Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Σοφία Τσιόλα, μια πρωταθλήτρια της ζωής στον τερματισμό του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου

Όσοι και όσες τρέχουν σε Μαραθωνίους, γνωρίζουν ότι το πείσμα, η αντοχή και η μαχητικότητα αποτελούν βασικές αρετές των δρομέων. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν για τα παραπάνω στοιχεία του χαρακτήρα τους είναι και η Καστοριανή αθλήτρια της κωπηλασίας, Σοφία Τσιόλα, εκ γενετής κωφάλαλη, η οποία εφοδιασμένη με τεράστια ψυχική δύναμη και με «όπλο» το πείσμα της, αλλά και το χαμόγελο στα χείλη, πήρε μέρος και διέπρεψε στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, τρέχοντας στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.

Στο συγκεκριμένο αγώνα πήρε μέρος κυρίως για τη χαρά της συμμετοχής. Τα ρεκόρ, τις επιτυχίες και τις στιγμές δόξας, εξάλλου, τις γεύεται εδώ και χρόνια μέσα από το άθλημα της κωπηλασίας, με πιο πρόσφατη το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μαζί με τη συναθλήτριά της Αθανασία Νίκα, στο διπλό σκιφ κορασίδων, στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Βοσνίας.

Αν και μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, η Σοφία κάνει πρωταθλητισμό με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Ήδη έχει συμμετάσχει και καταγράψει επιτυχίες σε Πανελλήνιους, διασυλλογικούς και Βαλκανικούς αγώνες κωπηλασίας, έχοντας κερδίσει συνολικά 49 μετάλλια. Από αυτά, 4 χρυσά και 2 αργυρά σε Πανελλήνιους αγώνες, 4 αργυρά σε Βαλκανικούς, 21 χρυσά, 5 αργυρά και 5 χάλκινα σε διασυλλογικούς αγώνες.






Δεν υπάρχουν σχόλια: