Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μπήκε το πρώτο λουκέτο στον αθλητισμό

Το πρώτο «λουκέτο» σε αθλητική ομοσπονδία λόγω περικοπών είναι γεγονός και έρχεται από την ποδηλασία. Όπως αναφέρει στην επιστολή που κοινοποίησε στο υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Γιάννη Ανδριανό και τον πρόεδρο της Ολυμπιακή Επιτροπής Σπύρο Καπράλο «αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων της ΕΟΠ Πανελλήνια και περιφερειακά πρωταθλήματα καθώς και λειτουργία των Εθνικών ομάδων».

Όπως αναφέρει η διοίκηση της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας με την περικοπή του 50% η επιχορήγηση θα φτάσει τις 350.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε μείωση άνω του 80% από το 2008 μέχρι σήμερα. «όπως αντιλαμβάνεστε κύριε υπουργέ η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν της αδυναμίας της
ομοσπονδίας να αντεπεξέλθει στις δαπάνες της διοργάνωσης των αγώνων (δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε μέρος των εξόδων μετακίνησης των σωματείων) και των εθνικών ομάδων αφού το προβλεπόμενο κονδύλι για το 2014 μόλις που επαρκεί για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων»

Κλείνοντας την επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Θανάσης Τερζής και ο Γενικός Γραμματέας Διονύσης Λάτσης ζητούν την παρέμβαση του υπουργού Π.Παναγιωτόπουλου για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων στον αθλητισμό.

Το πρωί της Δευτέρας η Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ματαιώνει την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου που είχε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα με θέμα «O Ελληνικός αθλητισμός καταρρέει» χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αλλαγής πλεύσης στο μείζον ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ματαίωση έχει να κάνει με την αιματηρή περικοπή του 50% σε σχέση με πέρυσι που έχει διαρρεύσει από το γραφείο του κ. Ανδριανού χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς τι πραγματικά θα συμβεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην περίπτωση που παραμείνει αυτό το 50% θα σημάνει η αρχή του τέλους για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με τον πρωταθλητισμό αλλά αφορά και πολλές οικογένειες που κάποια από τα μέλη τους ασχολούνται με τα σπορ.
Πηγή: www.antinews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Perikopes kanete sthn podhlasia alla giati den kanete kai sta alla athlimata theoreitai oti to pososfairo einai to korufaio athlima ton paidion.
Kanete lathos, to korufaio athlima einai h podilasia kai idietera to podilato giati einai to kalitero meso metakinhshs kai metaforas!!!!!!!!!!!!
EYXARISTO!!!!!!!!!!