Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Με 67 αθλητές στο Σχινιά ο Ν.Ο.Ιωαννίνων για το 80ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ν.Ο.Ι.  υπερασπίζεται και φέτος το… στέμμα του στην Κωπηλασία!
Με 67 αθλητές στο Σχινιά για το 80ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα


Αποφασισμένος να κατακτήσει για μία ακόμη χρονιά τον επίζηλο διπλό τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά κατεβαίνει στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά με τη μεγαλύτερη ομάδα αθλητών που έχει ποτέ κατεβάσει σωματείο στους συγκεκριμένους αγώνες.
Η πρώτη φάση του 80ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας ξεκινάει αύριο με προκριματικούς και ο Ν.Ο.Ι. θα ρίξει στη «μάχη» συνολικά 67 επίλεκτους αθλητές και αθλήτριες, σε περισσότερα από 30 πληρώματα! Στόχος του να βρεθεί και φέτος στην κορυφή της Ελληνικής
Κωπηλασίας, αφήνοντας πίσω του τα υπόλοιπα ναυτικά σωματεία της χώρας μας. Αν το καταφέρει, αυτή θα είναι η 26η συνεχόμενη χρονιά που κατακτάει τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη ομίλου!
 Βέβαια, η εικόνα θα αποκρυσταλλωθεί στην β΄ φάση του Πρωταθλήματος, τον ερχόμενο Ιούλιο, ωστόσο, ο Ν.Ο.Ι. έχει βάσιμες πιθανότητες να πετύχει τόσο μεγάλη διαφορά σε μετάλλια και βαθμούς από τα άλλα σωματεία, ώστε ουσιαστικά να διασφαλίσει από νωρίς την κατάκτηση του φετινού διπλού τίτλου.
Το 80ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας ξεκινάει αύριο και η α΄ φάση του θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή. Αφορά τις κατηγορίες Ανδρών - Γυναικών, Εφήβων - Νεανίδων, Νέων και Ανδρών – Γυναικών ελαφρών βαρών. Ο ανταγωνισμός για το Ν.Ο.Ι. είναι μεγάλος, καθώς στους αγώνες θα λάβουν μέρος συνολικά 28 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα με 400 αθλητές.

Ο Σωτήρης Στάμος
Βέβαιος για τις επιτυχίες του Ν.Ο.Ι. εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Σωτήρης Στάμος με αφορμή την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας.
 «Είμαι απολύτως σίγουρος, λόγω της μακράς και επίπονης προπόνησης των αθλητών μας κατά την χειμερινή περίοδο, ότι και φέτος ο Όμιλος θα αναδειχθεί, για μία ακόμη χρονιά, Πολυνίκης και Πρωταθλητής Ελλάδος. Θέλω εκ προοιμίου να πω στα παιδιά ότι πρέπει να είναι βέβαια πως με την προετοιμασία που έχουν κάνει θα καταλάβουν στο Πανελλήνιο την πρώτη θέση που τους ανήκει. Εύχομαι στους προπονητές και τους αθλητές μας καλή επιτυχία. Την Κυριακή θα γιορτάσουμε για μία ακόμη χρονιά τις επιτυχίες του Ομίλου», υπογράμμισε.

Ο Θύμιος Βλάχος
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής Προπονητής του Ναυτικού Ομίλου κ. Θύμιος Βλάχος σημείωσε ότι «ο Ν.Ο.Ι. πιστός το ραντεβού του για μία ακόμη χρονιά, κατεβαίνει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπως και πέρυσι με την μεγαλύτερη ομάδα αθλητών με την οποία έχει συμμετάσχει ποτέ σωματείο στη διοργάνωση και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να κάνει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, όχι μόνο αριθμητικά αλλά και αγωνιστικά. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους αθλητές μας για την εξαιρετική προσπάθεια της επτάμηνης προετοιμασίας τους και όχι μόνο, για την κορυφαία αυτή διοργάνωση, καθώς επίσης και τους γονείς για την αμέριστη υποστήριξη, τόσο την ηθική αλλά κυρίως την οικονομική, προκειμένου να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στους αγώνες».

Η ομάδα του Ν.Ο.Ι.
Στο επικείμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας θα λάβουν μέρος με τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων οι εξής αθλητές ανά κατηγορία:
*Άνδρες
Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης, Αποστόλης Λαμπρίδης, Κων/νος Μαγκλάρας, Νίκος Παππάς, Θανάσης Λιόλιος, Φώτης Λιόντος, Βασίλης Πάνου, Ευάγγελος Λέρας, Χρήστος Κουτσιαύτης, Βασίλης Τζανίνης και Γιώργος Ρίζος.
*Γυναίκες – Νεάνιδες
Ελένη Διαμάντη, Ξανθή Κολτσίδα, Αμαλία Τσιάβου, Χαρά Κωστούλα, Δέσποινα Εμμανουηλίδου, Λυδία Νταλαμάγκα, Βάσω Νταλαμάγκα, Βάσια Ζυγούρα, Κατερίνα Ζέρβα, Χρύσα Πάνου, Βίκη Κοζανίτη, Σπυριδούλα Τζούκα, Χριστίνα Κούρου, Βαλέρια Μάντζιου, Βερόνικα Μάντζιου, Αφροδίτη Σιόλου, Παρασκευή Παίδαρου, Φωτεινή Μέρμυγκα, Πετρούλα Τσιάβου, Μαρία Παύλου, Κατερίνα Γκλατζούνη και Κατερίνα Πιτσούνη.
*Έφηβοι – Παίδες
Γιάννης Ζήσης, Στέφανος Ντούσκος, Κων/νος Μάντζιος, Νίκος Βλάχος, Κων/νος Βαρδάκας, Χρυσόστομος Βουκουβάλας, Ορέστης Μπούγιας, Θανάσης Νταλαμάγκας, Σπύρος Αντώνης, Βαγγέλης Δρόσος, Νίκος Ανδρούτσος, Μανώλης Παπασταύρου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Αχμέτ Ράπι, Σεμπάστιαν Καλουιάν, Βασίλης Νάσιος, Αλέξανδρος Μπούγιας, Αριστείδης Γραμμενιάτης, Αποστόλης Ντόντης, Θανάσης Παλαιοπάνος, Βασίλης Παπακώστας, Βαγγέλης Μπερής, Παντελής Σωτηρακόπουλος, Γεώργιος Μπλάτζος, Κων/νος Παπαδιώτης, Κων/νος Μούλας, Γιάννης Πιτσούνης, Σπύρος Μαλισόβας, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Αλέξης Μπαράτσας, Μιχάλης Παπατσίμπας, Γιάννης Παπαδιώτης και Ανδρέας Κοντογιάννης.
Την αποστολή του Ν.Ο.Ι. συνοδεύουν στο Σχινιά ο Έφορος Κωπηλασίας Κώστας Νταλαμάγκας και οι προπονητές Θύμιος Βλάχος, Δημήτρης Δερέκας, Θωμάς Βαρδάκας, Ευγενία Μουτσίκα και Βασίλης Ευθυμίου.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: