Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η κωπηλασία τη μεγαλύτερη ομάδα του προγράμματος "Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016"

Πλατιά χαμόγελα ικανοποίησης αισιοδοξία και πίστη για νέες ελληνικές επιτυχίες ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στην εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για την παρουσίαση του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016» το βράδυ της περασμένη Δευτέρας.

Συνολικά 28 εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες, θα στηρίξουν έμπρακτα 55 αθλητές και αθλήτριες από 13 αθλήματα, στην προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ανάμεσά τους και 9 πρωταθλητές της κωπηλασίας που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το μεγάλο γεγονός σε λίγο καιρό από τώρα. Ο λόγος για τους τέσσερις της τετρακώπου άνευ Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Διονύση Αγγελόπουλο, τους τέσσερις του τετραπλού ελαφρών Γιώργο και Λευτέρη Κόνσολα, Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρο Γιάνναρο καθώς και την Κατερίνα Νικολαίδου.

Μάλιστα η κωπηλατική ομάδα ήταν η μεγαλύτερη από όλες που «υιοθετήθηκαν» όπως και ο ανάδοχος τους που δεν είναι άλλος από την Εθνική τράπεζα . Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της Αλέξανδρου Τουρκολιά όταν προσήλθε για να βραβευτεί από τους αθλητές για αυτή του την απόφαση «Όταν ο κύριος Καπράλος με επισκέφτηκε στο γραφείο μου για να συζητήσουμε την πρότασή του και ποιούς αθλητές θα αναλάβουμε σκέφτηκα το κουπί που τραβάμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κι αμέσως αποφασίσαμε να είναι η κωπηλασία αυτή που θα επιλέξουμε. Άλλωστε είναι ένα άθλημα που χαρίζει διαρκώς μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας και αξίζει την στήριξή μας».

Εκ μέρους των αθλητών μίλησε η Κατερίνα Νικολαϊδου που μεταξύ άλλων τόνισε «Ευτυχώς βρέθηκαν χορηγοί να μας βοηθήσουν. Εμείς στην κωπηλασία είμαστε εννέα άτομα στο πρόγραμμα και η Εθνική Τράπεζα έδωσε το «παρών» και την ευχαριστούμε πολύ και μας βοηθά να υλοποιήσουμε τους στόχους μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.»

Όλοι οι αθλητές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο, για την υλοποίηση του προγράμματος και ευχαρίστησαν τους χορηγούς για την υποστήριξη τους.

Aναλυτικά, οι αθλητές και οι αθλήτριες και οι εταιρείες - τράπεζες - ιδιώτες που ανέλαβαν τις «υιοθεσίες» είναι:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ τους Κατερίνα Νικολαΐδου, Παναγιώτη Μαγδανή, Σπύρο Γιάνναρο, Λευτέρη Κόνσολα, Γιώργο Κόνσολα, Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη, Διονύση Αγγελόπουλο αλλά και τον αθλητή της γυμναστικής, Λευτέρη Κοσμίδη.

Η στοιχηματική εταιρεία STOIXIMAN.GR τον αθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, την αθλήτρια της γυμναστικής Βάσω Μιλλούση και την αθλήτρια του στίβου Κατερίνα Στεφανίδη.

Η ATTICA BANK τον αθλητή της γυμναστικής Βλάση Μάρα.

Η κα Αμαλία Βαρδινογιάννη τον αθλητή της γυμναστικής Βασίλη Τσολακίδη.

Ο κ. Δημήτρης Γκέρτσος την αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρα Φίλιου.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. την Εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του ανσάμπλ με τις Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη, Ελένη Δόικα, Στεφανία Μήτσανα, Ζωή Κοντογιάννη, Σταυρούλα Σαμαρά.

Η κα Κατερίνα Παναγοπούλου και η κα Μελίνα Τραυλού, το πλήρωμα της ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου Nacra, Σοφία Μπεκατώρου και Κώστα Τριγκώνη.

Η ναυτιλιακή εταιρεία StarBulk Carriers Corp. το πλήρωμα στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας, Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.

Η εταιρεία GLOBO τον αθλητή της ιστιοπλοϊας Βύρωνα Κοκκαλάνη.

Η εταιρία GOLDEN CARGO S.A. το πλήρωμα στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας, Στάθη Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Καμπουρίδη.

Ο κ. Πέτρος Παππάς τον αθλητή της σκοποβολής Νίκο Μαυρομάτη.

Η κα Μιλένα Παππά τον αθλητή της σκοποβολής Ευθύμη Μίτα.

Η EUROBANK ERGASIAS S.A. τον αθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη.

Η εταιρεία INTRALOT τον αθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου.

Η εταιρεία GENESIS PHARMA την αθλήτρια της κολύμβησης Κέλι Αραούζου.

Το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ.ΛΑΤΣΗ τον αθλητή του στίβου Λούη Τσάτουμα και την αθλήτρια του στίβου Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η εταιρία ERNST & YOUNG τον αθλητή του στίβου Κώστα Δουβαλίδη -Ρίκς.

Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ τους αθλητές του στίβου Κώστα Φιλιππίδη και Αντώνη Μάστορα.

Η εταιρεία EUROPEAN DYNAMICS τον αθλητή του στίβου Λυκούργο Τσάκωνα.

Η εταιρεία RADIANT TECHNOLOGIES την αθλήτρια του στίβου Μαρία Μπελιμπασάκη.

Ο κ. Ντίνος Οικονόμου την αθλήτρια του στίβου Αναστασία Καρακατσάνη.

Η εταιρεία PRICE WATERHOUSE COOPERS τον αθλητή της ορεινής ποδηλασίας Περικλή Ηλία.

Οι εταιρείες SWISSMARINE INC, ΑΚΤΑΙ ΤΗΝΟΥ και STOIXIMAN.GR τις αθλήτριες του μπιτς βόλεϊ Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.

Ο κ. Γιάννης Κατσαράς τους αθλητές του μπιτς βόλεϊ Γιώργο Κοτσιλιάνο και Νίκο Ζουπάνι.

Η εταιρεία MEADWAY SHIPPING & TRADING INC, την αθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη.

Η εταιρία MARCUS EVANS τους αθλητές του τζούντο Ηλία Ηλιάδη, Αλέξιο Ντανατσίδη, Γιώργο Αζοΐδη, Ρομάν Μουστόπουλο και Ελισάβετ Τελτσίδου.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: