Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμια λάμψη στη ΘεσσαλονίκηΜε την συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας από 16-19 Οκτωβρίου με διοργανωτή τον Δήμο Θεσσαλονίκης και συνδιοργανωτές την Κωπηλατική Ομοσπονδία και την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή ΑΕ. Παράλληλα έγινε και η παρουσίαση του νυχτερινού διεθνή Ημιμαραθωνίου που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου όπου θα λάβουν μέρος χιλιάδες δρομείς.
Περισσότεροι από 500 αθλητές κι αθλήτριες από 20 και πλέον χώρες του κόσμου, από το Χονγκ Κόνγκ ακόμη κι από τη Νορβηγία αναμένεται να δώσουν το παρών στον αγώνα που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα . Ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες κωπηλάτες και κωπηλάτριες που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο νέο αυτό τύπο κωπηλασίας που κερδίζει συνεχώς νέους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός με πολλαπλούς στόχους» τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς και συμπλήρωσε «Η Θεσσαλονίκη αυτό το διάστημα θα γίνει πόλος έλξης για εκατοντάδες φίλους της κωπηλασίας από όλο τον κόσμο ενώ παράλληλα θα προβάλουμε μια νέα μορφή άσκησης που θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Ελλάδας. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι περισσότεροι από 120 εθελοντές θα στηρίξουν την διοργάνωση δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα και την πόλη.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και την Οργανωτική Επιτροπή του Νυχτερινού Μαραθωνίου που αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή πορεία με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και να προτρέψουμε τους αθλητές και τους συνοδούς του αγώνα μας να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο και τις εκδηλώσεις του, ένα αγώνισμα που ταιριάζει στο προφιλ του κωπηλάτη».

O εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού τόνισε «Εκ μέρους του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, που βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης, σας καλωσορίζω. Η Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου αθλείται και γιορτάζει, στους δρόμους της αλλά και στο παράκτιο μέτωπό της. Χαιρόμαστε πολύ που αυτός ο σημαντικός θεσμός γίνεται στην πόλη μας.Η Θεσσαλονίκη θα είναι στο προσκήνιο της αθλητικής σκηνής. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του επόμενου μήνα θα πάρουν μέρος αθλητές από το Χονγκ Κονγκ , από το Περού, χώρες και περιοχές της γης που δεν γνώριζαν που βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Στόχος του Δημάρχου και όλων μας είναι η τέλεση τέτοιων διεθνών γεγονότων, όπως ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, που προκαλούν θαυμασμό, προσελκύουν κόσμο και τονώνουν την κίνηση της πόλης σε όλους τους τομείς. Η Θεσσαλονίκη ξέρει να αθλείται, ξέρει να διοργανώνει και ξέρει να γιορτάζει».

Ο Σπύρος Πέγκας, πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ, από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης τόνισε : «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμβαίνουν ταυτόχρονα δύο τεράστια αθλητικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα να υπάρχουν τέτοιες συνέργειες, δυστυχώς έχουμε μάθει να λειτουργούμε ανταγωνιστικά. Η αποδοχή αυτής της σύμπραξης είναι αξιέπαινη και ευχαριστώ όλες τις πλευρές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που δουλεύουν αθόρυβα γι αυτή τη διοργάνωση και αναφέρομαι στην Μαρία Πασχαλίδου, τον Γιώργο Αρβανίτη, την Γιάννα Πιλιτσίδου, τον Θανάση Μητρούση και την Λία Τρίκα. Η πραγματοποίηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα φέρει μεγάλα οφέλη στην πόλη μας και εμείς θα τα μετρήσουμε αυτά, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα τα ανακοινώσουμε».

Τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης έδωσε ο Θανάσης Μητρούσης, διευθυντής του παγκοσμίου και μέλος τόσο της Ελληνικής όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Η κληρονομία που θα αφήσει το Παγκόσμιο στη Θεσσαλονίκη είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοί της αλλά και οι επισκέπτες την πόλη μας μέσα από το νερό . Το θέμα θα είναι εκπληκτικό τόσο από μέσα όσο και απ' έξω από το νερό αφού περίπου 500 Έλληνες και ξένοι αθλητές θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Στη σημασία της παράλληλης διοργάνωσης δυο σημαντικών και διαφορετικών γεγονότων αναφέρθηκε ο Δρόσος Χριστόπουλος γενικός διευθυντής του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου «Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα γεγονός που εκτός από αθλητικό, έχει επίσης κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και αποτελεί συμπλήρωμα της άλλης μεγάλης διοργάνωσής μας, του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘Μέγας Αλέξανδρος’.

Με την ταυτόχρονη τέλεση του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, η πόλη δείχνει ότι ξέρει να συνεργάζεται. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο ανάλογο προηγούμενο, είμαστε πάντως πολύ χαρούμενοι που αποτελούμε κομμάτι αυτής της συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: