άθλημα, στο οποίο αρχίζει να καθιερώνεται και σίγουρα νιώθει ήδη δικαιωμένος από αυτήν. Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας και έφορος ανάπτυξης του αθλήματος, θα συνοδεύσει την Ασουμανάκη στο Crash B, το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου, όπου η Ελληνίδα αθλήτρια πάει με την προοπτική ακόμα και να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία που θα αγωνιστεί.
«Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο κωπηλατοεργόμετρο και τράβηξε μερικές κουπιές διαπιστώσαμε πόση φυσική δύναμη έχει, πέρα από τα σωματομετρικά στοιχεία που διαθέτει. Έχουν περάσει κατά το παρελθόν κι άλλες κοπέλες με αυτά τα προσόντα αλλά η διαφορά είναι ότι η Σοφία είναι πολύ δυνατή και αυτό μεταφράζεται και μέσα στο σκάφος σε πολύ γρήγορη ταχύτητα. Έτσι βγήκε τέταρτη στο παγκόσμιο μέσα σε δέκα μήνες από τότε που άρχισε να ασχολείται με την κωπηλασία. Όσον αφορά τη πορεία της θα εξαρτηθεί περισσότερο από αυτήν. Εμείς και σαν ομοσπονδία και σαν προπονητές πιστεύουμε ότι έχει όλα τα εχέγγυα να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Είναι εργατική, έχει πολύ καλή νοοτροπία στην προπόνηση και είναι στο δικό της χέρι η εξέλιξή της. Αν συνεχίσει πάντως έτσι, έχουμε να περιμένουμε πολλά ακόμα», ανέφερε ο Πολύμερος στο Sportsfeed για την Ασουμανάκη.
Όσο για τον αγώνα στον οποίο θα πάρει μέρος η ελληνίδα κωπηλάτρια, τόνισε: «Ο αγώνας αυτός, το Crash B, είναι ένα ανεπίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε από μία παρέα ανθρώπων, που ασχολιόταν με την κωπηλασία, το μεγάλωσαν σαν διοργάνωση και τώρα συμμετέχει 5.000 κόσμος. Όλος ο αγώνας γίνεται με τα εργόμετρα που χρησιμοποιεί το 90% του κωπηλατικού κόσμου και η εταιρεία που τα εμπορεύεται, θέλοντας να μεγαλώσει τη διοργάνωση, προσκαλεί και κάποιους διεθνείς αθλητές που πιστεύει ότι θα κερδίσουν και θα κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ, ώστε να ανεβάσουν το πρεστίζ του αγώνα. Το βραβείο που παίρνεις είναι ένα μετάλλιο κι ένα σφυρί, το οποίο θέλει να πει ότι έσπασες το μηχάνημα. Όσον αφορά τη Σοφία έγινε πρόταση από τους Έλληνες αντιπροσώπους της εταιρείας στη μητρική, κάναμε εμείς αποδεκτό το αίτημα, είπαμε τι χρόνο έχει κάνει στα 2.000μ., τους στείλαμε το βιογραφικό της και κλείδωσε η συμμετοχή».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ Ο ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΟΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΚ
ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ ΛΙΓΟ
ΚΑΡΕΚΛΟΕΡΑΣΤΕΣ