Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α-Γ: Διπλή πρόκριση στους τελικούς

Την παρουσία της σε δυο ακόμη μεγάλους τελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που συνεχίζεται στο Άμστερνταμ εξασφάλισαν τα ελληνικά κουπιά κατά την σημερινή 5 ημέρα της διοργάνωσης. Έτσι η Ελλάδα θα πάρει μέρος σε συνολικά τρεις τελικούς στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 29 και 30 Αυγούστου και θα μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ Sports.

Την τιμητική της είχε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης η Κατερίνα Νικολαΐδου που στον ημιτελικό του σκιφ ελ βαρών πήρε την 2ηθέση και σφράγισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Παρασκευής που θα διεξαχθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας. H Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στην 2η διαδρομή, ενώ στην 1η θα είναι Γερμανίδα, στην 3η η Αμερικανίδα, στην 4η η Βελγίδα, στην 5η η Καναδέζα και στην 6η η Κινέζα.

Τερματίζοντας στην 2η θέση ενός πολύ δύσκολου ημιτελικού πήρε την πρόκριση για τον τελικό και η τετράκωπος άνευ. Οι Γιάνης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης , Γιώργος Τζιάλλας και Διονύσης Αγγελόπουλος, άντεξαν την πίεση των Ολλανδρών που είχαν την συμπαράσταση των συμπατριωτών τους και πήραν τη 2η θέση πίσω από την βάρκα της Αυστραλίας. Στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο αναμένεται μεγάλη μάχη.

Επίσης στους Γ΄ τελικούς όπου θα διεκδικήσουν μια θέση από 13-18 στο Παγκοσμίο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών προκρίθηκαν η δίκωπος άνευ των ανδρών και το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών.

Πιο συγκεκριμένα οι Απόστολος Λαμπρίδης και Κωνσταντίνος Χρηστομάνος πήραν την 2η θέση στον ημιτελικό Γ/Δ ενώ όπως και οι Αμαλία Τσιάβου Μαρία Πέργουλη στον αντίστοιχο ημιτελικό του διπλού ελ βαρών.

Αντίθετα το διπλό σκιφ ελ βαρών με τους Νίκο Αφεντούλη και Παναγιώτη Μαγδανή αποκλείστηκε λόγω υπέρβαρου στην πρωινή ζύγιση. Τα δυο άλλα πληρώματα θα αγωνιστούν το πρωί της Παρασκευής η δίκωπος στις 11:47 ώρα Ελλάδας και το διπλό ελαφρύ των κοριτσιών στις 12:01.

Εκτός όμως από τον μεγάλο τελικό της Κατερίνας Νικολαΐδου τα ελληνικά βλέμματα επικεντρώνονται και στον μεγάλο τελικό του τετραπλού σκιφ ελ βαρών . Εκεί όπου οι Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής, Λευτέρης και Γιώργος Κόνσολας θα επιδιώξουν να ανέβουν στο βάθρο κατακτώντας ένα μετάλλιο. Ο τελικός αυτός έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18:15 αμέσως μετά τον τελικό της Νικολαΐδου. Αντίπαλοι της ελληνικής βάρκας που αγωνίζεται στην διαδρομή 3 είναι τα πληρώματα από Δανία, Κίνα , Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: