Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ασημένιο μετάλλιο η Κ. Νικολαΐδου του Ν.Ο.Κατερίνης στο Παγκόσμιο Νέων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στο βάθρο των νικητών σε παγκόσμια διοργάνωση, βρέθηκε ακόμη μια φορά, η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου που κατέκτησε τη δεύτερη θέση με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων κάτω των 23 ετών, που πραγματοποιήθηκε από 23 μέχρι 27 Ιουλίου στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας
                Η  Νικολαΐδου στη γραμμή της εκκίνησης του τελικού του αγωνίσματος σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών γνώριζε ότι στο πρόσωπο της Ολλανδής  Paulis  θα είχε μια δυνατή αντίπαλο, αφού είχε προκριθεί με καλύτερο χρόνο από την ίδια. Η Paulis πράγματι τέθηκε επι κεφαλής της κούρσας από την αρχή και άντεξε στην επίθεση της Νικολαΐδου  μέχρι το τέλος. Έτσι η Ολλανδή κατέκτησε την πρώτη θέση η Νικολαΐδου τη δεύτερη και η Βελγίδα αθλήτρια την τρίτη . Στην ίδια κούρσα η Κύπρια Άννα Ιωάννου τερμάτισε 5η.
Το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν το μοναδικό μετάλλιο της Ελληνικής αποστολής  στη συγκεκριμένη διοργάνωση και ήρθε να προστεθεί στη πλούσια συλλογή της Κατερίνας Νικολαΐδου που έφτασε έτσι να αριθμεί 5 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς από το 2010 που ανέβηκε πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, μέχρι και σήμερα, έχει κατακτήσει για τη χώρα μας, 1 χρυσό, 3 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλια.

                Η επόμενη αγωνιστική εμφάνιση της Νικολαΐδου θα είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από 24 ως 31 Αυγούστου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: