Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στους Διασυλλογικούς Αγώνες του Ν.Ο.Ι.

Κάτω από ιδανικές συνθήκες εκατοντάδες «πρωτάκια» δοκίμασαν μια ξεχωριστή εμπειρία στην Παμβώτιδα

Ναυταθλητικά σωματεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σαλαμίνα, Βόλος, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα κ.λ.π.) βρέθηκαν την Κυριακή στα Γιάννινα προκειμένου να συμμετάσχουν στους ετήσιους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήγαγε στην Παμβώτιδα ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων.

Περίπου 190 αρχάριοι αθλητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν για  πρώτη φορά απ’ τη στιγμή που ξεκίνησε η ενασχόλησή τους με την Κωπηλασία την εμπειρία ενός αγώνα, όχι φυσικά για τη νίκη ή το έπαθλο, αλλά για την ίδια τη χαρά της συμμετοχής, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα δεκάδων θεατών οι οποίοι παρακολούθησαν τους αγώνες από τις εξέδρες του Ε.Α.Ν.Κ.Ι.!
Ο καλός καιρός και οι ευνοϊκές συνθήκες στη λίμνη βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των

Διασυλλογικών Αγώνων και μετά την ολοκλήρωσή τους ακολούθησαν απονομές μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι.. Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Σωτήρης Στάμος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλα τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ομίλου και προέτρεψε τους νεαρούς αθλητές να συνεχίσουν την προσπάθεια, προκειμένου να γίνουν αργότερα οι νέοι πρωταθλητές της ελληνικής Κωπηλασίας!
Οι νίκες του Ν.Ο.Ι.
Τα πληρώματα του Ν.Ο.Ι. κατέκτησαν την Κυριακή συνολικά δύο χρυσά, τέσσερα αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια. Τα χρυσά μετάλλια πήραν οι: Θανάσης Παλαιοπάνος - Παντελής Σωτηρακόπουλος στο διπλό Σκιφ Παίδων Αρχαρίων και η Μαρία Παύλου στο Σκιφ Κορασίδων Αρχαρίων.
Τα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι: Ευάγγελος Μπερής – Αλέξανδρος Μαμακής στο διπλό Σκιφ Παίδων Αρχαρίων, Γιώργος Γραμμενιάτης – Χρήστος Προύσκας – Λάμπρος Μαμακής – Κων/νος Μουλάς στο τετραπλό Σκιφ Παίδων Αρχαρίων, Πηνελόπη Μπατσή – Ιωάννα Κοτσίνα στο διπλό Σκιφ Κορασίδων Αρχαρίων και η Λαμπρινή Μπλέτσα στο σκιφ Κορασίδων Αρχαρίων (2001).
Χάλκινα, τέλος, μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.: O Κων/νος Παπαδιώτης και ο Βασίλης Σαράτσης στο Σκιφ Παίδων Αρχαρίων, η Ευδοξία Μπάμπου και η Άρτεμις Ντούσκου στο Σκιφ Κορασίδων Αρχαρίων και η Νικολίνα Παίδαρου στο Σκιφ Κορασίδων Αρχαρίων (2001).

***
Δυναμικό «παρών» του Ν.Ο.Ι. στον 7ο «Γύρο της λίμνης»
Δυναμικό «παρών» έδωσαν μικροί και μεγάλοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων σε όλες σχεδόν τις διαδρομές του φετινού «Γύρου της λίμνης», αποσπώντας πολλές διακρίσεις και μετάλλια.
Εκτός των μαθητικών αγώνων, όπου οι μικροί αθλητές του Ν.Ο.Ι. κατέκτησαν πολλές πρωτιές, διακρίσεις είχαν και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν κατά σειρά τερματισμού οι: Σεμπάστιαν Καλουιάν (4ος), Αλέξης Μπαράτσας (5ος), Κων/νος Μάντζιος (6ος), Αχμέτ Ράπι (7ος), Βασίλης Νάσιος (8ος), Χρήστος Παπαδημητρίου (9ος) και Θανάσης Νταλαμάγκας (10ος).
Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ο Αλέξης Μπαράτσας κατέλαβε την έκτη θέση της γενικής κατάταξης και ο Εμμανουήλ Παπασταύρου την όγδοη. Στον ίδιο αγώνα έτρεξαν και τερμάτισαν με εξαιρετικές επιδόσεις και οι προπονητές του Ν.Ο.Ι. Θύμιος Βλάχος και Θωμάς Βαρδάκας.
Τέλος, στον αγώνα των 30 χιλιομέτρων με πολύ καλούς χρόνους τερμάτισαν οι: Νικόλαος Ανδρούτσος, Αποστόλης Λαμπρίδης, Κων/νος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Τέλης, Βασίλης Πάνου, Γιώργος Ρίζος και Ξανθή Κολτσίδα.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαριτιρια στον ΝΟΙ εκανε μια καλη οργανωση στους αγωνες και μπραβο στα παιδια

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!