Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Στην τελική ευθεία

By teamSportsfeed


Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε χθες ένα ακόμα κοινόβιο στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Απομένει ένα ακόμα, που θα είναι και το πιο μεγάλο σε διάρκεια, πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν.

του Άκη Ιωακείμογλου

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας κορυφώνεται, καθώς πλησιάζουν οι πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας σεζόν. Οι κωπηλάτες μας ολοκλήρωσαν χθες ένα ακόμα κοινόβιο στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και ανανεώνουν το ραντεβού τους στις αρχές Μαρτίου για το επόμενο, που θα έχει διάρκεια σχεδόν ένα μήνα και θα καταλήγει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας. «Μέχρι στιγμή η ομάδα δουλεύει καλά. Δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πέρα από τα κρύα και τους αγέρηδες δεν μας άφησαν να βγάλουμε τόσο πολύ βάρκα. Είμαστε όμως προετοιμασμένοι γι’ αυτά κι έχουμε τις εγκαταστάσεις και τα όργανα, ώστε οι αθλητές μας να μην μένουν πίσω», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σάκης Αθανασιάδης, κάνοντας τον απολογισμό.
Το επόμενο κοινόβιο αρχίζει στις 8 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου, ενώ στο ενδιάμεσο θα γίνει και αγώνας αξιολόγησης, όχι μόνο για τους διεθνείς αλλά για όλους τους αθλητές, που έχει τη σημασία του. «Για το Πιεντιλούκο η βασική ομάδα είναι δρομολογημένη. Υπάρχουν και κάποιοι νεότεροι, η παρουσία των οποίων θα εξαρτηθεί από την απόδοσή τους στη ρεγκάτα αξιολόγησης που θα γίνει. Θα δούμε αν υπάρχουν κάποια πληρώματα που πρέπει να τα δούμε σε διεθνές επίπεδο ή το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε καινούρια πληρώματα και να δούμε πώς θα σταθούν στο Πιεντιλούκο», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής. Μέχρι το επόμενο κοινόβιο υπάρχει μεσολαβεί η παρουσία της Σοφίας Ασουμανάκη στο παγκόσμιο κλειστού χώρου στη Βοστόνη. «Ευελπιστούμε να βρεθεί σε καλή μέρα μήπως καταφέρει και κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι μία δυνατή αθλήτρια, προπονημένη, αρκεί να βρεθεί σε καλή μέρα», σχολίασε ο Αθανασιάδης.
Οι διεθνείς μας προς το παρόν θα απολαύσουν λίγες ημέρες σχετικής ξεκούρασης, αφού οι προπονήσεις του δεν σταματούν αλλά δεν είναι και της ίδιας έντασης με αυτές του κοινόβιου. Το πρόγραμμά τους στη συνέχεια θα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, αφού μετά το επόμενο κοινόβιο πάνε στην Ιταλία τις ημέρες του Πάσχα, την Κυριακή του Πάσχα επιστρέφουν στην Ελλάδα και δύο μέρες μετά θα πρέπει να βρίσκονται ξανά στον Σχοινιά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: