Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

80ο Π.Π.Κ.: Πρωταθλητής Ελλάδας στην τετράκωπο ο Ν.Ο.Κατερίνης

80Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Κυριακή 27/7 έπεσε η αυλαία του 80ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τη διεξαγωγή της Β΄Φάσης (κατηγορία Παίδων-Κορασίδων) που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα 26 ως 27 Ιουλίου με τη συμμετοχή 340 αθλητών από όλη την Ελλάδα.
Σε αυτή τη Β΄Φάση (Παίδων-Κορασίδων) ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 13 αθλητές σε 3 πληρώματα. Για μια ακόμη χρονιά ο Ν.Ο.ΚΑΤ. ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο αγώνισμα τετράκωπος με πηδαλιούχο παίδων, κάτι που τείνει να γίνει παράδοση, αφού διαφορετικά πληρώματά του κάθε χρόνο, κατακτούν την πρώτη θέση και το κύπελλο σε αυτό το αγώνισμα από το 2011 μέχρι σήμερα με μια διακοπή το 2013 που κατέκτησαν τη 2η θέση.
Πιο συγκεκριμένα ο κύπελλο του πρωταθλητή σήκωσαν οι κωπηλάτες Παπαθανασίου Παναγιώτης, Ευσταθιάδης Λευτέρης, Τσέτσας Αντώνης, Χατζησαββίδης Χρήστος και Μπούφτας Μανώλης (πηδαλιούχος), οι οποίοι ήδη από τον προκριματικό είχαν δείξει το πολύ
υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο, που επιβεβαιώθηκε και στον τελικό του αγωνίσματός τους όπου επικράτησαν από την αρχή με ιδιαίτερη άνεση. Στον τελικό της τετρακώπου κορασίδων αγωνίστηκαν και οι κωπηλάτριες Τσιβούλα Ράνια, Ψωμιάδου Άννα, Τελμετίδου Χρύσα και Ψωμιάδου Κωνσταντίνα, οι οποίες μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα τερμάτισαν στη 5η θέση, ενώ πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του πληρώματος του τετραπλού σκιφ παίδων με τους Τσελίκα Νίκο, Μαχαιρίδη Κυριάκο, Καζάκα Γιώργο και Ζαβαντία Κωνσταντίνο, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους έδειξαν ιδιαίτερη αγωνιστικότητα και κατατάχθηκαν 9οι τερματίζοντας 3οι στο μικρό τελικό του αγωνίσματός τους.
Το χρυσό  μετάλλιο, που κατέκτησαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης την Κυριακή, ήρθε  να προστεθεί στα 8 μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Ν.Ο.ΚΑΤ,. στην Α΄Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, τον Απρίλιο στις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών, Νέων και Εφήβων-Νεανίδων και έφεραν  για μια ακόμη χρονιά τον ιστορικό σύλλογο της Πιερίας ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους της χώρας μας, αφού κατατάσσεται στην 4η θέση πανελληνίως στον πίνακα των μεταλλίων με συνολικά 9 μετάλλια (4χρυσά, 2αργυρά και 3χάλκινα).
Πολύ ευχαριστημένος με τη συνολική παρουσία των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ο Τεχνικός Σύμβουλος Κωπηλασίας κος Γιώργος Μπικογιάννης  επεσήμανε πως την ίδια μέρα που οι παίδες του Ν.Ο.ΚΑΤ. κατακτούσαν ένα ακόμη χρυσό  πανελλήνιο μετάλλιο, η Κατερίνα Νικολαΐδου πρόσθετε στη συλλογή της ένα ακόμη μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων στο Βαρέζε, δυο ακόμη αθλητές μας(Καραμήτρος Θ. και Κακούρης Ν.) προετοιμάζονται με την Εθνική μας Ομάδα να ταξιδέψουν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ενώ άλλοι 6 νεαροί αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο προπονητικό καμπ επίλεκτων αθλητών που διοργανώνει η κωπηλατική Ομοσπονδία από 29/7 ως 9/8.
Στο διήμερο των αγώνων πλάι στους αθλητές βρέθηκε ο παλιός πρωταθλητής κωπηλασίας και Β΄Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Κώστας Καρυώτης  εμψυχώνοντάς τους με την παρουσία του και την πολύτιμη εμπειρία του, καθώς και οι γονείς των αθλητών και πολλοί συγγενείς και φίλοι της κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Ο Έφορος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Νικολαΐδης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: