Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ρεκόρ συμμετοχών στο Παγκόσμιο - Δηλώσεις Κ.Νικολαΐδου



Με νέο ρεκόρ συμμετοχών θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στις 25 Αυγούστου στην πόλη Τσουνγιού της Κορέας όπου θα συμμετάσχει και η Εθνική μας.



Συνολικά 73 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχές ενώ θα πάρουν μέρος 948 αθλητές με 384 σκάφη. Ανάμεσά τους και τέσσερις χώρες που θα λάβουν για πρώτη φορά μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Α-Γ . Ο λόγος για τις Ναμίμπια, Λιβύη ,Κατάρ και Ακτή Ελεφαντοστού.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει δηλώσει πληρώματα και στις 27 κλάσεις του προγράμματος ενώ ακολουθεί η Ιταλία με 24 πληρώματα ενώ η διοργανώτρια Κορέα θα συμμετάσχει με 21 πληρώματα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας που αποτελείται από 5 αθλητές και μια αθλήτρια βρίσκεται από τις 13 Αυγούστου στην Κορέα προκειμένου να προσαρμοστεί στις αντίξοες συνθήκες, ζέστη και πολύ υγρασία, που επικρατούν την εποχή αυτή.

Νικολαϊδου: "Και 4ο μετάλλιο"

Η μοναδική γυναίκα της αποστολής η Κατερίνα Νικολαϊδου που φέτος το καλοκαίρι έχει το απόλυτο των νικών όπου κι αν αγωνίστηκε κατακτώντας χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τους Μεσογειακούς αγώνες και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23, μίλησε κατά την αναχώρηση για την Κορέα και δεν έκρυψε την επιθυμία της να κάνει τέσσερα τα μετάλλια της φετινής της συλλογής.

Χαρακτηριστικά η αθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης δήλωσε:
«Ελπίζω και η τέταρτη συμμετοχή μου να είναι το ίδιο καλή όσο οι προηγούμενες τρεις και εύχομαι ότι καλύτερο. Θα κάνω τη δικιά μου προσπάθεια φυσικά, κι από εκεί και πέρα ελπίζω να μου βγει και η προετοιμασία και να πάω όπως πρέπει και θέλω.
Ευτυχώς ο τραυματισμός που με ταλαιπώρησε πριν λίγο καιρό δεν ήταν τόσο σημαντικός, επανήλθα κι ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Σίγουρα θα ήμουν πολύ ικανοποιημένη με ένα μετάλλιο αλλά επειδή είναι Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και μια συμμετοχή στον τελικό θα ήταν μια εξίσου σημαντική επιτυχία.
Η χρονιά ως αυτή τη στιγμή έχει πάει πάρα πολύ καλά και θα μπορούσα να πω ότι τα τρία χρυσά μετάλλια που έχουν έρθει ως αυτή τη στιγμή με έχουν ξαφνιάσει κι εμένα»


Στη φωτό η Κατερίνα Νικολαΐδου με φόντο τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του ολοκαίνουργιου κορεάτικου κωπηλατοδρομίου.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: