Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Π.Π.Κ. Α-Γ 2013: Η ώρα των τελικών

Η ώρα των πρώτων τελικών για τα ελληνικά κουπιά έφτασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών 2013, που συνεχίζεται για έκτη ημέρα στην πόλη Τσουνγιού της Νότιας Κορέας. 
Αύριο στις 10:03 ώρα Ελλάδας, η Κατερίνα Νικολαΐδου, μετά τις νίκες της σε Ευρωπαϊκό, Μεσογειακούς και Παγκόσμιο -23, θα διεκδικήσει με αξιώσεις ένα ακόμη μετάλλιο στο σκιφ γυναικών ελ.β. Στην προσπάθειά της αυτή η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια θα έχει αντιπάλους την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 Fabiana Beltrame από την Βραζιλία, δύο γνώριμες αθλήτριες τις οποίες αντιμετώπισε με επιτυχία σε φετινές
διοργανώσεις, την Αυστριακή Michaela Taupe-Traer, 2η στο Ευρωπαϊκό 2013 και την Alena Kryvashenka από την Λευκορωσία, με δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμια -23, την Βρετανίδα Ruth Walczak, 3η στο Ευρωπαϊκό του 2012 και την πολυεθνική Ursula Grobler η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα της Νοτίου Αφρικής. Η Grobler το 2009 είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Ισπανίας, ενώ μέχρι πέρσι αγωνιζόταν με των ΗΠΑ και έχει στη συλλογή της ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2010, LW1X, USA), ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2010, LW4X, USA), ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο με τα χρώματα της Ισπανίας (2009, LW1X, ESP) και ένα χάλκινο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης για λογαριασμό της Ν. Αφρικής (2013, LW1X, RSA).

Στον άλλο τελικό με ελληνική συμμετοχή, οι Γιώργος Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδανής, Σπύρος Γιάνναρος και Λευτέρης Κόνσολας στο τετραπλό σκιφ ανδρών ελ.β. θα αντιμετωπίσουν τα πληρώματα από την Αυστραλία με τους James WILSON, Edward DE CARVALHO, Adam KACHYCKYJ, Perry WARD, Δανία με τους Christian NIELSEN, Jannik NILTON, Emil ESPENSEN, Jens NIELSEN, Ιταλία με τους Paolo GHIDINI, Matteo MULAS, Andrea CEREDA, Francesco RIGON, Γερμανία με τους Moritz MOOS, Julius PESCHEL, Jonas
SCHUETZEBERG, Jason OSBORNEκαι Χονγκ-Κονγκ με τους Kwong Wing CHOW, Kwan Hoi LOK, Chiu Mang TANG, Ki Cheong KWAN. Ο αγώνας του τετραπλού θα ξεκινήσει στις 10:18 ώρα Ελλάδας.
Όλοι οι τελικοί θα μεταδοθούν απευθείας μέσω Web Streaming και από το "Greek Rowers"

Νωρίτερα, στις 4:48 τα ξημερώματα, ο Νίκος Αφεντούλης θα αγωνιστεί στον τρίτο τελικό του σκιφ ανδρών ελ.β. και θα διεκδικήσει την 13η θέση της γενικής κατάταξης από τους Rajko HRVAT Σλοβενία, Leif CATALAN FLORES Γουατεμάλα, Duncan GRANT Νέα Ζηλανδία, Aymen MEJRI Τυνησία και Akiyoshi TSUKAMOTO Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: