Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Σάρωσε μετάλλια και διακρίσεις ο Ν.Ο.Ιωαννίνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2014

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ν.Ο.Ι. απόλυτος κυρίαρχος στην ελληνική Κωπηλασία
Σάρωσε μετάλλια και διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα


Σε θρίαμβο για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο, εξελίχθηκε η πρώτη και πιο κρίσιμη φάση του 80ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που διεξήχθη επί ένα τετραήμερο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, με την συμμετοχή 28 σωματείων και περισσότερων από 400 αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα.
Η πολυπληθής αποστολή του Ν.Ο.Ι. επέστρεψε χθες βράδυ στα Γιάννενα κουβαλώντας στις αποσκευές της συνολικά 29 μετάλλια, εκ των οποίων 18 χρυσά μετάλλια, τρία ασημένια και οκτώ χάλκινα. Αριθμοί – ρεκόρ όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Στην δεύτερη θέση κατετάγη ο Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών με πέντε  χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια! Πολλαπλάσια ήταν και η συγκομιδή βαθμών για το Ν.Ο.Ι. σε σχέση με τα υπόλοιπα σωματεία.
Με τις επιδόσεις αυτές, οι οποίες επιτεύχθηκαν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο Ν.Ο.Ι.
θα μπορούσε άνετα να αναδειχθεί Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος από την α΄ φάση του Πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό θα γίνει τυπικά τον ερχόμενο Ιούλιο στην τελική φάση της διοργάνωσης που φέτος θα διεξαχθεί στα Γιάννενα.
Μεγάλη ήταν η συμβολή στην κατάκτηση των επιτυχιών αυτών τόσο των Ολυμπιονικών του Ν.Ο.Ι. Γιάννη Τσίλη και Γιώργου Τζιάλλα που κατέκτησαν από τέσσερα χρυσά μετάλλια με αντίστοιχα πληρώματα, όσο και των Παγκοσμίων Πρωταθλητών του (Ελ. Διαμάντη, Απ. Λαμπρίδης, Λ. Νταλαμάγκα), αλλά και των νέων αθλητών του Ομίλου που για πρώτη φορά δοκιμάστηκαν στο στίβο του Σχινιά.
Ο Πρόεδρος ΕΚΟΦΝΣ
Το εγκώμιο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έπλεξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Γιάννης Καρράς αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στο Σχινιά. «Ο Ν.Ο.Ι. συνεχίζει το σερί των επιτυχιών του και είναι και για φέτος σχεδόν σίγουρος Πρωταθλητής και Πολυνίκης. Αυτό οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται τόσο σε διοικητικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο στον Όμιλο», τόνισε ο κ. Καρράς σε δηλώσεις του, συγχαίροντας δημόσια το Ν.Ο.Ι. για τις νέες αυτές διακρίσεις.
Ο Πρόεδρος Ν.Ο.Ι.
«Ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα μας θα θριαμβεύσει κι αυτό τελικά έγινε. Πήραμε 18 κύπελλα και το δεύτερο σωματείο μετά από μας πέντε! Η διαφορά είναι τεράστια, δεν υπάρχει σύγκριση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Σωτήρης Στάμος.
Αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων στο Σχινιά ο κ. Στάμος επικοινώνησε με τον επικεφαλής τεχνικό του Ομίλου Θύμιο Βλάχο, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλη τη χειμερινή περίοδο  ο ίδιος και το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο του Ν.Ο.Ι. προκειμένου η ομάδα του Ομίλου να πετύχει τις τελευταίες αυτές νίκες. «Οι νέες επιτυχίες είναι το αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, διοικητικής και τεχνικής, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και ο Ναυτικός Όμιλος μαζί με τις νίκες στην δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος θα αναδειχθεί σίγουρα και φέτος Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος. Συγχαίρω δημόσια όλους τους παράγοντες του Ομίλου και ιδιαίτερα τους προπονητές και τους αθλητές μας για τις διακρίσεις που πέτυχαν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής τεχνικός
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος των αγώνων ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος χαρακτήρισε ως εξαιρετική την παρουσία των αθλητών του Ομίλου στο Πρωτάθλημα. «Απέδειξαν για μία ακόμη χρονιά, ότι η δουλειά που γίνεται στο σωματείο μας είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα και όχι μόνο και αυτό φαίνεται κάθε φορά απ’ τα αποτελέσματα. Το 95% των αθλητών που συμμετείχαν σ’ αυτό το Πανελλήνιο πήραν μετάλλιο κι αυτό αναδεικνύει περίτρανα το επίπεδο της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας», τόνισε ο κ. Βλάχος συμπληρώνοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τους γονείς των αθλητών μας, που με την οικονομική τους στήριξη (εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στο Ν.Ο.Ι. το υπέρογκο πρόστιμο που του έχει επιβάλλει η Πολιτεία) κατορθώσαμε να συμμετάσχουμε στο Πρωτάθλημα. Αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια σ’ όλους τους αθλητές μας, στον Πρόεδρο Σωτ. Στάμο και τη Διοίκηση του Ομίλου και φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου Δημήτρη Δερέκα, Θωμά Βαρδάκα, Ευγενία Μουτσίκα, Βασίλη Ευθυμίου και Φώτη Λιόντο. Εύχομαι το σωματείο μας να εξακολουθήσει και στο μέλλον να έχει ανάλογες διακρίσεις, αν μας το επιτρέψει η Πολιτεία»!
Τα μετάλλια
Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας τα εξής πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων:
*Tετράκωπος μετά Εφήβων: Γ. Ζήσης – Ν. Βλάχος – Στεφ. Ντούσκος – Κ. Μάντζιος.
*Διπλό Σκιφ Νεανίδων: Xρύσα Πάνου – Κατερίνα Ζέρβα.
*Σκιφ Εφήβων: Στέφανος Ντούσκος.
*Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων: Kατ. Ζέρβα – Χρ. Πάνου – Β. Κοζανίτη – Σπυρ. Τζούκα.
*Τετράκωπος άνευ Εφήβων: Κ. Μάντζιος – Γ. Ζήσης – Ν. Βλάχος – Στ. Ντούσκος.
*Τετραπλό Σκιφ Εφήβων: Σπ. Αντώνης – Αχμέτ Ράπι – Σεμπ. Καλουιάν – Μαν. Παπασταύρου.
*Δίκωπος άνευ Νέων Ανδρών: Αποστόλης Λαμπρίδης – Κων/νος Μαγκλάρας.
*Διπλό Σκιφ Νέων Γυναικών: Ελένη Διαμάντη – Αμαλία Τσιάβου.
*Δίκωπος άνευ Νέων Γυναικών: Ελένη Διαμάντη – Λυδία Νταλαμάγκα.
*Οκτάκωπος Εφήβων: Κ. Μάντζιος – Ν. Βλάχος – Γ. Ζήσης – Στεφ. Ντούσκος – Κων. Βαρδάκας – Χρ. Παπαδημητρίου – Θαν. Νταλαμάγκας – Αλέξ. Μπούγιας – Ορέστ. Μπούγιας.
*Tετράκωπος άνευ Γυναικών: Βάσω Νταλαμάγκα – Ελ. Διαμάντη – Χαρά Κωστούλα – Ξανθή Κολτσίδα.
*Τετράκωπος μετά Ανδρών: Γιάννης Τσίλης – Γιώργος Τζιάλλας – Αποστόλης Λαμπρίδης – Φώτης Λιόντος – Αλ. Μπούγιας.
*Δίκωπος άνευ Γυναικών: Ελένη Διαμάντη – Λυδία Νταλαμάγκα.
*Δίκωπος μετά Ανδρών: Γ. Τσίλης – Γ. Τζιάλλας – Αλ. Μπούγιας.
*Τετραπλό Σκιφ Γυναικών: Ξ. Κολτσίδα – Χρ. Πάνου – Κατ. Ζέρβα – Αμ. Τσιάβου.
*Tετράκωπος άνευ Ανδρών: Γ. Τσίλης – Γ. Τζιάλλας – Απ. Λαμπρίδης – Φ. Λιόντος.
*Οκτάκωπος Γυναικών: Ελ. Διαμάντη – Λ. Νταλαμάγκα – Β. Νταλαμάγκα – Ξ. Κολτσίδα – Αμ. Τσιάβου – Β. Ζυγούρα – Χ. Κωστούλα – Δεσπ. Εμμανουηλίδου – Πετρ. Τσιάβου.
*Οκτάκωπος Ανδρών: Γ. Τσίλης – Γ. Τζιάλλας – Απ. Λαμπρίδης – Θαν. Λιόλιος – Άκης Παππάς – Κ. Μαγκλάρας – Γ. Ζήσης – Β. Τζανίνης– Αλ. Μπούγιας.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:
*Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων: Αφροδ. Σιόλου – Βιβή Παίδαρου – Πετρ. Τσιάβου – Μαρία Παύλου.
*Δίκωπος άνευ Νέων Γυναικών: Ξανθή Κολτσίδα – Βάσια Ζυγούρα.
*Τετράκωπος άνευ Ανδρών: K. Mάντζιος – Στ. Ντούσκος – Γ. Ζήσης – Ν. Βλάχος.
Τέλος, χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ομίλου:
*Τετράκωπος άνευ Νεανίδων και Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων: Φωτ. Μέρμηγκα – Χρ. Κούρου – Βαλ. Μάντζιου – Βερ. Μάντζιου.
*Διπλό Σκιφ ελ. Βαρών Γυναικών: Βαλέρια Μάντζιου – Βερόνικα Μάντζιου.
*Τετραπλό Σκιφ ελ. Βαρών Ανδρών: Σεμπ. Καλουιάν – Μ. Παπασταύρου – Αχμ. Ράπι – Σπ. Αντώνης.
*Τετράκωπος άνευ Γυναικών: Β. Ζυγούρα – Χρ. Πάνου – Κατ. Ζέρβα – Σπ. Τζούκα.
*Τετράκωπος μετά Ανδρών: N. Βλάχος – Κ. Μάντζιος – Γ. Ζήσης – Στ. Ντούσκος.
*Οκτάκωπος Εφήβων: B. Nάσιος – Χρ. Βουκουβάλας – Βαγγ. Δρόσος – Μ. Παπασταύρου – Ν. Ανδρούτσος – Σπ. Μαλισόβας – Σεμπ. Καλουιάν – Γ. Πιτσούνης - Αλ. Μπαράτσας.
*Οκτάκωπος Γυναικών: Xρ. Πάνου – Κατ. Ζέρβα – Χρ. Κούρου – Σπ. Τζούκα – Βαλ. Μάντζιου – Βερ. Μάντζιου – Κατ. Πιτσούνη – Β. Παίδαρου – Φ. Μέρμηγκα.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: