Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Περιφερειάρχης - Δήμαρχος προς Γ. Ιωαννίδη: Κάντε κάτι για να μην αφήσουν το «κουπί» οι Τσίλης και Τζιάλλας

Ζητούν αποκατάσταση των Γιαννιωτών Ολυμπιονικών

• Δύο κορυφαίους αθλητές τους που τόσες μεγάλες επιτυχίες έφεραν στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, θα στερηθούν τα Γιάννινα, αν οι τέταρτοι Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης επιμείνουν στην απόφασή τους να αποχωρήσουν από τους υγρούς στίβους όπου δοξάστηκαν προς αναζήτηση δουλειάς!
Μετά την πανελλαδική –αρνητική- δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, ήρθε η σειρά της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών να παρέμβουν προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, προκειμένου η Ελλάδα να μην στερηθεί δύο αθλητές που έχουν ακόμα να προσφέρουν πολλά.
Έτσι, όπως έγινε χθες γνωστό, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με κοινή επιστολή τους προς τον Γ. Ιωαννίδη, ζητούν να εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσληψης των δύο Πρωταθλητών στο δημόσιο, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις προπονήσεις τους, με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Μπορούν να προσφέρουν
• Αναφερόμενοι ειδικότερα στους Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες τονίζουν ότι «το 2011 και 2012 ο Γιώργος Τζιάλλας και ο Γιάννης Τσίλης έχουν καταγράψει διεθνείς επιτυχίες. Πέρα από την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχουν κατακτήσει ασημένια μετάλλια σε όλα τα παγκόσμια κύπελλα Κωπηλασίας όπως και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σλοβενία». Και οι δύο θα μπορούσαν να είναι παρόντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η πίεση όμως για την επαγγελματική αποκατάσταση τους αναγκάζει να διακόψουν την αθλητική τους δραστηριότητα».
Οι κ.κ. Καχριμάνης και Φίλιος απευθυνόμενοι στον Υφυπουργό Αθλητισμού σημειώνουν πως «είναι επιβεβλημένη η παρέμβασή σας για να τύχουν ορισμένων προνομίων, όπως θα ήταν ο διορισμός τους στο δημόσιο, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους. Θεωρούμε ότι υποχρέωση της πολιτείας είναι να μην τους απογοητεύσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: