Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Στην Παμβώτιδα προπονούνται τα εθνικά «κουπιά» του Ν.Ο.Ι.

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Παμβώτιδα προπονούνται τα εθνικά «κουπιά» του Ν.Ο.Ι.
Δηλώσεις του ομοσπ. Τεχνικού Τόλη Παλαιοπάνου και του Ολυμπιονίκη Γ. Τζιάλλα

Η προπόνηση δεν σταματάει ποτέ για τους Πρωταθλητές κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ειδικά τώρα που διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο γι’ αυτούς, αφού μέσα σ’ αυτήν θα κριθούν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Επιστρέφοντας απ’ το Σχινιά στα Γιάννενα και πριν ξαναφύγουν για το επόμενο κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας στον Σχινιά, τα επίλεκτα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. συνεχίζουν εντατικά την προετοιμασία τους στην Παμβώτιδα, βοηθούντος κατά διαστήματα και του καλού καιρού.
Με απόφαση της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας στα Γιάννενα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τον Πειραιά Διονύσης Αγγελόπουλος, προκειμένου να προπονείται σε καθημερινή βάση με τον Ολυμπιονίκη Γιώργο Τζιάλλα, αφού ο έτερος Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης Γιάννης Τσίλης βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Ο Αγγελόπουλος αποτελεί το πιο νέο μέλος της Τετρακώπου άνευ Ανδρών, η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και τώρα ετοιμάζεται να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για το Ρίο.
Οι δύο πρωταθλητές προπονούνται στην Δίκωπο υπό την επίβλεψη του Γιαννιώτη Ομοσπονδιακού τεχνικού Τόλη Παλιοπάνου. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του, «αυτές τις ημέρες βγάλαμε πολλή προπόνηση στο νερό, αφού βοήθησε αρκετά και ο καιρός. Πολύ σημαντική φυσικά είναι η συνεργασία του Ν.Ο.Ι. που, παρά τον μεγάλο αριθμό των αθλητών του, εξυπηρετεί τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας, παρέχοντας τις αίθουσες γυμναστικής του για τις προπονήσεις τους».
Από την πλευρά του ο Γ. Τζιάλλας ανέφερε ότι «αυτή είναι η πιο δύσκολη χρονιά για μας, αφού θα γίνουν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς του 2016. Δουλεύουμε σκληρά, μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς και όλα πάνε καλά».
Οι Τζιάλλας - Αγγελόπουλος και οι νεαροί Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. Κατερίνα Ζέρβα, Στέφανος Ντούσκος, Αμαλία Τσιάβου, καθώς και ο Γιάννης Τσίλης θα επιστρέψουν στον Σχινιά την ερχόμενη Δευτέρα για το τελευταίο κοινόβιο της φετινής χρονιάς με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: